Emersony (dużo zdjęć)...
Napisano Ponad rok temu
układ na wszystkich zdjęciach taki sam:
Persian 2002
CQC13 2004
Commander 1999
CQC7 1999
mini CQC7 2001
Lagriffe 2003
potem coś więcej skrobnę na ich temat :wink:
Napisano Ponad rok temu
tylko po co komu tyle folderow?
czyz nie proa na fixed? albo na tomahawk Erniego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gratuluję... konsekwencji. CQC-13 jest moim zdecydowanym faworytem. jak się sprawuje?
mam go troszku zbyt krótko, żeby coś więcej napisać - ale jest to zdecydowanie bydlak...
nie bądź taki monotematyczny Wink
jakoś tak wyszło :wink:
Napisano Ponad rok temu
Czy mi sie wydaje, czy najnowszy cqc13 ma grubszy liner od starszych emersonow ?
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje kolekcji,
Czy mi sie wydaje, czy najnowszy cqc13 ma grubszy liner od starszych emersonow ?
Ma, jak zwykli podejrzani mi doniesli - mieści się to w granicach błędu...1,25 mm w starych i 1,40 mm w CQC13 - no i blokada klei się do ostrza - dosłownie
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
fakt, od samego początku z tym bagnetem mi sie też kojarzył ( a sam bagnet tez jest fajny - do kolekcji co prawda, ale w każdym razie ).CQC13. Mnie sie jego ostrze kojarzy z klinga bagnetu do kalacha, ktorego (od strony estetycznej, zawsze lubilem) - pieknie wkomponowana w ciekawa rekojesc.
Napisano Ponad rok temu
Jak wiadomo bagnet kalacha to wlasciwosci tnace ma... fatalne ze wzgledy na uzyte materialy (nadaje sie do ciecia druty tylko), ale wlasciwosci penetrujace to nie takie juz fatalne.
K_P
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Zwirek, a jak sie to trzyma w stosunku do Commandera (chodzi mi o te zakrzywiona dupke na koncu rekojesci)? Ergonomicznosc w ogole? Jakie ma wlasciwosci tnace i jak sie zachwuje przy pchnieciu w stosunku tez do EC?
zdecydowanie pewniej trzyma sie jednak CQC13, zakrzywienie rekojeści fajnie zamyka dłoń, czego nie ma commander, co do cięcia to commander az sie prosi o coś mocnego, bo ułożenie ostrza w stosunku do rękojeści, brzuszek ostrza przed recurvem daje fajny kąt do przyłożenia całkiem dużej siły. CQC13 - standardowe cięcic, przy pchnięciach rzeczywiście jest o niebo lepszy od commandera - jak mam je oba przed sobą - to są dwa całkiem różne noże
Napisano Ponad rok temu
Okazalo sie jednak, ze lubie Emersony nadal.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Okazalo sie jednak, ze lubie Emersony nadal.
skąd ja to znam 8)
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
namiot bezcieniowy
- Ponad rok temu
-
Trace Rinaldi TUK2
- Ponad rok temu
-
Mały zębacz - Spyderco Cricket
- Ponad rok temu
-
Moja kolekcja- mini galeria
- Ponad rok temu
-
Niunia z Finlandi
- Ponad rok temu
-
Pierwsze Spotkanie Częstochowskich Nożoholików (fotki)
- Ponad rok temu
-
neck
- Ponad rok temu
-
Wreszcie jest...
- Ponad rok temu
-
CRKT Crawford Kasper
- Ponad rok temu
-
3 x S30V +2 x neck = 9 ;)