Nastula vs Werdum na NYE??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Glovkhanowi chodzi pewnie o walke Hansena z Caolem Uno podczas gali Heroes 1, ktora ostatnio pokazywali na Eurosporcie.
....... tak tak, dokładnie, widziałem ją ostatnio na Eurosporcie. Sorry, nie mam pamięci do japońskich nazwisk , a tak serio to poprostu nie znałem gości. Ale walka była pierwszorzędna. Nawet moja panna, która nie lubi mordobicia w TV, oglądała ją z wypiekami na twarzy
Napisano Ponad rok temu
Juz pedze po Rzeczpospolita
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam kwiatq
Napisano Ponad rok temu
HEHEMistrzem świata wagi ciężkiej jest Rosjanin Fiodor Jemielianienko
Napisano Ponad rok temu
To chyba byl zapis fonetyczny :wink:
Napisano Ponad rok temu
Walka faktycznie rewelacyjna.... walka była pierwszorzędna. Nawet moja panna, która nie lubi mordobicia w TV, oglądała ją z wypiekami na twarzy
A skoro tak piszesz, to może ją puszczę także mojej połowicy... :wink:
Napisano Ponad rok temu
taka jest prawidlowa polska transkrypcja. Fedor Emielianienko jest pokaleczonym przez angielska wymowe nazwiskiem rosyjskiego mistrza.
Napisano Ponad rok temu
Ale jak najbardziej obowiazujacym w swiecie mma.
taka jest prawidlowa polska transkrypcja. Fedor Emielianienko jest pokaleczonym przez angielska wymowe nazwiskiem rosyjskiego mistrza.
Napisano Ponad rok temu
jezeli kraje anglojezyczne to swiat mma - jak najbardziej. Jednak w swoim ojczystym kraju, Fiodor Jemielianienko, nazywa sie Fiodor Jemielianienko, a nie Fedor Emielianienko i przez grzecznosc nalezaloby sie trzymac wlasnie tej wersji nazwiska.Ale jak najbardziej obowiazujacym w swiecie mma.
Btw: patrzac w ten sposob to nie powinnismy pisac Paweł Nastula a Paul Nastura
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a slyszales jak japonczycy wymawiaja jego nazwisko? nie? to obejrzyj jakakolwiek jego walke z japonskim komentarzem.Owszem "swiatowym" jezykiem jest jezyk angielski . Amerykanie pisza Fedor E........ Japonczycy pisza ( jezeli nie kozystaja ze swojego alfabetu ) Fedor E. . Brazylijczycy pisza Fedor E. . Czy nie jest to przyjete przez cale mma ?
pozdrawiam
btw: nawet niech sobie bedzie tak przyjete - jest niepoprawne i tyle.
Napisano Ponad rok temu
Co innego pismo a co innego wymowa. Zapewne na wyspach wanatau tez inaczej by jego imie i nazwisko wymowili .a slyszales jak japonczycy wymawiaja jego nazwisko? nie? to obejrzyj jakakolwiek jego walke z japonskim komentarzem.Owszem "swiatowym" jezykiem jest jezyk angielski . Amerykanie pisza Fedor E........ Japonczycy pisza ( jezeli nie kozystaja ze swojego alfabetu ) Fedor E. . Brazylijczycy pisza Fedor E. . Czy nie jest to przyjete przez cale mma ?
pozdrawiam
btw: nawet niech sobie bedzie tak przyjete - jest niepoprawne i tyle.
Napisano Ponad rok temu
Ja też uprawiam PRIDE...
...i chętnie powalczyłbym z Nastulą.
No to mnie rozwaliło. Musi dobry z niego zawodnik
Najgorsze, że banda nie mająca o niczym zielonego pojęcia zabiera głos i popularyzuje takie a nie inne opinie
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdyby przyjmować takie międynarodowe standardy to Nastula byłby Holendrem.Kiedy wchodził do ringu na pierwszej gali laska zapowiedziała (ta od darcia ryja), że Nastula jest "from Netherlands".Od Poland do Holland niedaleko (fonetycznie)...Ale jak najbardziej obowiazujacym w swiecie mma.
Napisano Ponad rok temu
juz mu to napisalem bo w dodatku niedosc ze stwierdzila ze jest z Holandii to jeszcze sie Paul Nastura nazywaGdyby przyjmować takie międynarodowe standardy to Nastula byłby Holendrem.Kiedy wchodził do ringu na pierwszej gali laska zapowiedziała (ta od darcia ryja), że Nastula jest "from Netherlands".Od Poland do Holland niedaleko (fonetycznie)...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wynika to pewnie ze sposobu w jaki japonczycy mowia no i tego, hmm... krzyku, w jakim sa zawodnicy prezentowani. Jak uslyszalem kiedys Kłinton Lampejdź Dźiekson to wymieklem;p
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MMA Wrocław
- Ponad rok temu
-
1 sekundowa walka - najszybsze KO świata
- Ponad rok temu
-
Walka Boniaskiego w Polsce
- Ponad rok temu