pancerna alternatywa dla M21
Napisano Ponad rok temu
ekonomiczniejsza wersja buck strider tarani
Buck 889
Ambidextrous pocket clip.
3.5" blade.
Texturized FRN handles.
Liner lock.
Dual thumbstuds and thumb hole opening.
Plain edge.
Phospherous bronze washers.
a czymże to sie różni od Tarani ?? ano ceną przedewszystkim
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tym że ma ostrze plain (mnie osobiście tarania zawsze odrzucał właśnie combo)
i panowie i panie
najlepsze
ekonomiczna wersja Tarani ma GRUBSZY OD ORGINAŁU LINERS - może nie jest to jeszcze liners jak w striderach ale już lepiej niż w tarani.
Stal to o ile mi wiadomo ta ichniejsza 420 HS
teraz kilka faktów z macania
grube teksturowane G10 - trzyma sie rewelacyjnie, chwyt pewny i mocny skurwiel - ale pewnie zabójca dla kieszeni (tak ps. klips przekłądany a ciekawostka że nie ma dziurek samych tylko w dziurki na klips wkręcone śróbki - niby nic ale nei ma dziur w rękojeści i fajneij wygląda)
Ostrze - nieduży nóz i niestety sporo krawędzi tnącej zabrane przez wielkie ricasso - nie wiem po co ale trudno. Ostrze solidne, grube z częściowym szlifem.
podkłądki z brązu, grubszy niż w taranim liners, generalnie pancerny czołg.
Przyznam że zrobił na mnie wrażenie - zajebiście pancerne bydle które rewelacyjnie wręcz leży - nie za duży ale z wielkim zapasem mocy.
Moim zdaniem świetna alternatywa dla M21 - ciut mneijszy ale równie a może bardziej pancerny - no i cena zajebista
kiedyś sobie go kupie jako zastępczy folder w las (manixa czasem szkoda do wyłamywania)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale nie zmieniam zdania na temat pewności chwytu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
za mało ostrza na taka klingę.
Wydaje się. Tak na prawdę to nie ma aż takiego znaczenia, jak zwiększona kontrola nad pracą dzięki choilowi.
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem wystarczy do większości zadań dla foldera - a w teren i tak zawsze jest fixed
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W lapie lezy swietnie mimo ze maly skurczybyk. Ale za to mocarny. Stal podobno z wieksza iloscia wegla niz zwykla 420. Liner... No wlasnie. Trzyma bardzo mocno ale nie zrobil na mnie wrazenia jakiegos super solidnego. Inna sprawa, ze mniej wiecej taki sam jest w M21, nozu duzo wiekszym, wiec Buck wypada solidniej pod tym wzgledem.
W ogole w Swiecie Nozy teraz w pyte roznych slicznosci nozowych i latarkowych, trzeba stoczyc walke wewnetrzna zeby wyjsc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fotka spyderco dragonfly
- Ponad rok temu
-
Hossom/Ontario
- Ponad rok temu
-
Dylemat wyboru - czy co mam kupić?
- Ponad rok temu