Jakie karate??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:? :?
idź na to co masz pod ręką i zobacz co ci odpowiada. Każda szkoła jest inna. To co u mnie w mieście nazywa sie Kyokiem czy Shotokanem czy jeszcze innym Shidokanem i każdym innym stylem, u ciebie w mieście moze wygladać zupełnie inaczej.
Napisano Ponad rok temu
A że spotkałem się ze stwierdzeniami że w Kyoku trzeba mieć przedewszystkim silne i szybkie nogia a do Shidokanu trza miec duża parę wiec zadałem pytanie skierowane do ludzi bardziej doświadczonych odemnie... Nie ciskaj się tak
Napisano Ponad rok temu
a może zrob odwrotnie. poszukaj stylu, ktory odpowiada twoim wyobrazeniom o walce (uderzenia/chwyty) i sie dostosuj do wymogow. popracuj nad soba na treningach. sztuki walki sa dla wszystkich.Przeciez dobrze jest dobrać sztuke walki do swoich warunkow fizycznych??
Napisano Ponad rok temu
A niestety w jego miescie ze styli uderzanych poza TKD i Karate kyoukushin, shotokan, oyama i heehe tsunami nic wiecej nie ma a trenerzy nie uznają darmowych "próbek" (chcą wpisowe paredziesiąt zł). Dlatego na jego prośbie postawiłem to pytanie. Ale byc może- rzeczywiscie bedzie lepiej jak odżałuje te paredziesiąt PLN i obluka co mu lepiej leży.
Napisano Ponad rok temu
Nie napisałem wczesniej ze moj kolega cwiczył TKD jakis czas ale brakowało mu uderzeń rekami. Wczesniej nie chciało mi się tlumaczyc że chodzi o kolege bo brzmi to jak w kiepskich filmach przyznajce sami
A niestety w jego miescie ze styli uderzanych poza TKD i Karate kyoukushin, shotokan, oyama i heehe tsunami nic wiecej nie ma a trenerzy nie uznają darmowych "próbek" (chcą wpisowe paredziesiąt zł). Dlatego na jego prośbie postawiłem to pytanie. Ale byc może- rzeczywiscie bedzie lepiej jak odżałuje te paredziesiąt PLN i obluka co mu lepiej leży.
Ci trenerzy nie są chyba zbyt mądrzy. Dla każdego pierwszy trening powinien być na spróbowanie.
Napisano Ponad rok temu
Ci trenerzy nie są chyba zbyt mądrzy. Dla każdego pierwszy trening powinien być na spróbowanie.
A co będzie jeśli takiemu się coś stanie na pierwszym treningu? Nie był ubezpieczony a powie, że to na treningu. Może wówczas być problem. Jest mnóstwo metod zorientowania się co i jak. Trzeba tylko chcieć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podpuszcze kumpla zeby popytaj tu i uwdzie i zobaczymy może jeszcze jakieś newsy będą :twisted:
Napisano Ponad rok temu
a to nie jest pokazowe. Trener myśli "ekonomicznie"*
*czyt: chciwosć
Napisano Ponad rok temu
cwiczyc ze wszystkimi to sobie oglada. To nie kino tylko trening.Pierwszy trening
zazwyczaj jest darmowy, nic sie nie stanie - przebrac sie i na mate. :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przyczyn jest kilka :
1. Żeby dzieciarnia sobie jaj nie robiła ( bo to rozwala atmosfere na treningu )
2. Żeby się nie załamali wątpiący w swe możliwości ( jak sprubują to okazuje się że to nie jest aż takie trudne )
3. Jak już ktoś spróbuje to myśle że czuje się jak członek sekcji więc rośnie prawdopodobieństwo że wróci.
Więc pierwszy trening jest za darmo ( a czasem i drugi jeśli to koniec miesiąca :wink: ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
styli sztuk walki jest wiele, różne są ich wymagania, ale każdy może coś znaleźć dla siebie.
Napisano Ponad rok temu
Nie ma lepszej czy gorszej szkoły/stylu/ lecz są tylko lepsi lub gorsi zawodnicy...
A tak poważnie czy jest sens porównywać ?
Najlepiej po prostu spróbować, jak mówił pewien bardzo biegły w sztuce miecza samuraj..."nawet najdłuższa podróż rozpoczyna się zwykle od pierwszego kroku"...
Pozdrawiam
dan
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaka kolejność Kata w Karate Shotokan???????
- Ponad rok temu
-
Czy na nunchaku trzeba mieć pozwolenie???
- Ponad rok temu
-
Jaki styl walki wybrać???
- Ponad rok temu
-
Skutechność Sztuk Walki
- Ponad rok temu
-
Czy wszystkie sztuki walki nie dążą do tego samego celu??
- Ponad rok temu
-
Happo-No-Kawashi/Kuzushi (Mas Oyama)
- Ponad rok temu
-
Proszę o pomoc
- Ponad rok temu
-
Elementy Goju-Ryu
- Ponad rok temu
-
DVD z Pinna