Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trace Rinaldi TUK2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

budo_john_y
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 69 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Trace Rinaldi TUK2
Tekst zbedny, wystarczy spojrzec
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 0

budo_jawor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 946 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Trace Rinaldi TUK2
No. Pewnie w dodatku to Twój :(
  • 0

budo_guldan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1366 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a mnie jednak nadal zastanawia, jak taki koles jak trace rinaldi (ktos nie widzial zdjecia tego faceta?) robi takie zgrabne noze.
  • 0

budo_golmen
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 541 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a mnie jednak nadal zastanawia, jak taki koles jak trace rinaldi (ktos nie widzial zdjecia tego faceta?) robi takie zgrabne noze.

Guldan - a Ty swoje robisz brzuchem?! 8O :) :) :)
  • 0

budo_guldan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1366 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no tak, ale jakbym wygladal jak rinadli to bym sie w warsztacie chyba nie mogl obrocic... on jest kontrastem do tego co robi.
  • 0

budo_zgrywus
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 347 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

W ameryce wszystko jest wieksze (no prawie :wink: ) wiec mysle ze warsztat tez ma odpowiedni :) Miodzio nozyk :o
  • 0

budo_akme
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1650 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

... piekny noz... od dawna mi po glowie chodzi... :evil:
  • 0

budo_jawor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 946 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mi też chodzi po głowie :( tylko chodzi. Bardzo lubię takie określenie: bardzo nozowy nóż, a on taki jest :!:
  • 0

budo_bona
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 195 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Bardzo ładny... Tylko tak mi się rzuciło w oczy, czy on tak troszkę niedopracowany jakby? Za swoją cenę to mógłby mieć trochę więcej estetyki to znaczy nieuszkodzone piny, lepiej wypolerowaną rękojeść... Czepiam się pewnie, ale jak się człowiek za coś bierze, to niech to robi dobrze. Ja bym takiego niedoszlifowańca na rynek nie wypuścił. Marcin_S bardziej się przykłada do wykończenia, a to przecie biedny polaczek, a nie Sławny Amerykaniec Za 300 Dolców Nóż W Standarcie :evil: Nic nie mam do Trace`a ale wielkie dzięki za te foty. Pokazały mi, jak nie robić niedorobionego noża. Przepraszam, jeśli sprawiłem Wam przykrość, ale mi też jest przykro, że spuszczamy się nad nazwiskami, które wbijają w dopracowanie detali. Jeszcze wczoraj sam się spuszczałem. Dziś już nie. I dobrze.
  • 0

budo_akme
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1650 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Eee... chyba troche przesadzasz Bona. Ja tam nie dopatrzyalem sie jakichs brakow w obrobce. Wszedzie widze reczny satin finish... To nie mial byc przeciez mirror :roll:
Poza tym macro czasem mocno przejaskrawia mikro-zarysowania.
  • 0

budo_bona
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 195 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Może i masz rację, Akme. Też zdałem sobie sprawę z tego, że to wina zdjęć macro, ale już po czasie. Jestem czasem chorobliwie pedantyczny, a czasem chorobliwie się czepiam... :oops:
  • 0

budo_cromcruah
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 396 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nóz jak nóz.

nie widze tu cuda tylko nóz. w paru miejscach niedorobiony, kształt okej ale bez fajerwerków. chyba sie nie znam. dla mnie to przeciętna kosa przecietnego nozoroba. lepszego odemnie ale o to nietrudno.
  • 0

budo_adiblue
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ilu ludzi tyle opinii.Dla mnie noze pana Rinaldiego,a zwlaszcza TUK to kwintesencja elegancji i piekna.No i nie widze tych niedorobek.Jak ktos widzial zdjecia macro rekojesci busse T meaner street mogl dopiero zwatpic.Golym okiem nie uswiadczysz niedociagniec.Dla mnie Trace Rinaldi to nie jakis tam nozorob,to mistrz na rowni z Chrisem Reeve.I chodzi takze o ta prostote formy(sebenza)i o te detale jak zaokraglenia grzbietu klingi czy choila-niby nic wielkiego tylko dlaczego inni tego nie robia :?:
Ale jak napisalem wczesniej to kwestia co sie komu podoba.Dla wielu TUK to zwykly kuchenniak,dla mnie dzielo sztuki uzytkowej.

Pozdrawiam
adiblue
  • 0

budo_jawor
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 946 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Adiblue, tak na dobrą sprawę żeby odpowiedzieć na powyższe posty musiałbym napisać dokladnie to co Ty. Tak więc tylko podpisuję sie obiema łapami :!:
  • 0

budo_dark
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2517 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Boyz, nie wiadomo czy to kwestia niedorobienia(jesli mozna tak to nazwac) czy slady wynikle z uzytkowania go przez Johnego - moj Rinaldi byl perfekcyjny. I chcialbym zeby wszystkie customy byly tak zrobione jak on.
  • 0

budo_lepermessiah
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 554 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No i nie widze tych niedorobek.Jak ktos widzial zdjecia macro rekojesci busse T meaner street mogl dopiero zwatpic

Łeee tam odrazu zwatpic :wink: Zreszta nie do konca wiem co masz na myśli... Domyslam sie ze chodzi o -jak to nazwał cynik- włochata micarte. Niedorobka to moze przesada ale jest to na pewno niedopatrzenie ktore nie powinno sie zdarzyc w nozu za ta cene. Co ciekawe "włochatosc" wystapiła tylko w tym konkretnym miejscu, w innych rekojesc jest starannie zeszlifowana. Gdyby nie to ze jestem taki leniwy potraktowałbym ja zyletka, choc z drugiej strony obecnie jest to custom pelna geba - jedyny i niepowtarzalny włochaty T Street :)

Przyznaje jednak ze gdyby nie był to noz do ciezkiej pracy tylko jakis tam custom - gablotowiec to by mi chyba zyła wyszła z wkurwienia przy kazdej najmniejszej nawet niedorobce.
  • 0

budo_adiblue
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

chodzilo mi o to wlasnie,ze mimo ze na macro wygladalo to "wlochato" i jak niedorobka to jak pisales patrzac golym okiem nie ma sie czego czepiac :)
  • 0

budo_akme
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1650 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Noz Rinaldiego trzeba wziac po prostu do lapy... wtedy latwiej docenic jego geniusz ;)
  • 0

budo_chmiel
  • Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mnie najbardziej podobaja sie te czerwone przekladki w rekojesci :D .
  • 0

budo_makato
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 996 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Noz Rinaldiego trzeba wziac po prostu do lapy... wtedy latwiej docenic jego geniusz ;)

:!: Dokładnie tak
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024