Kto rozkręcał Manixa?
Napisano Ponad rok temu
PS Wiem, wiem...pewnie rozwiązanie jest jakieś banalne...ale ja jestem dziś bardzo odmóżdżony więc poddajcie pomysł :-)
Napisano Ponad rok temu
po drugie primo to sie bodajze nazywa chicago screws, czyli 2 srubki jedna damska, druga meska (wyobraz to sobie, jak to moze wygladac po prostu wkladasz w kretak w jedna i blokujesz, zeby sie nie ruszal, wkladasz wkretak w druga i krecisz... Tak to sobie wyobrazam na chlopski rozum.
p.s. moze pojsc ciezko bo bedzie loctite.
Napisano Ponad rok temu
Mam krzyżaka ale to bankowo jest torx bo idealnie tam się wpasowuje a krzyżak nie. Bo torx to taka sześcioramienna gwiazdka chyba ale może się mylę :roll:
Napisano Ponad rok temu
ale sposób rozkrecania dokładnie taki jak opisał. A ze swojej strony dodam ze prawdopodobnie jak bedziesz odkręcał to śruba jest od prawej strony ( zamknięty nóż, klingą do góry) przynajmniej tak w mojej 880 tak jest :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A że podkładki z brązu to się okazało dopiero jak je umyłem benzynką ekstrakcyjną
Dzięki wszystkim za wskazówki i pomoc.
pozdrawiam
Rene
Napisano Ponad rok temu
Ale chciałem zauważyć, że pajączek chodził całkiem ok...teraz smiga jak w masełku jak rozumiem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Chodził leciutko bo miał już lekkiego luza na osi. Po smarowaniu chodził jeszcze miodniej. Potem dokręciłem srubkę aby luzy znikły, ale niestety minimalnym kosztem płynności otwierania. Czyli ogólnie bilans płynności wyszedł na zero ale plus to że luzy znikneły :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem co nieco o waszym abusowaniu noży na ogniskach i w okolicy
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Koto
- Ponad rok temu
-
czemu nie mieszkamy / zarabiamy w USA ;(