stal chrom vanadium z klucza
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie do doświadczonych w tej materii klucz firmy beta oznaczenie chrom -Vanadium czy po przekuciu będzie się nadawał na materiał do wykonania noża jaka jest procedura hartowania
stal do produkcji frezów do obróbki stali czy nadaje się na noże
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
stal na frezy do stali to zazwyczaj stal szybkotnaca, oczywiscie ze sie nadaje,
jednak kucie jej to mistrzostwo swiata,
stal z klucza, mysle ze bez problemu nada sie na noz, jednak nie wiem dokladnie jaki to ma sklad, i jekie sa procedury obrobki,
a jakimi warunkami warsztatowymi dysponujesz, i jakie masz doswiadczenie w obrobce metali?
Napisano Ponad rok temu
stal na noze d2-k110, n690 , n695 , lh15- 52100, w postaci blach i plaskownikow jest teraz latwo dostaepna - jesli granica dostepnosci jest cena to nalezy sie raczej zabrac za materilay dobrze znane - za sprezynowa z resorow , za rozkuwanie biezni lozysk - lh15 - ihc obrobka jest znana a zachowanie stali doskonale i bez niespodzianek da sie zrobic bardzo dobre ostrza
nalezy sobie ulatwic zycie a nie komplikowac juz na etapie zdobywania materialow- i tak potem bedzie ciezko
ja osobiscie bardzo lubie lh15 - swietnie sie kuje dobrze szlifuje - bardzo dobrze poleruje a duze lozysko mozna zawsze u mechanika samochodowego dostac - z ciezarowych np albo na zlomie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i z pozoru nie wygladajacego jak noz (pamietajcie ze to nielegalne!!!)
Napisano Ponad rok temu
JAk to robiłeś?
Elegancki drobiazg...
Napisano Ponad rok temu
sprawa jest prosta, bierzeszklucz oczkowy, tylko najlepiej nie taki najtanszy z najtanszych,
ale drogiego tez nie ma co psuc, ucinasz jedno oczko, kujesz, szlifujesz, hartujesz, szlifujesz/wykanczasz i gotowe.
prawda ze proste?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdnieś mi sie tylko kuźnia z kowalem zapodziała i nie pamiętam w której kieszeni
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ARTIST: Pat Crawford
BLADE SIZE: 3"
TOTAL SIZE: 8 3/4"
BLADE MATERIAL: Blasted 154CM 1/4" Thick
HANDLE: Black Rubber tool Dip
WEIGHT: 8.1 oz.
SHEATH: Black Kydex quick release belt sheath.
SPECIAL FEATURES: A useful all purpose tool - great for hunting, fishing and camping. A deep belly blade with lots of cutting surface. Comfortable handle with finger groves. This knife has excellent control in your hand. False top edge. Lanyard holes in handle. Full tang construction. Looks like a pair of shears when clipped to your belt.
Napisano Ponad rok temu
Jakby ktoś jeszcze coś takiego wykonał...
Podoba mi się - a ostrze szczególnie
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kilka kydexów...
- Ponad rok temu
-
Nowa rękojeść do Mk3 Mod.0
- Ponad rok temu
-
nóż
- Ponad rok temu
-
co to za stal?
- Ponad rok temu
-
"kreda temperaturowa" :)
- Ponad rok temu
-
Hartowanie O2
- Ponad rok temu
-
jak zabezpieczyć mosiądz przed korozją ??
- Ponad rok temu
-
Nessmukomania - choroba warsztatowa roznoszona przez fora ;)
- Ponad rok temu
-
Klejenie rękojesci w hidden tangu
- Ponad rok temu
-
Drewno
- Ponad rok temu