EMELIANENKO FEDOR-niezwykły koleś
Napisano Ponad rok temu
2.Jego psyche. Bezpośrednio przed walką nie stara się wywierać presji psychologicznej na przeciwniku, nie widać ,żeby sam się zagrzewał, wygląda jak lekko uśpiony miś. Tak samo po walce. Gdzie k... adrenalina ?!
3. Odkrywa plecy. W wielu walkach przeciwnicy zachodzą go za plecy ...i nic.
4.Walka z Kevinem Randelmanem. Został rzucony najbardziej widowiskowym i wysokim suplesem jaki widziałem.Poleciał na kark całym swoim ciężarem ciała i częściowo Randelmana...i nic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.Walka z Kevinem Randelmanem. Został rzucony najbardziej widowiskowym i wysokim suplesem jaki widziałem.Poleciał na kark całym swoim ciężarem ciała i częściowo Randelmana...i nic.
W pierwszym momencie rzeczywiscie wyglada na to, ze przyjal wszystko na kark, ale na powtorce wyraznie widac, ze umiejetnie przyjal spora czesc uderzenia przedramieniem. Co nie zmienia faktu, ze nadal jest to godne podziwu jak dobrze to zniosl.
Odkrywa plecy. W wielu walkach przeciwnicy zachodzą go za plecy ...i nic.
Szczerze mowiac jakos nie pamietam zeby zbyt czesto go zachodzili za plecy, a tym bardziej ktos wzial jego plecy.
Napisano Ponad rok temu
Przypomnij sobie walke Rampage Arona, Arona zamortyzowal ten rzut o wiele lepiej. Porzadnie przywalil reka o podłoze. I nawet to mu nie pomogło....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak bo radelman rzucil to muslalem ze koniec i ze przerwa walke , o on jeszcze wygral
Napisano Ponad rok temu
Po nazwiskach pamiętam: Randelman i Coleman zaszli go od tyłu i próbowali mata leo.Odkrywa plecy. W wielu walkach przeciwnicy zachodzą go za plecy ...i nic.
Szczerze mowiac jakos nie pamietam zeby zbyt czesto go zachodzili za plecy, a tym bardziej ktos wzial jego plecy.
Napisano Ponad rok temu
Arona nawet dwoma ramionami zamortyzowal slama od JacksonaW pierwszym momencie rzeczywiscie wyglada na to, ze przyjal wszystko na kark, ale na powtorce wyraznie widac, ze umiejetnie przyjal spora czesc uderzenia przedramieniem. Co nie zmienia faktu, ze nadal jest to godne podziwu jak dobrze to zniosl.
efekty chyba widziala wiekszosc zainteresowanych
Glupota do kwadratu, tyle mojego zdania, a jesli mam byc szczery to najwiekszej sily Fedora nie liczac tego ze jest zawodnikiem kompletnym upatruje w tym, ze bardzo szybko po kryzysie potrafi w odpowiendi sposob sie zachowac, otrzasnac sie i zaatakowac, u nikogo innego tak wyraznie tego nie widzialem.
Bal.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze mozna znalezc tego zalety -> nie zdazyl w tych 3 walkach zdobyc doswiadczenia :wink:Hmm no nie wiem, 3 ostatnie walki lacznie zajely mu 45 sekund:/ . Mam nadzieje ze na Nastuli ten jego wynik pogorszy sie znacznie.
Napisano Ponad rok temu
Ale napewno zdobył go we wspólnych treningach ze swoim bratem.Może jednak będzie dobrze..Zawsze mozna znalezc tego zalety -> nie zdazyl w tych 3 walkach zdobyc doswiadczenia :wink:
Napisano Ponad rok temu
1. Ma lekko zaniedbaną muskulaturę. Wydawałoby się,że na tak wysokim poziomie, zawodnicy spędzają czas tylko na treningu. On nie.
zakładam, że nie widziałeś dokumentu o jego prsygotowaniach do walk? On robi wszystko żeby być nalepszy w ringu - biega ( czesto w górzystym terenie), pracuje nad siłą ( praca z młotem ), dynamiką ( uchikomi z gumami) no i trenuje specyficznie duzo spraująć itd.
Po filmie o jego przygotowaniach można było odnieść wrażenie, że dosyć dobrze się przykłada do treningu.
Chyba nie myslisz, że bardziej pomocne dla niego były by ćwiczenia kulturystyczne?
Napisano Ponad rok temu
Ale co ty po filmie dokumentalnym stwierdzasz jak on trenuje. Codzienne robi to samo?zakładam, że nie widziałeś dokumentu o jego prsygotowaniach do walk? On robi wszystko żeby być nalepszy w ringu - biega ( czesto w górzystym terenie), pracuje nad siłą ( praca z młotem ), dynamiką ( uchikomi z gumami) no i trenuje specyficznie duzo spraująć itd.
Po filmie o jego przygotowaniach można było odnieść wrażenie, że dosyć dobrze się przykłada do treningu.
Chyba nie myslisz, że bardziej pomocne dla niego były by ćwiczenia kulturystyczne?
Po jego wynikach se to sprawdz a nie po dokuumencie.
Jeezu co ja tu robie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a poza tym pod tym tłuszczykiem jednak trochę mięsni jest
Napisano Ponad rok temu
Ale co ty po filmie dokumentalnym stwierdzasz jak on trenuje. Codzienne robi to samo?
zakładam, że nie widziałeś dokumentu o jego prsygotowaniach do walk? On robi wszystko żeby być nalepszy w ringu - biega ( czesto w górzystym terenie), pracuje nad siłą ( praca z młotem ), dynamiką ( uchikomi z gumami) no i trenuje specyficznie duzo spraująć itd.
Po jego wynikach se to sprawdz a nie po dokuumencie.
Jeezu co ja tu robie
A po czym mam stwierdzić jak trenuje ? nie widze się z gościem za często. O ile udało mi się dowiedzieć to jego program treningowy jest dosyć monotonny i obejmuje głownie to co napisałem.
A po jego wynikach można stwiedzić, że robi dobrze to co do niego należy na treningach ( poza tym ma ogromny talent).
Dziwi mnie troche Twoj post - " po jego wynikach se sprawdz ... " czy ty po wyniku walki wiesz jakie metody treningowe stosuje dany sportowiec?
Napisano Ponad rok temu
Fakt suples byl szokujacy a jeszcze bardziej szokujace bylo to ze Fedor go przetrwal i...wygral. Fajnie jest miec rzezbe ale on nie ma wygladac tylko ma walczyc i wygrywac. Podoba mi sie to ze pomimo tych ponad 100 kg jest strasznie szybki i dynamiczny ( np okladanie sierpami Garego Goodridga , uderzenia w parterze na Minotaura ) .Czesto robi ryzykowne kroki np oddajac plecy ale jakos zawsze z tego wychodzi
A poza tym to Rosjanin
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Treningi BJJ/MMA Gracie Barra Łódź
- Ponad rok temu
-
Pride Itadaki 2005-Na jakim kanale??
- Ponad rok temu
-
Tragiczny wypadek na zawodach w Łodzi