Koppo Stick od Golmena
Napisano Ponad rok temu
Najpierw parę zdjęć
Sprzęt niestety już wyjechał w niedzielę do Londynu, prać Angoli :twisted:
Więcej o Koppo Stick napisze Golmen
Pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
No, no, czekamyWięcej o Koppo Stick napisze Golmen
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
muszę niestety stwierdzić, że nie było to przedsięwzięcie opłacalne, a koszty produkcji przekroczyły prawie dwukrotnie te prognozowane...
Pierwszy tokarz wypękał po odcięciu na tokarce pręta na jedną sztukę...
Podobno próbował moletować, ale bez skutku.
Drugą firmą do której udeżyłem był spradzony Bombardier Transportation (były Zakład Wyrobu Urządzeń Sygnalizacyjnych) gdzie zaczęto od zbadania twardości materiału - 29 HRC...
Profesjonaliści... niestety ceny też profesjonalne.
Zrobiono jedną sztukę moletowaną - po czym zadzwonił do mnie inż. Wilk i oznajmił że przy 29 HRC moletowanie na 136mm bieżących fi 16 trwało 50 minut, a godzina pracy tej maszyny to 50 PLN... Rura mi zmiękła... W efekcie zrezygnowałem z moletowania Koppo na rzecz piaskowania. Jednak i tą jedną sztukę którą nabył Manix dla Brachola kazałem wupiaskować, bo wcale na tytan nie wyglądała po toczeniu, tylko się sandman dziwił co takie lekkie toto... :wink:
Ten egzemplaż - który tu widzicie na fotkach jest wiec jedynym moletowanym i wypiaskowanym, pozostałe są tylko piaskowane (wg mnie wyglądają lepiej, choć łatwiej je zarysować, bo jednak na moletce rysy nie widać prawie).
Zostały mi jeszcze 3 sztuki, ale niestety cena poszła dwukrotnie w górę, o czym wiedzą już bezpośrednio zainteresowani. Nie mogłem inaczej, bo umoczyłbym przeszło 350 PLN.
Niestety bieda bez cyfrówy sprawia, że nie mogę pokazać fotek koppo bez moletki, chyba że nabywca 2 sztuk tychże - zrobi to za mnie...
Na dzień dzisiejszy nie przewiduję drugiej serii, chyba że ktoś będzie chetny na know how - to mogę pomóc, ale to czasu w pizdu, a pieniądze straszne.
Jeśli ktoś znajdzie dostep do stopów Alu (10 razy tańsze, a też wystarczająco twarde) to można pomyśleć. Tytan jest zbyt drogi.
Napisano Ponad rok temu
Niestety bieda bez cyfrówy sprawia, że nie mogę pokazać fotek koppo bez moletki, chyba że nabywca 2 sztuk tychże - zrobi to za mnie...
Wpadnij do mnie po niedzieli, obmacasz nowe nabytki, porobimy fotki....
Napisano Ponad rok temu
Wpadnij do mnie po niedzieli
Dzięki Wojtas za zaproszenie, ale we wtorek musze jechać do Torunia na 3 dni, a po drodze jeszcze jakoś chce sie wykurrrrrować (mać) bo chorym jak pies, wieczorami to gadać nie mogę (gardła nie płukam nalewką babuni i wot skutki )
Ale za tydzień może koło piatku się odezwę...
poniżej skan ze zpupczonego skanera
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo interesujacy ten koppo. Ile kosztuje bo nie doczytalem?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bardzo fajny, az se takiego sprawie (z drobnymi modyfikacjami). Całe szczescie nie było go na kim wypróbować :wink: Tez uwazam, że kappo musi wazyc, miec jeden koniec troszke bardziej "ostry" niz ten tytanowy bo nie wiem jak by wychodziły udezenia punktowe przez grubsze ubranie no i koniecznie jeden koniec płaski zeby nim mozna było udezac "lekko" :wink: w twardsze czesci ciała. Dla mnie lepsza była by średnica 14-15mm zeby lepiej palce sie układały przy tradycyjnych udezeniach pięścia z kappo w dłoni no i długość 15-17 cmJa swojego nie ważyłem, ma 17cm długości i 13mmśrednicy. Obol macał i mu się spodobało ja jestem zadowolony.
Po głębszym zasranowieniu... jesli ktos ograniczy sie tylko do udezeń punktowych to kształt "tytanowca" jest ok bo mozna udezac dowolnym koncem bez zmiany chwytu, czy kombinowania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja swojego nie ważyłem, ma 17cm długości i 13mmśrednicy. Obol macał i mu się spodobało ja jestem zadowolony.
...jakkolwiek by to nie zabrzmiało....
:twisted: :wink:
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
...jakkolwiek by to nie zabrzmiało....
....... ... ...
geje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zagadka
- Ponad rok temu
-
Galeria CRKT Kasper Large
- Ponad rok temu
-
Robótki ręczne...
- Ponad rok temu
-
Manix vs Skirmish.
- Ponad rok temu
-
Tańcowały dwa Michały, jeden duży - drugi mały...
- Ponad rok temu
-
Moje pierwsze foty w galerii
- Ponad rok temu
-
Tactical Gfuść ...
- Ponad rok temu
-
Close Quarter Defense
- Ponad rok temu
-
Abóse Maxymalne...