Pokost Lniany
Napisano Ponad rok temu
Facet w sklepie powiedzial mi ze instrukcja na puszce jest malo skuteczna, a jego zdaniem powinienem wlac ten srodek do garnka i podgrzac do ok. 30-40 stopni C, nastepnie zanurzyc w nim ten kawalek drewna i poczekac az wyschnie i bedzie na lata. Dodam ze wedlug instrukcji okres sezonowania wynosi 1-2 tyg. , czyli jak odleje z tej 1-dno litrowej puszki troszke do garnuszka (tak aby starczylo na dwie okladziny do niewielkiego noza) to reszta zawartosci sie zepsuje nim zrobie kolejny noz i rekojesc do niego??
8O
Napisano Ponad rok temu
Czas o którym piszesz to oczywiście na powietrzu, w szczelnie zamkniętej puszce to wiele dłużej /podobnie jak farba olejna/. Niestety kiepski pokost długo trzymany ciemnieje, ale nie zawsze to przeszkadza.Powodzenia.
Ja używam w ten sam sposób oleju lnianego. Proces taki sam ale mam gwarancję, że to olej lniany.Pokost to na ogół jest lniany tylko na etykiecie no i olej jako rzadszy penetruje lepiej i głębiej szczególnie w twardych gatunkach drewna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Małe co nieco :)
- Ponad rok temu
-
fajna strona internetowa
- Ponad rok temu
-
Cienias
- Ponad rok temu
-
Zdejmowanie powłoki ochronnej z noży
- Ponad rok temu
-
Pinnacle i nowy stoppin
- Ponad rok temu
-
strzelanie do japońskiego miecza
- Ponad rok temu
-
duuzo
- Ponad rok temu
-
The One Hour Knife
- Ponad rok temu
-
Recykling knive :)
- Ponad rok temu
-
w sprawie wiertarki
- Ponad rok temu