Mistrzostwa Polski SW 14.V.2005 - Gdynia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
kilka naprawde ladnych walk,a mamed to odzielna historia dawal takie kolowrotki w powietrzu jak kapitan planetaza najlepszych czasow, ucieczka ze skretoweczki tez byla pierwsza klasa, w finale chyba gore wziely emocje bo wygrywal i powienien spokojnie doczekac do konca a nie atakowac.dobra takie me zdanie ,ide spac
Napisano Ponad rok temu
1. chyba najwyzszy poziom sportowy w porównaniu do wszystkich dotychczas przeprowadzonych imprez w sw jakie widzialem (nie tylko krajowych). oprócz "starych wyjadaczy" pojawilo sie wielu nowych zawodników, którzy pokazali sie z jak najlepszej strony. zabraklo kilku zawodników z krajowej czolowki.bylo bardzo duzo fantastycznych walk - szkoda ze toczyly sie czasami równolegle na 2 matach. w kazedej wadze bylo conajmniej po kilkunastu zawodników - w 77 kg chyba nawet 36.
2. kilku startujacych zrobilo na mnie naprawde duze wrazenie:
mamed z olsztyna - zajebiscie sprawny wyprawial niesamowite rzeczy te jego ucieczki z niektórych technik szok. w finale z michalem "kreatyna" z gk chyba nie wytrzymal cisnienia i za to rozbicie o mate dostal -1 punkt i dlatego przegral.
daniel dowda z LGT ze szczecina - swietne walki z bagim i grzesikiem klocem w open, wygrane w dogrywkach (obie trwaly kilkanascie minut)
zwyciezcy kategorii juniorów - mlody animek do -71kg i chlopak ze szczecina taki wysoki rudzielec nie pamietam jak mial na imie - mysle ze gdyby startowali w seniorach grubo by namieszali. ten chlopak od bagiego - niesamowity zawodnik
w kategorii +97 kg stawialem na radka turka z LL (i nie tylko ja),który w drugiej walce albo trzeciej zmierzyl sie z "baza" z poznania ze strefy walki pozniejszym zwyciezca tej kategorii. dla mnie to byla chyba najlepszy pojedynek tych zawodów - na poczatku radek dostal -1 pkt za to ze usiadl na macie i od tego momentu walka wygladala tak ze zawodnik LL próbowal przeprowadzic akcje a "baza" swietnie sie bronil i kontrowal. obaj zawodnicy imponowali spokojem - szczegolnie poznaniak ze sw. kiedy walka zblizala sie do konca radek wiedzial ze pregrywa i troszke podkrecil tempo. w trakcie proby obejscia gardy wstal na chwilke z ziemi i "baza" skontrowal i sprowadzil go na ziemie - za to dostal 2 pkt. i takim wynikiem zakonczyl sie ten pojedynek. moim zdaniem radek mogl zaatakowac troszke wczesniej - ale to takie moje przemyslenie
"wegorz" z pozania ze strefy walki- ale trenujacy na co dzien w szczecinie w berserkerach zwyciezca kat. -77 kg - wygral najmocniej obsadzona kategorie zawodów po drodze pokonujac po swietnych walkach min - roberta siedziako. chlopaki ze szczecina zartowali na koniec ze wychodowali sobie zmije
robert siedziako z BT - zbijal wage do - 77 kg byl naprawde swietnie przygotowany i szedl do przodu jak burza dopiero w walce o final ulegl po dogrywce "wegorzowi" i ostatecznie zajal 3 miejsce.
podobaly mi sie walki jeszcze kilku zawodników, których imion i nazwisk niestety nie zapamietalem np. chlopak z warszawy od mirka, który zajal 3 miejsce w -87 kg - super walczyl, niesamowicie sie poruszal, no i finalista -77 kg chyba grzesiek z BT szczecin
na koniec chcialbym pogratulowac wszystkim medalistom, w szczególnosci zwyciezcom poszczegolnych kategorii oraz podziekowac i równiez pogratulowac wszystkim startujacym za to ze chcialo sie im przyjechac spory kawal drogi by wziasc udzial w tych zawodach. to dzieki wam te zawody byly takie wyjatkowe zarówno pod wzgledem sportowym jak i z uwagi na atmosfere jak panowala na macie podczas calego turnieju.
