Harvester surowizna :-)
Napisano Ponad rok temu
Proszę o opinie...
A oto i on:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Długość: 302mm
Grubość: 4mm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Około 9 godzin na zwykłej szlifierce stołowej i drugie tyle se ścinkami papieru ściernego pod palcem. Widzisz, Kubek? Nie zjebałem krawędzi tym razem Technika pracochłonna, ale efekty są zadowalające, zwłaszcza jak ktoś nie ma taśmówki
Napisano Ponad rok temu
Sic!To mi Brendem pachnie. Niezły fighter....
Ale Brend ma fajowy szlif, nie?
Napisano Ponad rok temu
Sic!To mi Brendem pachnie. Niezły fighter....
Ale Brend ma fajowy szlif, nie?
Żeby nie było nieporozumień, to miała być pochwała i zachęta. Bądź co bądź do Brenda to jeszcze dalekie, ale on ma już swoje lata, a ty dopiero zaczynasz . Nie popadaj w samozachwyt.
Szczere gratulacje, jeśli rękojeść utrzyma poziom klingi, to szybko znajdziesz zbyt na swoje prace.
Napisano Ponad rok temu
dobrze obstawiałem , a teraz już wiem , masz chłopie talent więc nie zaprzestań czasem robienia nożyków
zdrówka
marcins
ps teraz to już czekać końcowego efektu , napewno bedzie piorunujący
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
twój nóz , twoje pomysły , co mogę doradzić to to ze im skromniej bez zbednych bajerków tym lepiej ,Szczerze się przyznam, że nie wiem, jaką zrobić rękojeść. Mam mnóstwo pomysłów. Może coś doradzicie?
eeee jeszcze jestem pod wrażeniem
zdrówka
marcins
Napisano Ponad rok temu
Heh... ja bym tu widzial popielata Blacharte, ale ja jestem dziwny...Szczerze się przyznam, że nie wiem, jaką zrobić rękojeść. Mam mnóstwo pomysłów. Może coś doradzicie?
PYTANIE: mowisz, ze najpierw szlifierka stolowa, a potem papier scierny. Zdradz mi, jak to sie stalo, ze po obrobce papierem ostrze zachowalo tak cholernie wyrazne granice szlifu? Rozumiem, ze "wzdluz" mogles sobie jechac nie dochodzac do granicy, ale jak to przy czubku zrobiles, ze granica pomiedzy szlifem ostrza a false edge jest taka wyrazna (a widac, ze w tym miejscu bylo robione papierem), to ni cholery nie rozumiem...
Ostatnio, jak zdzieralem papierem farbe z tanedtnego foldera, to od razu mi sie linia szlifu rozmyla na okraglo...
Napisano Ponad rok temu
duzo uznania za ten szlif na kamieniu, wiem co to za robota.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Szczerze się przyznam, że nie wiem, jaką zrobić rękojeść. Mam mnóstwo pomysłów. Może coś doradzicie?
Pozaglądaj tutaj:
Chyba wystarczą te dwa miejsca, tam można znaleźć sporo inspiracji.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trwałość ostrza noża ???
- Ponad rok temu
-
Psyknife
- Ponad rok temu
-
Mały Kieszonkowiec