SharpFusion Whiplash na szybko...
Napisano Ponad rok temu
Maker: Brad Duncan
Model: Whiplash (full size)
Klinga: SharpFusion 4"
Rękojeść: tytan / G10 (pustynne)
Powiem tylko tyle...
a) w pełni łożyskowana oś. Ten nóż płynie przy otwieraniu... lock-up absolutny, zero blade/play. Mechanika najwyższej próby
wielkość i kształt... z jednej strony łatwo i lekko jeździ w kieszeni, a z drugiej to niezły monster, szczególnie wysokość klingi i szlifu! Tyle, że wygodny w łapie jak diabli.
c) materiał na ostrze... Brad to jedyny gość, który robi taką magię jak ShaprFusion! Wytrzymałość poprzeczna zapewniona dzięki stali 440C. Trzymanie ostrza zapewnione dzięki... rdzeniowi tnącemu z talonitu, który wchodzi wewnętrznie tylko do 1/3 ostrza aby zanadto nie osłabiać elstyczności klingi. Póki co nikomu innemu się to nie udało. SharpFusion łączy w sobie wszystko, co najlepsze. Elastyczność, wytrzymałość, trzymanie ostrza, efekt "samoostrzenia" talonite'u, nierdzewność itp itd. No i wygląd też jest miły Ostatnio baaardzo rzadko je wypuszcza z tą technologią w klindze, bo natrudzić się przy tym okrutnie trzeba aby było jak należy zrobione... A przy okazji, to chyba ktoś tu ostatnio customa wypasionego szukał?
No i najważniejsze... fotki. Zrobione na szybko, ale widać o czym mowa :twisted:
... krótko mówiąc, to jeden z najlepszych folderów jakie miałem w ręce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciekaw byłem kto zauważy ten drobiazg... :twisted:ale klips jak ogon diabła... to jest smaczek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Normalne przepiekne zakończenie piątku i powitanie weekendu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest po prostu IDEALNY!
Napisano Ponad rok temu
A ogolnie cuuuudo... mmm...
Napisano Ponad rok temu
To ja sie nie bede rozplywal, tylko powiem, ze klips przekombinowany. Przy wyciaganiu noza IMHO nie ma zboja, zeby nie zaczepial tymi rogami strzalki o pasek, spodnie, czy kij sie wo jeszcze...
Niekoniecznie.
LE Benchmade maja podobne klipsy od dawna, takze niektore seryjne nowe noze z tego roku - mam jeden taki i o nic sie nie zaczepia.
A ten tutaj tez ma skosne krawedzie, wiec rowniez nie powinno przeszkadzac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Thanks to ImageShack for [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To od mojego Aresa.
"Grot" jest co prawda nie az tak wyraznie zaznaczony, ale ta slicznotka tutaj tez na pewno sie nie bedzie haczyc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zapewne pięknie chodzi na tych łożyskach, pewnie super leży w łapie, pewnie niesamowicie sprawdza się to sharpfusion, ale on najnormalniej w świecie jest imho brzydki :roll: ...
Napisano Ponad rok temu
A ja dostrzegam pewne smaczki... spójrzcie na rękojeść i na mocowanie kołka pasujące do śrubek w bolsterach. To naprawde jest bardzo przemyślane. Mocny nóż do garniruru, bo do ciężkiej, trudnej pracy to by go było bardzo szkoda...
Napisano Ponad rok temu
OK, Smoke, jesteś oryginalny.
A ja dostrzegam pewne smaczki... spójrzcie na rękojeść i na mocowanie kołka pasujące do śrubek w bolsterach. To naprawde jest bardzo przemyślane. Mocny nóż do garniruru, bo do ciężkiej, trudnej pracy to by go było bardzo szkoda...
Ja tu pewne rozwiazanie widze - kupujesz dwa, jeden laduje w gablocie, a drugi w arbajtsancugu
Kilka nozy mi przypomina, MTX2, pare Lightfootow, ktore niedawno widzialem - i jest bardzo ladnie "wywazony". Wszystko tam pasuje do siebie IMO.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do folderka - zwróćcie uwagę na górny edge, piękny, wklęsły, chyba ostry (ostatnio doceniłem ostre false edge), to jednak folder do noszenia w pokrowcu... Raju, jak mi się podoba... Tylko pewnie bym musiał sprzedać wszystkie swoje nożyki, żeby takiego mieć...
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to spory fajterek :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fuckin' AFCK!
- Ponad rok temu
-
Klawy miś (czyli Bear Claw :D)
- Ponad rok temu
-
Camillus Becker Brute. Takich skur... to ja lubię! :)
- Ponad rok temu
-
Proszę Państwa oto finka i kydexu odrobinka :) [Frosts]
- Ponad rok temu
-
Mili...
- Ponad rok temu
-
... te oto dwa nagie ...
- Ponad rok temu
-
Fulcrum z punktu widzenia Native'a ;)