Technika podobna do tai-otoshi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli dobrze zrozumiałem o co chodzi to jest to Kubi Nage (w tym że nie wiem jak to się dokładnie pisze) Jezeli chodzi o obrony to przy kubinage obrony takie jak do goshi gurumy. a jeżeli o tai-otoshi to juz dokładnie nie pamiętam ale jezeli bardzo Ci zalezy to moge postarac sie przypomnieć sobie lub poszukać
Napisano Ponad rok temu
budo_mati9564 napisał
Tsuri goshi
tsuri goshi jak nazwa mowi jest to rzut biodrowy - zreszta najczesciej wykorzystywany jako kontr rzut - tai otoshi nie ma nic wspolnego z biodrem
Kubi-nage - no to juz wiecej prawdy choc kubi nage to nazwa czesto zamiennie stosowana z goshi guruma czesciej wykonywane jest przez biodro - oczywiscie sa tez wersje z wystawiona noga ale raczej blokujaca wyzsza czesc nogi czyli nie ma tej fali podbijajacej kolano do gory
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_sulsa napisał
Nie wiem czemu odkopales tak stary watek, ale teraz juz wiem ze chodzilo mi o kubi nage. Tylko nie wiem czemu tej techniki nie ma wypisanej na judoinfo.com. Jesli ktos zna na to jakies obrony to chetnie poczytam, bo niestety w necie nic na ten temat nie znalazlem.
No ktos odkopal

Czemu nie ma na judoinfo.com bo tak naprawde kubi nage to to samo co goshi (koshi) - guruma
ps. A to co opisywales to byla raczej technika nazywana w niektorych szkolach jj jako kubi-otoshi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
BUDOKAN -SMOLNA - rusza z zajęciami
- Ponad rok temu
-
Kraków Europejska Szkła Ju-Jutsu
- Ponad rok temu
-
Filmiki z zawodow