Śmiać się, płakać czy podziwiać??
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
co mnei dziwi. Uczą się przez 4 miesiące i tylko ucza ich tam salt? Według mnie każda nauka zaczyna sie od jingi i kopnięć. Po drugie wszelkie treningi maja za darmo, ah i jakby nie bylo śmiał się że ja chodze przez 9 miesięcy a nie umiem salta zrobić i co to za grupa i co to za capoeira gdzie salt tak długo trzeba sie uczyć. Do tego wmawiał mi że jest jakiś styl capoeira gdzie niepotrzebna jest jinga tylko właśnei polega to na akrobacjach (pierwsze słysze) Do tego z filmiku wogóle nie wniosku by tak wyglądała nauka capoeiry (przynajmneij dla synka co 4 miesiace sie uczy) Prosze sami oceńcie, czy on sie uczy capo?
Napisano Ponad rok temu
albo jednak - jak chcialbym sie salt nauczyc to poszedlbym raczej na akrobatyke niz cwiczyl capo. Pozatym za jakies 5 lat te szybko nauczone salta mu wyjda
Napisano Ponad rok temu
nie ma to mato, zadne tam pitu pitu tylko jak to mawiaja w brazce pe na cara albo porrada de verdade.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
objerzalem ten sampler. piekny, ale to przeciez akrobatyka a nie kapuera :roll:
niech rzuci jakis z gra w roda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8Oale to wina tego ze zle wchodzi do tych technik, brakuje
a moze on po prostu stara sie z tego zrobic efektywna technike a nie tylko floreios. jest to technika przeciwko dwom typom. jednego nokautuje noga, a na drugiego od razu spada do parteru i zaklada dzwignie lub duszenie....tak mi sie wydaje, jak patrze na "techniki" niebieskich portek...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To był zlot OZT2. To sa "trikersi" ćwiczą dla siebie, chcą sie doskonalić i rozwijac, prawda są samoukami.A ten jegomość na filmiku to początkujący i po co się śmiać :roll:
Napisano Ponad rok temu
:roll: przestańcie już.
To był zlot OZT2. To sa "trikersi" ćwiczą dla siebie
Tak, dokładnie. A konkretniej to "tricksterzy"
Napisano Ponad rok temu
Znam paru tricersow, baaa...nawet paru jest tu na forum i jakos zady dobrze potrafi rozrozniac capo od samego xma czy trickow... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no tak, tyle że zmarnowałem 2 godziny na tego kaleke (przekroczyłem limit w neostradzie), "ćwiczy Capoeira"To że nie potrafi odróznic capo od trickow to nie moje zmartwienie lecz jego, a że jest kaleka to nie trzeba sie śmiać.
Napisano Ponad rok temu
i to jest wlasnie podejscie goscia, ktory nie ma zielonego pojecia o capoeira... zal dupsko sciska
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Malbork - Miejski Dom Kultury poszukuje instruktora
- Ponad rok temu
-
Słownik
- Ponad rok temu
-
Świnoujście i Capoeira
- Ponad rok temu