Przerobiony Ubejane. Obcięty "róg", zrobiony czubek, dodatkowy szlif a'la grzbiet Socoma dla poprawy estetyki. Największy problem miałem z powłoką, gdyż CRK nie odnawia przerobionych noży, ale jakoś udało się i to przepchnąć "specjalnymi" kanałami. Potem tylko zrobienie dodatkowych pochewek (oczywiście kydexowa Auriga, oraz jak już nóż był w USA to pochewka w stylu "CRK pancake" z impregnowanej skóry) i oto gotowe... jedyny w swoim rodzaju, całkowicie niepowtarzalny... CRK "Scout", czyli jak to ujął Wysz "fixed Sebenza". Kilka fotek na szybko strzelonych póki pogoda dopisuje...
1. z profilu:

2. kydex z modułemna E2L:

3. ze skórzaną pochwą w stylu Shadow'a III:

4. a tu wszystkie pochewki razem, łącznie z oryginalną (niestety, troszke się nóż w niej telepie po ścięciu rogu):

5. profil grzbietu klingi:

6. i ten kształt...

- może niekoniecznie w serii OPR, raczej coś podobnego do Owyhee (czyli fixed Lochsa) Scotta Cooka. Jestem pewien, że taki nożyk stałby się matychmiast bestsellerem...
   - może niekoniecznie w serii OPR, raczej coś podobnego do Owyhee (czyli fixed Lochsa) Scotta Cooka. Jestem pewien, że taki nożyk stałby się matychmiast bestsellerem... 

Po dłuższym jednak przyglądaniu się Scoucikowi to chyba tylko tak jak Wysz mogę powiedzieć sebenza fixed. Nic lepszego w każdym razie niebyłoby można chyba z niego wydobyć i jest nawet taki Chrisowy. Wybacz jednak, bo gdybym miał wybierać to wybrałbym jednak Ubejane. :twisted:
  Po dłuższym jednak przyglądaniu się Scoucikowi to chyba tylko tak jak Wysz mogę powiedzieć sebenza fixed. Nic lepszego w każdym razie niebyłoby można chyba z niego wydobyć i jest nawet taki Chrisowy. Wybacz jednak, bo gdybym miał wybierać to wybrałbym jednak Ubejane. :twisted:   :roll:
   :roll:

FaceBook
 FaceBook