Salsa
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam w imieniu M.O.D.'a do ogladania.
Napisano Ponad rok temu
Krótkie i szerokie ostrze, do tego kanciasta rękojeść, cholera nie widzi mi się.
Napisano Ponad rok temu
Ciągle się zastanawiam jak się tym pracuje.
ponoć zajebiście
fajny nożyk ale najbardziej mi się podoba w wersji ats-34 + Tytan.
I tak ładne foty, zabawy z adobbem :wink:
Napisano Ponad rok temu
I tak ładne foty, zabawy z adobbem :wink:
Moze by sie przydaly, ale trzeba miec:
1. czas,
2. adobe'a
3. ochote do zabaw
Napisano Ponad rok temu
zdrówka
marcins
Napisano Ponad rok temu
1. czas,
2. adobe'a
3. ochote do zabaw[/quote]
no tak, ale o co chodzi z tą dziurką pomarańczową?
Napisano Ponad rok temu
no tak, ale o co chodzi z tą dziurką pomarańczową?
za kamieniami rosna róże. I to pomaranczowe to wlasnie roza widoczna przez dziurke. tyle ze nieostra
Napisano Ponad rok temu
Co do nożyka, to miałem okazję do sprawdzenia jego możliwości na tygodniowych wczasach.
Pierwsze wrażenia są takie, że nóż sam układa się w ręce do cięcia. Jest bardzo dobrze zaprojektowany i praca nim to czysta przyjemność.
Jedynie wrażenia estetyczne psuje cobra hood (po naszemu daszek nad dziurką ).
Jak pierwszy raz zobaczyłem nożyk, pomyślałem że mój pilnik będzie miał co robić, ale po krótkim użytkowaniu zapał do przeróbek całkowicie wygasł. "Daszek" stanowi świetne podparcie dla kciuka i zostanie z moim pajączkiem.
Nożyk, na wyjeździe, pracował w kuchni i pomagał strugać patyki, przecinał kartki i włosy na moim przedramieniu - nie obciążałem go zbytnio
Zawsze był pod ręką gotowy do pracy. Zdecydowanie polecam go każdemu kto szuka noża tej wielkości, przeznaczonego do drobnych prac domowych i biurowych. Na korzyść Salsy przemawia również pozytywny odbiór otoczenia - jest to z reguły ciekawość a nie strach.
Czy Salsa ma jakieś wady ? - zawsze można jakieś znaleźć. Ja osobiście chciałbym mieć w tym nożyku trochę lepszą stal ostrza (może S30V ), która dłużej zachowywała by ostrość.
Po tygodniowym cięciu pajączkiem, odczuwalne jest jego minimalne stępienie.
Napisano Ponad rok temu
Czy Salsa ma jakieś wady ? - zawsze można jakieś znaleźć. Ja osobiście chciałbym mieć w tym nożyku trochę lepszą stal ostrza (może S30V ), która dłużej zachowywała by ostrość.
Jest tytanowa z klingą z Ats-34.
Napisano Ponad rok temu
Jest tytanowa z klingą z Ats-34.
To prawda, nawet widziałem taki nożyk .
Teraz trudno mi powiedzieć czemu nie zdecydowałem się na "tytanową" wersje - może cena, a może moje zamiłowanie do czrnego przeważyło szalę.
Człowiek uczy się całe życie i chciałbym żeby następny mój nożyk był szary z kolorową diodą
Napisano Ponad rok temu
mnie w nim przeszkadza za mocny klips [muszę używać dwóch rąk żeby zahaczyć o kieszeń albo ściąga mi spodnie] i za duża szerokość [nie mylić z grubością] - BM710 łatwiej się wsuwa i wysuwa z kieszeni, można też sięgnąć po coś na dnie kieszeni bez wyjmowania noża
Napisano Ponad rok temu
mnie w nim przeszkadza za mocny klips [muszę używać dwóch rąk żeby zahaczyć o kieszeń albo ściąga mi spodnie] i za duża szerokość [nie mylić z grubością] - BM710 łatwiej się wsuwa i wysuwa z kieszeni, można też sięgnąć po coś na dnie kieszeni bez wyjmowania noża
Zgadzam się, że nożyk jest trochę szeroki (po złożeniu). Ja go przytroczyłem do Fatboya i tam, ta jego szerokość nie przeszkadza. A noszony w kieszeni, skutecznie utrudnia sięganie do wewnątrz.
Co do klipsa, z moim nie mam żadnych problemów, klips trzyma mocno ale daje możliwość wyjmowania i chowania nożyka jedną ręką.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spyderco Bill Moran DP - fotki do recenzji
- Ponad rok temu
-
Brothers
- Ponad rok temu
-
karambit (dużo zdjęć)
- Ponad rok temu