czym sie teraz podniecają latarkomaniacy
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli to prawda... to kupuje!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szukam czegoś do świecenia pod nogi (i tylko tam, niekoniecznie na wszystko dookoła) ;-)
Boję się, że przy tej mocy mogłaby oślepiać krety, ale co tam ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...spoko...czytałem ..dlategoż pytam jak wyżej...trochę to tak z niedowierzaniem traktuję...Czytałem sporo, wszyscy sie zachwycaja. zobacz w linku powyzej- to działa na 1 paluszek i ma całkiem niezła moc jak na taki rozmiar...
Napisano Ponad rok temu
...spoko...czytałem ..dlategoż pytam jak wyżej...trochę to tak z niedowierzaniem traktuję...Czytałem sporo, wszyscy sie zachwycaja. zobacz w linku powyzej- to działa na 1 paluszek i ma całkiem niezła moc jak na taki rozmiar...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakoś nie wierzę akurat tej części wschodu :wink:
wygląda może i fajnie ..ale dopiero jak ktoś ją dorwie w dłonie konkretnie nie spawdzie to możemy sobie zdjęcia pooglądać bo dane też .......pozostawiają znak zapytania
Napisano Ponad rok temu
Przy cenie ok. 170 zł, dystrybutor w Polsce, oferta wydaje się dość atrakcyjna. Nazywa się Led Lenser David 15 Power Chip 1,25W (7840). Dł: 105mm, średnica 19 mm, na jedną baterię AA.
Waga 43 g! Chyba najlepszy stosunek mocy do masy latarki.
Prawdę mówiąc, przez parę chwil byłem mocno nakręcony. Trochę zimnej wody z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (oznaczają Davida jako V3, ew. 7840). Niestety, widać wyraźnie, że zasięg jest dużo mniejszy niż np. w V quadrant.
Moze ktoś już ma Davida, jakieś wrażenia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odkryłem też inną wersję [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Zasilana tez z jednej AA, ma optykę o większej średnicy (19mm) znaną z V^2 (7840 ma optykę 15mm Fraen -stąd też pewnie oznaczenia modeli).
Maniacy na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] dorwali już 7840. Lekkie rozczarowania ale podobno dorównuje Fenix L1P 2.5 i jest tylko nieco słabsza od Q3. Zresztą nie można oczekiwać cudów po jednym paluszku - podejrzewam, że przy pełnym wysterowaniu Luxeona mógłby eksplodować :twisted: . Główna 7840 zaleta to mały rozmiarów stosunku do mocy. Coś do garnituru, żeby nie wypychało kieszeni :-) .
Napisano Ponad rok temu
Małe znaczenie ma tu fakt odrobinę mniejszej wydajności. Liczą się wymiary i rodzaj zasilania. Widzę, że chłopaki od lensereków poszli po rozum do głowy. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Otrzymałem odpowiedź z Togo. Obydwa nowe lenserki można u nich dostać, z tym że David 15 dostępny jest od ręki za 179 zł. Światełko z niego jest umiarkowanie skupione, natomiast Davida 19 mogą sprowadzić na zamówienie. Trza poczekać około dwóch tygodni i zapłacić za niego 189 zł. Kobita nie podała mi niestety jak on świeci. W każdym razie i tak ON MUSI BYĆ MÓJ.
K... zarobią teraz na mnie podwójnie David 15 dla lepszej połowy i 19 dla mnie.
Czekam jeszcze aż koleś w krautlandzie sprawdzi, może będę miał to trochę taniej podobnie jak L-L Magica.
Ta dziewiętnastka będzie stanowiła razem z nim pasujący do siebie komplecik świeczek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kurtka Alaska N3B
- Ponad rok temu
-
gps wspólpracujący z laptopem
- Ponad rok temu
-
Kominiarka EDC
- Ponad rok temu
-
tactical kukri
- Ponad rok temu
-
Surefire E2E
- Ponad rok temu
-
Akumulatory Li-ion do latarek
- Ponad rok temu
-
Taktyczne rękawice zimowe
- Ponad rok temu
-
Otwieracz Ti by Marcin_S
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupię Luminoxa? Najlepiej w Trójmieście.
- Ponad rok temu
-
Buty Oakley
- Ponad rok temu