AR z zagadki :)
Napisano Ponad rok temu
Przede wszystkim rękojeść to wyrzeźbione G-10 -jest znacznie wygodniejsza od tej zwykłej. Nie męczy ręki i nie ma tak agresywnej faktury jak rękojeść EB-LS, nie muszę chyba wspominać że i sam nóz wygląda dużo atrakcyjniej . Kolejna ciekawosta to podpalany klips z tytanu. Podpalane są również linersy. Kolejny plus jeśli chodzi o wygląd Pokrycie ostrza to nowość w ofercie firmy tzw. digicammo. Z początku byłem do niego dość sceptycznie nastawiony. Do dzisiaj uważam że jest to tylko czysty chwyt marketingowy, taki krok w stronę komercji :? , ale to pokrycie wydaje się bardzo wytrzymałe. Na nożu widać zaledwie kilka rysek, ale żadna nie jest na tyle głęboka by odsłonić gołą stal. Na digicammo nie widać również śladów palców, czy smug pozostawianych przez cięcie tektury, czego nie można powiedzieć o pokryciu black ti w wykonaniu microtecha :wink: . Digicammo na żywo wygląda duuużo lepiej niż na zdjeciach, jeśli mamy więcej pieniędzy to można zainwestować w nóz z takim właśnie pokryciem, może sam tak kiedyś zrobie, ale pamiętajcie to tylko gadżet
Reszta już bez niespodzianek: S30v, potężna wysoka i gruba klinga, pewna i mocna blokada, grubaśny liners, zero blade play i nad wyraz płynna mechanika jak na nóz takiej wielkości
Kolejną ciekawostką o której trzeba wspomnieć jest ręcznie szyta skórzana pochewka wykonana przez znanego na USN Liftera. Jej wykonanie jest po prostu perfekcyjne. Nóż siedzi w niej pewnie, jego wyjęcie również nie sprawia trudności. Jej obecność rozwiązuje problem noszenia tak dużego noża na codzień. Zamiast strzępić kieszeń, AR ląduje w pochewce na pasku. Wygoda i jeszcze raz wygoda Pomimo wysokiej ceny takiej pochewki (ok. 50 $), myślę, że jednak warto w nią zainwestować. Może w terenie, w wilgotnym środowisku skóra się nie sprawdza, jednak na mieście bije kydex na głowe. Do pochewek ze skóry podchodziłem zawsze sceptycznie, ale dzieło Liftera zmieniło moje zdanie na zawsze
Nóz nie jest mój ,więc nie bede testował to były tylko takie ogólne wrażenia
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
może kiedys jak mnie będzie stac to sobie kupie.... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Strasznie mi sie podoba ten digicamo jego.
Napisano Ponad rok temu
Tylko czy te głębokie wybrania w rękojeści nie będzą obcierać gołej dłoni?
Pewnie nie, ale optycznie tak to wygląda....
Napisano Ponad rok temu
Albo może mnie ktoś adoptuje czy coś.....
:wink:
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ma jakis blade play? A ten klips daloby sie odgiac w druga strone tak zeby go "zmiekczyc"?
Napisano Ponad rok temu
ale kurwa zajebisty
oddam nerke za niego
Panowie okazja !
Blacha prowadzi zdrowy tryb życia.
Narządy pierwsza klasa :wink:
Napisano Ponad rok temu
Rękojeść nie obciera ręki, jest bardzo wygodna i osobiście gdybym posiadał składaka Stridera to bez wachania poddałbym go tuningowi rękojeści (szkoda, że w Polsce nikt się tym nie zajmuje, na pewno kilku posiadaczy Striderów by się na taki zabieg zdecydowało, a wysyłanie noża za ocean mija się jednak z celem )
Blade-play na szczęscie w tym konkretnym nożu nie istnieje. Klips jest sprężysty i można go zmiękczyć bez problemu (choć nóz jest i tak noszony na pasku więc klipsem nikt się tutaj nie przejmuje )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Musiałem zmeinić klawiaturę, bo ślina wywołała zwarcie w starej!!
Tak jak mi się Stridery podobają średnio, tak ten AR wymiata!!
Prześpię siez każdym, kto mi kupi taki nóż! 8O :twisted: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jeszcze jedna zagadka :D
- Ponad rok temu
-
Ciemna strona mocy
- Ponad rok temu