Nastula odleciał do Japonii - Sakuraba sparingpartnerem
Napisano Ponad rok temu
Paweł Nastula będzie walczył w spodenkach podczas gali Critical Countdown organizowanej przez Pride 26 czerwca. - Uzgodniliśmy z Nogueirą, że stoczymy pojedynek tylko w szortach. To nieprawda, że obawiałem się starcia bez judogi. Od pół roku przygotowuję się do walki zakładając, że nie będę mógł chwytać za keikogi - wyjaśnił w rozmowie Paweł Nastula, który w piatek wyleciał do Japonii.
Jeszcze na lotnisku pytaliśmy Nastka, czy szczegóły ubioru podczas walki z Antonio Rodrigo Nogueirą zostały już dokładnie ustalone. - Zdawałem sobie sprawę, że Minotauro nie będzie chciał założyć judogi, choć deklaruje przywiązanie do jujitsu. To nieprawda, że usilnie zabiegałem o to, byśmy mieli na sobie dwuczęściowe ubiory. Pride nia narzucił nam z góry obowiązku startowania w jakimś stroju - dodał Nastula.
Paweł podczas treningów od wielu miesięcy nie zakłada judogi. Ćwiczył głównie w spodenkach i bardzo obcisłej specjalnej koszuli z długimi rękawami.
Do Japonii poleciał razem ze swoim trenerem boksu Krzysztofem Kosedowskim i Robertem Joczem.
- To oni będą moimi sekundantami w ringu. Z Robertem trenuję od lat. Niemalże od samego początku mojej kariery w judo był moim sparingpartnerem. Krzysztof wiele mnie nauczył. To on analizował pod kątem bokserskim wszystkie walki Minotauro, które stoczył dla federacji Pride. Wiele osób zastanawia się, czy ja zdaję sobie sprawę jak niebezpieczny jest Brazylijczyk. Zapewniam więc was, że wiem jakie są jego mocne strony. Znam też jego słabe punkty - wyjaśnił w rozmowie Nastula.
Przez najbliższy tydzień Paweł będzie szlifował formę w Dojo Takada razem z Kazushi Sakurabą.
Oskar Berezowski
Napisano Ponad rok temu
stare
Hehe, ale co?? A, taak, przygody Tidusa należą już do przeszłości.
Odnośnie tematu - super że z Saku, to mój ulubieniec w Pride (po Nastuli oczywiście )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież skoro walczy bez Gi to pocholerę by w nim ćwiczył
Napisano Ponad rok temu
moze to tak do fotek?Przecież skoro walczy bez Gi to pocholerę by w nim ćwiczył
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1