Rękawice (taktyczne?) do treningu
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj kilka razy dostałem po rękach z czego raz czy dwa boleśnie. Czy do takiego rodzaju treningu używaliście rękawic? Można znaleźć szeroką ofertę tzw. rekawic taktycznych z wzmocnieniami i pokryciami różnego radzaju. Czy to się sprawdzi jako ochrona?
TiKemi w obawie o swoje ręce używa rękawic do hokeja ale wydają mi się zbyt specjalistyczne.
Obadałem wstępnie ofertę i pytam: Jakie jest wasze zdanie na ten temat. Czy rękawice nadadzą się a ręce w środku nie upieką. Oraz czy ochronią przed uderzeniami?
Chodzi tu o coś takiego jak na zdjęciach - z pokryciem na wierzchu dłoni.
Pełne
lub z obciętymi palcami
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Znane i sprawdzone.
Dostępne w Polsce.
Pozdrawiam, Witia
Napisano Ponad rok temu
Problem z tego typu sprzetami polega na tym, ze chronia one tylko duze powierzchnie a najbardziej wrazliwych miejsc nie. Watpie aby takie rekawiczki rozwiazaly sprawe choc na pewno beda lepsze niz nic. Dla siebie szukam caly czas jakiegos patentu, szczegolnie na stawy palcow...
Napisano Ponad rok temu
Dla siebie szukam caly czas jakiegos patentu, szczegolnie na stawy palcow...
O tak! Na stawy palców! Jak znajdziesz taki patent, to nie zapomnij się nim podzielić :wink: Pozdr. Loth.
Napisano Ponad rok temu
Właśnie, to co wkleiłem to Hatch - Reactor, Tylko czy się nadają bo to skóra, kewlar i jakieś pewnie inne cuda. Nie mam wątliwości, że do otwierania taranem drzwi i obsługi MP5 są dobre :-)
Napisano Ponad rok temu
Tak , ale również zaprojektowano je tak, żeby nie bolało, jak po łapach czymś dostaniesz.Właśnie, to co wkleiłem to Hatch - Reactor, Tylko czy się nadają bo to skóra, kewlar i jakieś pewnie inne cuda. Nie mam wątliwości, że do otwierania taranem drzwi i obsługi MP5 są dobre :-)
Chronią m.in. przed zranieniem (cięciem) nożem.
Od zewnątrz są ochronne, od wewnątrz dające wyczucie i pewność chwytu.
Pozdrawiam, Witia
Napisano Ponad rok temu
A coś podobnego z konkurencji? Na military.pl Hatch to 170 lub 270 zł to trochę drogo jak na zastosowanie amatorskie
Napisano Ponad rok temu
Ale nie miałem okazji macać.
Pozdrawiam, Witia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że jak ktoś intensywnie trenuje, to warto wydać trochę więcej kasy i za parę lat nie mieć problemu z porozwalanymi stawami dłoni.Ja uzywam rekawiczek ze stadionu za 10 pln Na paluchach maja skore lub cos podobnego a sa z welny lub czegos podobnego
Pozdrawiam,Witia
Napisano Ponad rok temu
Jest taka mała tajemnica (nie dać się trafić )
ale psssss..
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Po ostatniej zabawie z pałkami to lepiej poszukam czgoś na głowę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polecam motocyklowe 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kamuflaż wzór kanadyjski?