Trwałość ostrza noża ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...p?showforum=160
Moze jakis mod przenieść?
edit: o chwile za późno napisałem i wylglada troche dziwnie ten post -> mozna go usunąć
Napisano Ponad rok temu
pierwsza sprawa, czy to ma byc noz uzytkowy jak kuchenny czy jakis maszynowy np. do obrobki drewna ?
-sklad stopu
-obrobka cieplna
-mikrostruktura
-warstwy pokrywajace narzedzie tnace: diament, weglik boru, weglik azotu
-naweglanie/azotowanie
-kat ostrza - im bardziej zaokraglona krawedz tnaca tym szybsze zuzycie (scierne) warstw np. z weglikow
-temperatura pracy
kazdy z tych punktow to temat rzeka...
Napisano Ponad rok temu
a Qukiel dobrz emowi
jeszcze cos o przywieraniu mat skrawanego do ostrz ai o dyfuzji wglab mozna dodac
Napisano Ponad rok temu
- twardosc (tu mozesz wrzucic charakterystyki metod pomiaru)
- udarnosc (jw. plus domieszki, charakterystyke TPSK etc.)
Tyle chwilowo kojarze, a powinienem wiecej, bo mam egzamin z materialoznawstwa jutro...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Psyknife
- Ponad rok temu
-
Mały Kieszonkowiec
- Ponad rok temu
-
Pomocy!!!! buduję mechaniczny młot spręzynowy
- Ponad rok temu
-
Wakizashi...
- Ponad rok temu
-
Frame Lock
- Ponad rok temu
-
Guldan Knives... tym razem już w ubrankach :P
- Ponad rok temu
-
Podkladki z brązu
- Ponad rok temu
-
ogorki? do kuchni!
- Ponad rok temu
-
sezon ogórkowy ?
- Ponad rok temu
-
Miniszlifierka - z czym to jesc :)
- Ponad rok temu