polisz tłuk
Napisano Ponad rok temu
stal N690 - 55 HRC (wsk pzl)
grubość 3,6mm
długość całkowita 165mm
dług krawęci tnącej 70mm
okładziny - drewienko stabilizowane - dziękuje Seiken , miałem okazje zobaczyć jak to wygląda i jak sie obrabia
tuleje i drut chromonikiel
myśle ze sie spdoba nowemu właścicielowi
nie potrafi robić zdjęć ale chyba coś widać
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zdrówka
marcins
Napisano Ponad rok temu
A Trace na pewno by sie nie obrazil... moze by sie nawet zawstydzil
Napisano Ponad rok temu
Mi sie ten tuk podoba bardziej od Rinaldowego ale fakt, ze Rinaldowego ni ewidzialem chyba calkowicie z rzutu bocznego.
Napisano Ponad rok temu
pitolisz CynikTroche mnie zaczyna draznic twoj afalszywa skromnosc marcin
Mi sie ten tuk podoba bardziej od Rinaldowego ale fakt, ze Rinaldowego ni ewidzialem chyba calkowicie z rzutu bocznego.
nawet nie starałem sie dorównac takiemu MASTEROWI , poprostu zachwycam sie juz chwile jego nożami ( szkoda ze tylko ze zdjęć ) i postanowiłem sobie takiego podobnego zrobić
zdrówka
marcins
Napisano Ponad rok temu
EDIT: tylko przed wyslaniem zrob kydex u Pitera czy cos bvo nie bede go EDCowal w kartoniku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ty mnie chyba Cynik zle zrozumiałes , ja wcale nawet nie mysle porównywać swojego noża do nozy Traca , to tylko podobny kształt , nic więcej , a nóz juz nie jest mój więć nie mogę go wysyłać w świat na oględzinyMarcin no ale co ja poradze na to, ze po fotach wygladaja na noze podobnej klasy... Moze tylko Trace ma lepsze przejscia miedzy stala a okladzinami ale to tyle.. A ja sie lubie czepiac, np. Konusa mojego wzialem pod szklo powiekszajace i znalazlem maly feler, mianowicie w jednym miejscu przekladka jest srednio ladnie wykonczona, tak wiec jesli sie upierasz przy swoim to wyslij mi ten noz do recenzji na magie stali
EDIT: tylko przed wyslaniem zrob kydex u Pitera czy cos bvo nie bede go EDCowal w kartoniku
i wcale nie mówie ze nie ma felerów , ma , ale z kazdym nożem staram sie co by było ich jak najmniej
zdrówka
marcins
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja sie lubie czepiac, np. Konusa mojego wzialem pod szklo powiekszajace i znalazlem maly feler, mianowicie w jednym miejscu przekladka jest srednio ladnie wykonczona
EDIT: a noz oczywiscie rewelacja!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obol też jestem tego ciekaw, co nie znaczy że wątpię że dałby radę
Napisano Ponad rok temu
stary dajesz takiego czadu ze ja wymiekam. Mistrzostwo swiata - i to robota z wolnej reki
poklon
Napisano Ponad rok temu
I ty mówiłeś,że ostrzenie średnio ci wychodzi.Cały nóż miodzio-pierwsze wrażenie rzeczywiście jakby drewno było za jasne i nieatrakcyjne.Ale po bliższym przyjrzeniu i wniknięciu w strukture drewna doceniam jego piękno.A klinga...po prostu rewelacja.I myślę,że nie ma tu wiele z TUKa a jest dużo z Marcina-to już zaczyna być twój niepowtarzalny styl-te dwa noże różnia niby detale(inny kąt grzbietu,proporcje)ale całość daje IMHO niepowtarzalny projekt-projekt autorski.
Pozdrawiam
adiblue
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Robota, jak zwykle pierwszej klasy. Jedyne, czego można się czepić, to gatunek stali i twardość ostrza. Sorry wodzu, ale czepiał się będę, bo Twoja perfekcja mnie drażni. Weź się w końcu w czymś pomyl.
znaczy sie co , bo nie rozumiem Kubek ?
ze co? N690 to niby lipa , mnie sie wydaje ze średnia klasa ( nierdzewka ) , a twardość to dlaczego ci sie niska wydaje ?
chyba ze to taki zart , którego nie zrozumaiłem - a może rozdrażniony ostatno jestem ,
albo co ?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Busse Custom i jego ubranko...
- Ponad rok temu
-
Potwór Fiskarsa
- Ponad rok temu
-