13 dzielnica
Napisano Ponad rok temu
Miłośnicy kina akcji: obejrzeć koniecznie. Entuzjaści dramatów psychologicznych: poszukać innej pozycji 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdyby wywalić te umoralniające gadki jeszcze to było by super, momentami żałowałem że są napisy.
O to to to. Film najlepiej ogląda się bez napisów, nie znając francuskiego :-)
Wolność, Równość, Braterstwo :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie, że ten nowy nurt powoli zastępuje komedie made in HK. Tam też popisy kaskaderskie były najwyższych lotów. Gwiazdy jednak co tu dużo mówić lekko sie starzeją (Jackie, Jet, Yuen czy Samo). Powstała pewna luka wypełniana wired kung fu i scenami przerobonymi przez batalion grafików :? I na szczęście wydaje mi sie ze coś sie zaczyna dziać w tym sektorze - kina akcji opartego nie na używaniu broni tylko popisach sprawaności fizycznej. Pionierem był Yamakashi, a teraz 13 Bonlieu i Fils du Vent...niebawem dorwę Synów Wiatru to sprawozdam...ale ponoć jest świetny 8)
Napisano Ponad rok temu
Thinspoon, bez urazy stary,ale takie texty w stylu "komixowa akcja" troche mnie lecza, bo przewaznie rzucaja je ludzie,ktorzy niespecjalnie w komixach siedza i nie znaja sie zbytnio na tym gatunku sztuki. i stosuja okreslenie "komixowy/a/e/itd" jako cos negatywnego, co jest z zalozenia bledne.Właśnie obejrzałem. Fabuła strasznie komiksowa
no, w ten oto sposob oczyscilem cialo ze zlej energii :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli ktoś siedzi w tym to wie dobrze że w komiksach główny bohater jest dokładnie wykreowany a fabuła czasem przewyższa tę zawartą w filmach. Przykładem niech będzie np. Superman gdzie w filmie jest płytki jak talerz do drugiego dania, a w komiksie pokazana jest jego druga strona (Gangbuster) i wewnętrzne rozdarcie.
Punisher w filmie natomiast torturuje kolesia przy pomocy loda na patyku, co jest raczej niedopuszczalne w wersji komiksowej.
Aż się boję co zrobią z postacią Lobo...
Jeszcze raz sorry za OT ale czasem niektóre kwestie wymagają wyjaśnienia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bayer, patent z torturami z filmu jest wziety z komiksu...Punisher w filmie natomiast torturuje kolesia przy pomocy loda na patyku, co jest raczej niedopuszczalne w wersji komiksowej.
Aż się boję co zrobią z postacią Lobo...
Jeszcze raz sorry za OT ale czasem niektóre kwestie wymagają wyjaśnienia.
ale ogolnie masz ty chlope racje i miedzy nami sztama jest
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Thinspoon, bez urazy stary,ale takie texty w stylu "komixowa akcja" troche mnie lecza, bo przewaznie rzucaja je ludzie,ktorzy niespecjalnie w komixach siedza i nie znaja sie zbytnio na tym gatunku sztuki. i stosuja okreslenie "komixowy/a/e/itd" jako cos negatywnego, co jest z zalozenia bledne.Właśnie obejrzałem. Fabuła strasznie komiksowa
no, w ten oto sposob oczyscilem cialo ze zlej energii :wink:
Nie ma problemu 8) Tyle że określenie "komiksowa fabuła" w odniesieniu do filmu przekazuje to co ma przekazywać i o to chodzi. Nie chciało mi się rozwlekać i pisać o jasnym podziale na dobrych i złych, łatwej do przewidzenia akcji itd.
A czy siedzę w komiksach... Ile trzeba przeczytać, żeby móc się chwalić, że się siedzi? :wink: Bo trochę by się uzbierało. Inna sprawa, że niespecjalnie przepadam za Super, Bat, Spider, i innymi Man-ami. Marvel i DC nie dla mnie. Z wyjątkami, rzecz jasna. "Batman: rok pierwszy" podobał mi się bardzo, na przykład.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szaleniec
- Ponad rok temu
-
Nogueira HL
- Ponad rok temu
-
Bang Rajan
- Ponad rok temu