Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zgadnij kim jestem - sobota 20:10.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

budo_vince
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4029 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zgadnij kim jestem - sobota 20:10.

Rok 1996, południowa Afryka. Grupa naukowców dokonuje niezwykłego odkrycia znajdując głęboko pod ziemią minerał o szczególnych właściwościach energetycznych. Niedługo się jednak cieszą sukcesem. Podczas podróży przez dżunglę konwój zostaje zaatakowany przez komandosów. Działający pod dowództwem agenta CIA Morgana żołnierze przejmują cenny ładunek i porywają naukowców. Morgan nie działa na polecenie rządu swego kraju. Rozkazuje zlikwidować członków grupy uderzeniowej. Wiozący komandosów śmigłowiec roztrzaskuje się. Z życiem uchodzi tylko jeden z agentów, który jednak doznaje amnezji. Komandos odzyskuje przytomność otoczony przez członków afrykańskiego plemienia. Nie pamięta nawet jak ma na imię, tubylcy zwą go zatem Kim-Jes-Tem. Mężczyzna udaje się na miejsce katastrofy, gdzie odnajduje pudełko zapałek z tajemniczym napisem, być może kodem. Powoli odzyskuje siły wśród przyjaznych mu ludzi, stara się nauczyć nawet ich języka. W końcu jednak nadarza się sposobność do powrotu do cywilizacji, szansa odzyskania utraconych wspomnień. Kim ratuje od niechybnej śmierci ukąszonego na pustyni rajdowca, czym zyskuje sobie wielką wdzięczność siostry kierowcy, Yuki, oraz zwraca na siebie uwagę prasy. Wkrótce zaczyna się nim interesować skorumpowany agent CIA Morgan. Morgan nie jest pewien, ile były komandos pamięta. W trosce o swoje ciemne interesy postanawia zgładzić Kim-Jes-Tem, który nie wie o zdradzie Morgana i ufa jego zapewnieniom o pomocy. Kim udaje się do Johannesburga, gdzie staje się celem ataków wysłanników Morgana, oraz obiektem zainteresowania niezmordowanej dziennikarki Christine, która chce przeprowadzić z nim wywiad. Wśród nieznajomych twarzy, dotknięty zanikiem pamięci, były komandos musi użyć wszystkich swoich umiejętności i instynktu, aby ujść z życiem z groźnych przygód. Sprzymierzeńcami w tej walce okazują się Yuki oraz Christine. Nic nie jest jednak takie, jak się wydaje. Jak zwykle w filmach Jackiego Chana, także i w tym pełno jest widowiskowych scen walk oraz pościgów.

Wykonanie m.in.: Jackie Chan i nie trzeba wiecej reklamowac.

TVP1.
  • 0

budo_skiper
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1052 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Zgadnij kim jestem - sobota 20:10.
Polecam. Bardzo podobał mi się ten film i z chęcią obejrzę go kolejny raz :)
  • 0

budo_liczmistrz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2877 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Znaczy sie chyba za tydzien, nie?
  • 0

budo_campo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 905 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Też jestem pewnien, że dziś tego filmu nie zobaczymy
  • 0

budo_miszczu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 285 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Też jestem pewnien, że dziś tego filmu nie zobaczymy

Czemu??
  • 0

budo_vince
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4029 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

na tv.wp.pl i tv.onet.pl film jest w ramowce, poczekamy zobaczymy...

EDIT: Po wlaczeniu tvp1, chyba jednak nie dzis...
  • 0

budo_liczmistrz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2877 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

EDIT: Po wlaczeniu tvp1, chyba jednak nie dzis...

Dla mnie to nic dziwnego.
W sumie, ma tvp racje.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024