Kilka klasyków dla Rybaka
Napisano Ponad rok temu
1. SENTINEL - wieczna klasyka Benchmadea. Projekt Allena Elishewitza. ATS-34, tytan i lotniczy stop duralowy. Cztery cale ostrza o takim kształcie pasują do nazwy jak ulał (ang. "sentinel" -> wartownik, strażnik). Płaski, duży i... po prostu ładny. Aktualnie trzyma wartę w moich jeansach:
2. DARKSTAR - model wprowadzony po Sentinelu (ale to już nie to samo). Zwracam uwagę na pudełeczko... pochodzi (podobnie jak Sentinel) z pierwszej serii sprawdzonej przez samego Elishewitza, co potwierdza jego odręczny podpis na pudełku:
3. BLUESTAR - po prostu mniejszy Darkstar. Ukłonem w stronę Sentinela jest powrót do linersów anodyzowanych na niebiesko i dzielona okładzina, co bardzo poprawia pewność chwytu:
4. AFCK - duży, szybki i jeszcze z okrągłym otworem w ostrzu:
Napisano Ponad rok temu
A moge spytac jaki noz wczesniej trzymal warte w Twoich jeansach??
Napisano Ponad rok temu
Pisząc "teraz" mam na myśli aktualną chwilę, a nie dłuższy interwał czasowy. To "teraz" odnosiło się generalnie do popołudnia, bo rano to jak zwykle Sebenza poszła w kieszeń. Ot, siła przyzwyczajeniaA moge spytac jaki noz wczesniej trzymal warte w Twoich jeansach??
Napisano Ponad rok temu
Fotki co prawda nie najnowsze, bo premiere juz mialy dwa tygodnie temu w innym teatrzyku, ale a nuz ktos jeszcze nie widzial
A jeszcze pare innych wlasnie "sie obrabia", ale o tym za chwile.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
mniodzio Panowie mniodzio :peace: poklon 8)
Napisano Ponad rok temu
obslinilem sie na wodok takiej ilosci dobrego zelaztwa
mniodzio Panowie mniodzio :peace: poklon 8)
Nie jestes sam
Ja je sobie tak wykladam przynajmniej pare razy w tygodniu i sie slinie
A tak jeszcze "na temat", to PiterM, czy ja wiem, czy ta dzielona okladzina na BS az tak poprawia uchwyt w stosunku do DS?
BS co prawda nie mam, ani nie macalem, ale mam Sentinela i mini DS sztuk dwie - fakt, ze to rozne rozmiary, ale mini maja te cztery wyfrezowane "pregi" i trzyma sie je bardziej, niz poprawnie.
Chyba, ze nie o porownanie Ci chodzilo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale mini DS ma mniej wiecej w tym miejscu dwa z czterech rowkow. Nie narzekam
[edit] Zreszta egal - nozyki sa cool 8)
Napisano Ponad rok temu
Pisząc "teraz" mam na myśli aktualną chwilę, a nie dłuższy interwał czasowy. To "teraz" odnosiło się generalnie do popołudnia, bo rano to jak zwykle Sebenza poszła w kieszeń. Ot, siła przyzwyczajenia
rozumiem.
Chociaz nie myslalem ze sebke jakis noz jest w stanie wygonic z Twojej kieszeni.
Bardziej sklanialem sie ku opcji: "co oprocz sebenzy trzymalo warte w Twojej kieszeni"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Można i tak to nazwać... Sentinel, jako płąski i lekki nóż skończył w kurtce w wewnętrznej kieszeni. A z boku, pod ręką... wiadomo. To co zawsze.Chociaz nie myslalem ze sebke jakis noz jest w stanie wygonic z Twojej kieszeni.
Bardziej sklanialem sie ku opcji: "co oprocz sebenzy trzymalo warte w Twojej kieszeni"
A przy okazji witam po paru dniach rozłąki z BUDO i e-rzeczywistością.
Napisano Ponad rok temu
Ach Rybak te Pinnakle.......Poluję już na niego baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dłuuuuuuuuugo.
Fajne, nie?
Mialem szczescie krotko mowiac, zwlaszcza ten drugi egzemplarz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ontario na wczasach
- Ponad rok temu
-
Mike Obenauf Model 2 FrameLock
- Ponad rok temu
-
M-21 na wybiegu
- Ponad rok temu