Czy na nunchaku trzeba mieć pozwolenie???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie: czy żeby mieć nunchaku, trzeba mieć pozwolenie na broń.
Przeczytaj to
VB porady Lorda Banana
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie: czy żeby mieć nunchaku, trzeba mieć pozwolenie na broń. Bo obiło mi się o uszy, że trzeba. Pytam, bo lubię mieć je przy sobie, gdy idę przez miasto, a jest już ciemno :? Niech mi ktoś odpowie.
Trzeba.
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie: czy żeby mieć nunchaku, trzeba mieć pozwolenie na broń. Bo obiło mi się o uszy, że trzeba. Pytam, bo lubię mieć je przy sobie, gdy idę przez miasto, a jest już ciemno :? Niech mi ktoś odpowie.
Trzeba.
8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O
co taka zdziwiona ? ...
trzeba ...
Napisano Ponad rok temu
On mi powiedział że wystarczy jak pokaże że coś ćwicze i nei uzyje tych sprzętów do bicia kogoś.
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O
co taka zdziwiona ? ...
trzeba ...
Nie podejrzewałam, że na nunchaku trza mieć zezwolenie...
Czy każde działające urządzenie (np. dwa kawałki kija od miotły połączone sznurkiem) przypominające nunchaku kwalifikuje się jako broń? Czy są jakieś kryteria określające broń?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Myślę, że to rozwieje wątpliwości.
Kiedyś mój znajomy szedł ulicami Słupska z nunchaku pod pachą i go radiowóz zatrzymał. Skończyło się na pouczeniu, po tym gdy pokazał jak nim macha. Policjanci uwierzyli na słowo, że kung-fu trenuje, chociaż u nas tego nie uczą :wink: . Wszystko zależy od szczęścia. Za nunchaku grozi do 30 dni aresztu i 5000 zł grzywny.kiedyś dzwoniłem do dzielnicowego żeby sie zapytać czy trzeba. Mówię ze chodze na treningi i nosze nie raz ze sobą tonfe, nunchako, i inne sprzęty.
On mi powiedział że wystarczy jak pokaże że coś ćwicze i nei uzyje tych sprzętów do bicia kogoś.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki styl walki wybrać???
- Ponad rok temu
-
Skutechność Sztuk Walki
- Ponad rok temu
-
Czy wszystkie sztuki walki nie dążą do tego samego celu??
- Ponad rok temu
-
Happo-No-Kawashi/Kuzushi (Mas Oyama)
- Ponad rok temu
-
Proszę o pomoc
- Ponad rok temu
-
Elementy Goju-Ryu
- Ponad rok temu
-
DVD z Pinna