Bzdura, stosunki między klubami są/będą tworzone między innymi właśnie przez takie texty kenjiro, organizujesz kilka seminariów do roku wszystkie są otwarte chcesz coś zorganizować tylko dla swoich żeby podnieść ich poziom organizujesz tylko dla swoich. Prosty przykład, lekcje indywidualne, nikt jakoś afery z tego nie robi, ważne są cele i jeśli ktoś chce sprowadzić tylko dla swoich uczniów to pozostaje przytaknąć i iść na otwarte a nie pleść bzdury czy jest to dobre czy nie dla wszystkich w tym kraju. Mirek robi otwarte cały czas i raptem jak zamknął jedne wielka afera i dusputy, no po cholerę?Organizowanie zamknietych seminariow uwazam za niedobre dla ogolnych stosunkow pomiedzy klubami w Polsce.
Seminarium z Lagarto w Łodzi?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zaraz będzie ogłoszenie :wink:Wow. Gdzie? Za ile?Jest mnóstwo innych seminariów otwartych dla wszystkich, np. w niedzielę macie seminarium z Carlosem Gracie.
Napisano Ponad rok temu
Mirek robi otwarte cały czas i raptem jak zamknął jedne wielka afera i dusputy, no po cholerę?
Moja wypowiedz na temat zamknietych seminariow byla ogolna, nie dotyczyla tylko tego seminarium. Chodzi mi wogole o sens zamknietych seminariow jako takich. Jesli sa zamkniete to po co trabic o nich na forum?
Twoje porownanie do prywatnych lekcji - lekko nie trafione. Placisz - cwiczysz. Seminaria zamkniete - nie ma takiej mozliwosci.
Napisano Ponad rok temu
Wręcz przeciwnie, cel jest ten sam indywidualna nauka tylko dla jednej lub grona osób.Twoje porownanie do prywatnych lekcji - lekko nie trafione. Placisz - cwiczysz. Seminaria zamkniete - nie ma takiej mozliwosci.
Ja chcę ćwiczyć wtedy kiedy ty masz idywidualne bo niby dlaczego masz mieć tylko dla siebie? 8)
Napisano Ponad rok temu
Ja chcę ćwiczyć wtedy kiedy ty masz idywidualne bo niby dlaczego masz mieć tylko dla siebie?
No co Ty...ale teraz zes dorobil teorie...
Jak sie Twoje indywidualne koncza to wchodze ja.
Na zamkniete NIGDY nie wejdziesz...
Roznica?
Napisano Ponad rok temu
No właśnie potwierdziłeś to co piszę, ja chcę z tobą na twoich indywidualnych, wejdę na nie?Jak sie Twoje indywidualne koncza to wchodze ja.
Na zamkniete NIGDY nie wejdziesz...
Napisano Ponad rok temu
To jest juz nastepny etap chujozy ...
Etap nizej, o ktorym rozmawiamy to czy wogole, a nie ze rownoczesnie...
Napisano Ponad rok temu
ano właśnie nie wejdę czyli zamknięte dla innych, zasada ta sama tylko więcej ludzi...ale dlaczego ze mna...?
To jest juz nastepny etap chujozy ...
dlaczego? bo chcesz wiedzy dla siebie/swoich
Napisano Ponad rok temu
Jestem członkiem GB Polska i razem z Mirkiem współorganizowałem przyjazd Lagarto do Polski.
Fiodor ma rację - jeśli się robi zamknięte seminarium to po to, żeby doszkolić własnych ludzi. Jeśli kogoś na to stać, to nie widzę problemu. Poza tym w Brazylii jest to normalne, że na seminariach w GB ćwiczą tylko ludzie z GB. Lagarto opowiadał, że nie do pomyślenia jest, żeby przyszedł np. jakiś koleś z BTT. Tak samo Roger Gracie - Roger przyjedzie na MP w listopadzie i poprowadzi seminarium, ale - jak sam zaznaczył - przyjeżdża po to, żeby pomóc "Gracie Barra Family in Poland". Dla nich to coś normalnego.
Ale nie przesadzajmy - jest wiele seminariów otwartych organizowanych przez GB Polska. Np. Lagarto był przez półtora tygodnia u mnie w klubie, codziennie 5 - 6 godzin treningów i atrakcje kulturalne :wink: , seminarium było otwarte dla wszystkich, a jednak skorzystali praktycznie tylko (poza jednym wyjątkiem) ludzie z GB Polska.
A cena była jednakowa dla wszystkich.
Myślę, że to czy taka czy inna organizacja robi seminarium otwarte czy też zamknięte, to nie ma akurat zbyt dużego wpływu na atmosferę w polskim BJJ. Atmosferę budują ludzie i jeśli odnoszą się do siebie z szacunkiem - to wszystko gra
Pozdrawiam,
Paweł
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bylismy ostatnio u soci ( soca), i pozdrawia serdecznie...Jeśli kogoś na to stać, to nie widzę problemu.
pozatym porownanie polski z brazylia jest smieszne.
Napisano Ponad rok temu
A poza tym - po co od razu te nerwy? Podałem przykład Brazylii bo dokładnie taki sam przykład usłyszałem od Lagarto. I to Lagarto twierdzi, że przede wszystkim jego obowiązkiem jest pomaganie GB Polska, a nie innym organizacjom i ich ludziom. Tak samo twierdzi Roger Gracie - przeoczyliście to?
Skoro oni mają takie podejście, to co my mamy zrobić? Powiedzieć: "jak tak to nie zapraszamy Was"? Tego zrobić nie możemy, bo zależy nam na rozwoju GB Polska. Tak samo zależy nam na rozwoju BJJ w Polsce, ale jeśli pytam się kogoś, np. Lagarto: Lucio, jest seminarium w Toruniu, jakie są Twoje warunki? A On mi odpowiada: zaproś ludzi tylko z GB, to zapraszam ludzi tylko z GB.
Reasumując: porównywanie Polski z Brazylią nie jest śmieszne, tylko nierealne. Ale właśnie w taki sposób - jak w przytoczonym przykładzie - Lagarto oraz Roger uzasadniali obecność na ich seminarium ludzi z GB Polska. Więc możemy stwierdzić, że to oni są śmieszni, prawda? Ale tego nikt przecież nie zrobi, bo to czarne pasy bjj, lepiej denerwować się na siebie na forum.
I właśnie przez takie dyskusje atmosfera w polskim bjj się psuje :?
Jest jednak rozwiązanie dla wszystkich osób, które chcą się uczyć od mistrzów zapraszanych przez GB Polska - niech ćwiczą w Gracie Barra Polska
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Jest jednak rozwiązanie dla wszystkich osób, które chcą się uczyć od mistrzów zapraszanych przez GB Polska - niech ćwiczą w Gracie Barra Polska
:paker:
pierwszorzedna odpowiedz
Napisano Ponad rok temu
sporo prostych ale fajnych technik
i mamy nowy niebieski pasek w łodzi - marcin gratulacje !!!
ps. jako ze jest to mój pierwszy post - witam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Kenjiro: miałem na myśli oczywiście wszystkie kluby w Polsce będące pod opieką instruktorów z Gracie Barra
Pozdrawiam,
Paweł
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Relacja Braci L. z BRAZYLII
- Ponad rok temu
-
bjj w poznaniu co jak i gdzie?????????? pilne
- Ponad rok temu
-