Technika podobna do tai-otoshi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli dobrze zrozumiałem o co chodzi to jest to Kubi Nage (w tym że nie wiem jak to się dokładnie pisze) Jezeli chodzi o obrony to przy kubinage obrony takie jak do goshi gurumy. a jeżeli o tai-otoshi to juz dokładnie nie pamiętam ale jezeli bardzo Ci zalezy to moge postarac sie przypomnieć sobie lub poszukać
Napisano Ponad rok temu
Tsuri goshi
tsuri goshi jak nazwa mowi jest to rzut biodrowy - zreszta najczesciej wykorzystywany jako kontr rzut - tai otoshi nie ma nic wspolnego z biodrem
Kubi-nage - no to juz wiecej prawdy choc kubi nage to nazwa czesto zamiennie stosowana z goshi guruma czesciej wykonywane jest przez biodro - oczywiscie sa tez wersje z wystawiona noga ale raczej blokujaca wyzsza czesc nogi czyli nie ma tej fali podbijajacej kolano do gory
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czemu odkopales tak stary watek, ale teraz juz wiem ze chodzilo mi o kubi nage. Tylko nie wiem czemu tej techniki nie ma wypisanej na judoinfo.com. Jesli ktos zna na to jakies obrony to chetnie poczytam, bo niestety w necie nic na ten temat nie znalazlem.
No ktos odkopal
Czemu nie ma na judoinfo.com bo tak naprawde kubi nage to to samo co goshi (koshi) - guruma
ps. A to co opisywales to byla raczej technika nazywana w niektorych szkolach jj jako kubi-otoshi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BUDOKAN -SMOLNA - rusza z zajęciami
- Ponad rok temu
-
Kraków Europejska Szkła Ju-Jutsu
- Ponad rok temu
-
Filmiki z zawodow
- Ponad rok temu