Chrząstka w nosie- usuwać ???
Napisano Ponad rok temu
Za tydzień ide na zabieg usunięcia chrząstki, mam lekko krzywą przegrode nosa. Chciałbym zaczerpnąć waszej opini, czy warto usuwac ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A nie usuneli Ci mózgu?Witam
Za tydzień ide na zabieg usunięcia chrząstki, mam lekko krzywą przegrode nosa. Chciałbym zaczerpnąć waszej opini, czy warto usuwac ?
"mam lekko krzywa przegrode nosa", na litośc boską!!! A co ma chrząstka do przegrody nosa?
Chrzasta, jak sam nazwa wskazuje, to jest chrząstka...to jest to na czybku nosa i sie rusza , a przegroda nosowa, jakby to powiedziec, to cos stałego, kosc.
Takie zabiego wykonuje sie zadko, i to u zwodowców...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chrząstk chce usunąc bo szybciej się męcze i niechce mieć problem ze złamanym nosem kiedys.... A pozatym co cie nie zabije to cie wzmocni :twisted:
Napisano Ponad rok temu
no to sobie jądra operacyjnie tez usun...wtedy to juz bedziesz totalnie przech... madafakaA pozatym co cie nie zabije to cie wzmocni :twisted:
skrzywiona przegrode mozna spokojnie wyprostowac,sam sie niedlugo na taki zabieg wybieram...
a zlamania nosa nie mają nic wspolnego z chrąstką...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie sądzę żeby przy normalnej operacji mu wycięli kawałek nosa, chyba że to byłoby niezbędne Musiałby mieć wykręcony jak świński ogon
A na poważnie pewnie chodzi o jakąś korektę, tnie się przegrodę i co tam trzeba, wszystko zszywa w plastikową kanapkę, przycina małżowiny i tyle. A co zostanie po wycięciu to do kosza Chyba że ktoś chce na pamiątkę albo na zupę jak z tymi łożyskami :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zabieg mam bezpłatny i lekaż bez problemu wysłał mnie na zabieg z tą przegrodą, co do prostowania jej pierwsze co słysze...
oczywiscie ze sie prostuje przegrody, sam ide na taki zabieg za 2 tyg. i nikt mi nie sugerowal usuniuecia, ani sam o tym nie myslalem.
Napisano Ponad rok temu
„czy jest w tym jakiś sens”
czy coś w tym rodzaju. Okazało się że chirurg też miał taką samą operacje i nieuważna żeby to w czymkolwiek mu pomogło. Odradził kumplowi tą operacje, a kolega posłuchał jego opinii
Napisano Ponad rok temu
Witam
Za tydzień ide na zabieg usunięcia chrząstki, mam lekko krzywą przegrode nosa.
............ usunięcie chrząstki to zupełnie co innego niż prostowanie przegrody.
To dwa różne zabiegi. Jeżeli nie masz wyjścia to trudno, ale jeżeli NIE MUSISZ to nie polecam ani jednego ani drugiego. Prostowanie przegrody to jeden z najgorszych zabiegów jaki można przeżyć. Najgorszemu wrogowi nie polecam czegoś takiego, a napewno nie z własnej woli. Gorsze od operacji, bo operację masz pod narkozą, a prostowanie przegrody masz tylko w znieczuleniu miejscowym. Sam zabieg to horror. Po zabiegu jesteś zmasakrowany jakby Ci słoń nadepnął na twarz. Podbite oczy i spuchnięty jak balon. Wszystko napierdala tak że się wściec można. I tak przez 2 tygodnie jedziesz na przeciwbólowych. Potem przez 2-3 miesiące masz zakaz jakiegokolwiek większego wysiłku fizycznego bo grozi to krwotokiem. Tak czy inaczej - przegroda nosowa, to nie chrząstka na czubku nosa. I wogóle "gratuluję" jeżeli ktoś z własnej woli chce sobie to zrobić. Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
............ usunięcie chrząstki to zupełnie co innego niż prostowanie przegrody.
To dwa różne zabiegi. Jeżeli nie masz wyjścia to trudno, ale jeżeli NIE MUSISZ to nie polecam ani jednego ani drugiego. Prostowanie przegrody to jeden z najgorszych zabiegów jaki można przeżyć. Najgorszemu wrogowi nie polecam czegoś takiego, a napewno nie z własnej woli. Gorsze od operacji, bo operację masz pod narkozą, a prostowanie przegrody masz tylko w znieczuleniu miejscowym. Sam zabieg to horror. Po zabiegu jesteś zmasakrowany jakby Ci słoń nadepnął na twarz. Podbite oczy i spuchnięty jak balon. Wszystko napierdala tak że się wściec można. I tak przez 2 tygodnie jedziesz na przeciwbólowych. Potem przez 2-3 miesiące masz zakaz jakiegokolwiek większego wysiłku fizycznego bo grozi to krwotokiem. Tak czy inaczej - przegroda nosowa, to nie chrząstka na czubku nosa. I wogóle "gratuluję" jeżeli ktoś z własnej woli chce sobie to zrobić. Pozdro.
O jejku nie wiedziałem co tu wyciąć a co zostawć
Przesadzasz, może każdy inaczj to przechodzi ale nadal przesadzasz
Miałe krzywą przegrodę i przeszedłem korekcję, oczywiście "na żywca"
Samo cięcie i szycie jest do zniesienia i nie ma problemów u mnie jeszcze chirurg dłutował kość za pomocą młotka (trochę nieprzyjemne tłuczenie młotkiem w twarz)
Po wszystkim napychają nochala szmatami z jakimś środkiem coby krew nie krzepła i jazda.
Prawda że po tym człowiek się czuje jak gówno ale to przechodzi.
Spędziłem w szpitalu około 5 dni, normalnie wychodzi się po 3-4 Srodki przeciwbólowe dostałem... pyralginę bo miałem temperaturę więcej nic.
I oczywiście:
Okazało się że chirurg też miał taką samą operacje i nieuważna żeby to w czymkolwiek mu pomogło. Odradził kumplowi tą operacje, a kolega posłuchał jego opinii
Bzdura, to że komuś nie pomogło nic nie znaczy
Ja nie mogłem oddychać przez obydwie dziurki plus stały katar po operacji jest dużo lepiej
I na koniec rada:
Po wyjęciu tamponów oczyść sobie nos sam byle nie paluchami (wciągając krew i co tam jeszcze się pojawi i wypluwając to wszystko) bo jak lekarze ludziom czyszczą nos pompą próżniową to chłopy jak dęby mdleją tak pieprzone boli
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Adamek dalej MISTRZEM!!
- Ponad rok temu
-
K.O.WAL a SEKCJA W PRUSZKOWIE...
- Ponad rok temu
-
muay thai w Tarnowskich Górach
- Ponad rok temu
-
międzynarodowy turniej muay thai , tarnowskie góry 30.10.200
- Ponad rok temu
-
Muay.Thai.Poland.Warsaw.Maciek.Skupinski -highlight.2005
- Ponad rok temu
-
Jakieś ćwiczenia wzmacniające dłonie stawy????
- Ponad rok temu
-
Walki Daruisza Junga??!!!
- Ponad rok temu
-
Co oznacza OZ?
- Ponad rok temu
-
Ochraniacze na piszczele
- Ponad rok temu
-
Gumy do treningu