Trident TCFM 02
Napisano Ponad rok temu
Wreszcie dotarł
Teraz czas na testy
Napisano Ponad rok temu
Mi poki co zostaje snienie na jawie o Oberland 03 :roll:
Napisano Ponad rok temu
Trza się brać i otwierać zacięte windy, wyciąć szyberdach w maluchu i zaatakować kilka agresywnych okapów
Napisano Ponad rok temu
........... albo wejść do chaty przez ścianę.Tu nie ma co testować
Trza się brać i otwierać zacięte windy, wyciąć szyberdach w maluchu i zaatakować kilka agresywnych okapów
Gratulacje, piękna zabaweczka i z charakterkiem 8)
Napisano Ponad rok temu
Liczę na jakąś recenzję niedługo
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam za off, tak mi się obrazki z messerforum skojarzyły.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Super wypasine ostrze z rękojeścią do trzymania w TRZECH palcach?!
I co miałbym tym robić! Nawet w zębach nie pogrzebię, bo ostrze za grube.
Nie wykorzystasz w pełni tego ostrza, gdzie tu pewny chwyt? Jak miałbym przyłożyć konkretną siłę, żeby choćby puszkę otworzyć, o szyberdachu nie wspomnę.
W Amphim rękojeść jest jak dla mnie co najmniej 1 cm za krótka, ale to przecie miejski folder, ma swoje prawa! A toto?
Dla mnie przerost formy nad treścią...
Napisano Ponad rok temu
Nóż piękny - tak sądziłem, dopuki nie zobaczyłem fotki porównawczej z Amphim, którego mam i namiętnie używam.
Super wypasine ostrze z rękojeścią do trzymania w TRZECH palcach?!
I co miałbym tym robić! Nawet w zębach nie pogrzebię, bo ostrze za grube.
Nie wykorzystasz w pełni tego ostrza, gdzie tu pewny chwyt? Jak miałbym przyłożyć konkretną siłę, żeby choćby puszkę otworzyć, o szyberdachu nie wspomnę.
W Amphim rękojeść jest jak dla mnie co najmniej 1 cm za krótka, ale to przecie miejski folder, ma swoje prawa! A toto?
Dla mnie przerost formy nad treścią...
Z tego co wyczytałem w Blade Magazine, idą tego noża było to, aby był poręczny i o krótkiej rękojeści właśnie, ale dla mundurowych (i to tych zielonych). chodzi o to, ze wiele osób (mundurowych) dostawało frustracji, gdy rękojeści ich noży wiecznie się w coś plątały, zahaczały. Jeśli weźmie się pod uwagę, że docelowym użytkownikiem noża ma być "spec-op" to chyba przy ogólnychniewielkich wymiarach noża powinien sobie spokojnie poradzić nawet trzema palcami.
A teraz ogólna uwaga odnośnie rękojeści Tridentów: z założenia są wąskie, aby chwyt był możliwie uniwersalny, tzn. żeby z podobną wygodą można było przykładac siły we wszystkich kierunkach. No i rękawice wskazane, ale to u wojaków raczej oczywiste.
Dla mnie najładniejszym Tridentem był O-2. Ale to kwestia gustu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spyderco Gunting
- Ponad rok temu
-
Tego u Chrisa Reeve nie widziałem
- Ponad rok temu
-
Camillusa przyrząd do golenia....
- Ponad rok temu