Co rozni jiu jitsu gi od judo gi?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do ksywki prawdopodobnie moglem sobie nadac lepsza
Napisano Ponad rok temu
Ad.1 Nie ma zadnej roznicy jesli chodzi o kimona(kroj) do Jiu Jitsu i do
Judo.
a mi sie tez wydaje ze jest roznica. kwestia tylko ze pewnie w czasie cwiczenia nie ma to wiekszego znaczenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w sumie tracja skoro sa rozne to nie bez powodu.
jak sadzisz dlaczego ma znaczenie?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Firmowe kimona do Bjj od razu mają różnego rodzaju naszywki.
Wydaje mi się również (może to tylko moje wrażenie), że Gi do Bjj jest bardziej "sztywne" - mniej się wygina i fałduje, co utrudnia chwyt.
Napisano Ponad rok temu
Gi do Bjj jest trochę węższe, aby bardziej przylegało do ciała, ma grubszy kołnież (trudniej założyć duszenie), różni się nieznacznie krojem (w okolicy barków).
Firmowe kimona do Bjj od razu mają różnego rodzaju naszywki.
Odwroce kota ogonem. Aby Judo Gi bylo dopuszczone do zawodow pole reklamowe producenta jest scisle okrelsone i jest ono male. Stad tez mala ilosc naszywek na Judo Gi. Takich ograniczen nie ma jesli chodzi o Gi do Bjj. Czlowiek moze sie stac zywym slupem ogloszeniowym producenta Gi.
Gi do Bjj ma z definicji utrudniac zycie partnerowi .. nawet na treningach :wink:
Wydaje mi się również (może to tylko moje wrażenie), że Gi do Bjj jest bardziej "sztywne" - mniej się wygina i fałduje, co utrudnia chwyt.
Gi do Bjj jakie sa na ogol sprowazdane to modele o wiekszej gestosci. Pod zawody czy wyczynowy trening.
Judo Gi treningowe maja miejsza gestosc (np. 300) przez co w porownaniu z Gi do Bjj (600+) moze sie wydawac ze te do Bjj sa sztywne.
Nie jest tak gry porownamy wyczynowe Judo Gi z Bjj. Roznic za wiele nie bedzie w sztywnosci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie jest odwrotnie. Jak macie okazje popatrzec na judogi profesjonalnych firm jak Noris czy Dax to zwróccie uwage na ich grubosc i wage . Jest 2 razy ciezsza niz do bjj.
No ale jak wy sie sugerujecie Serwachem to nic dziwnego.
Napisano Ponad rok temu
A dla mnie to sa jak z odpustu. Szczegolnie W&Minerals, chociaz wlasnie teraz saralem sie znalezc jakies i juz nie ma tych najbardziej oczojebliwych - widac kazdy chcial byc indywidualny ;Ja wole gi od BJJ - te reklamy i naszywki przynajmniej dodaja indywidualnosci kazdego gi ... nie jest nudno :twisted:
O tu mamy przyklad, ale w sumie co kto lubi.
Napisano Ponad rok temu
najgorsze jest to ze trudno kupic gi do bjj bez tego syfu. Ja np. mam Machado tylko z M na ramionach i flaga brazylijska i japonska na drogim rekawie. reszta czysta.
ale wez zobacz
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
albo to
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
chociaz przyznam ze niektore mi sie podobaja np [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
sorry za wczesniejszy post jestem poczatkuyjacy i pomylily mi sie guziki;-]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pride Bushido 6 - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
Shooto fighting MMA
- Ponad rok temu
-
Módlcie się za PAPIEŻA
- Ponad rok temu
-
Symbol mego oddania na całe życie:)
- Ponad rok temu
-
zcinanie wagi
- Ponad rok temu
-
sakuraba vs newton
- Ponad rok temu
-
Cro cop w Polsce????
- Ponad rok temu
-
Szkoleniówki / BEST KNOCKOUTS ...... itp !
- Ponad rok temu
-
23.04.2005 Sparringi MMA Polska - strefa wschodnia
- Ponad rok temu
-
Hero's - wyniki i fotki
- Ponad rok temu