acha wyniki i klasyfikacje druzynowa postaram sie opublikowac do srody chyb ze ktos cos notowal i ma moze juz gotowca
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ps.
kimura napisz cos jak juz sie obudzisz
Napisano Ponad rok temu
-110 startujących
pierwsza 3-ka
open 1. Dawda Daniel-linke gold
2. Bagiński Piotr- berserkers
3.Kędzia Michał-united gym łódż
+97.9 1. Kielanowski Tomasz-oktagon opole
2. Szwed Piotr-oktagon opole
3. Poncyliusz Piotr-berserkers
-97.9 1. Grabowski Damian-bjj opole
2. Bagrowski Dariusz-strefa walki
3. Kamiński Paweł-walka gniezno
-87.9 1. Jakubas Michał-grappling kraków
2. Kalidow Mamed-mma olsztyn
3. Tyszka Zbigniew-v t warszawa
-77.9 1. Kubski Jędrzej-strefa walki
2. Dembicki Grzegorz-berserkers
3. Siedziako Robert-berserkers
-67.9 1. Szamota Sławomir-bastion tychy
2. Skorupa Rafał-berserkers
3. Górny Adam-sarmatia gdańsk
junior +71 1.Tomaszewski Michał-berserkers
2.Kłosiński Daniel-pts kwidzyn
3.Markiewicz Łukasz-berserkers
junior -71 1.Szczudrawa Jan-greppling kraków
2.Loska Jędrzej-atw gdańsk
3.Zbiciak Przemysław-mma olsztyn
Cóż mam napisać, świetne zawody, zauważalnie wzróśł poziom, pojawiło się kilku nowych świetnych zawodników. Wrażenia mam podobne jak Kordian, gratuluje zwycięzcom a zdjęcie Mameda będzie u mnie wisiało na każdym treningu. Dla podkręcenia tempa. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hehe, nie dziwię się, w takim natłoku obowiązków... :wink: Te wyniki dostałem od Jakubka, więc na to wygląda.jakos mi to umknelo
Napisano Ponad rok temu
PFS Polska a nie pts kwidzyn
Napisano Ponad rok temu
G-R-A-T-U-L-A-C-J-E dobrze ze nbei startowalem bo dostalbym ostry wpierdol :wink:junior -71 1.Szczudrawa Jan-greppling kraków
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. Szwed Piotr-oktagon opole
-97.9 1. Grabowski Damian-bjj opole
ehehee,dali rade gratuluje
p.s. a powinno byc w ogole oCtagon ale to malo wazne najwazniejsze sa medale
pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawody byly na wysokim poziomie. Duzo znanych juz zawodnikow ale tez i kilku mniej z rownie dobrymi umiejetnosciami.
Organizajca...hhhe ). Porazka!!! Nie moze byc tak ze o zawodach "mowi sie" albo lepiej "pisze" 2 miesiace wczesniej ale konkretne miejsce, reguly sa podane do inforamcji doslownie w przeddzien. Jest napisane ze bedzie mozna startowac w butach a tu pech- sala do judo, buty zakazane.
Ale teraz najlepsze: jak to na poczatku kazdych zawodow, sa tlumaczone przepisy i tak dowiadujemy sie ze walki w seniorach trwaja 10 min z czego pierwsze jest bez punktow ale druga piatka juz na punkty..i co sie okazuje w trackcie trwania zawodow...ze i owszem tak jest ale tylko na jedej macie, na drugiej sedziowie liczyli spokojnie punkty od poczatku walki...to chyba kpina...a nie Mistrzostwa Polski. Jeden koles walczy i gdy konczy sie czas dowiaduje sie ze punkty za sprowadzenie w 3 minucie zostaly zaliczone...
A na sasiadniej macie wszytsko idzie wg ustalonego wczesniej planu...
Sedzia mial pelne prawo zatrzymac walke gdy widzial "prawidlowo" zalozana technike konczaca, dla zdrowia zawodnikow. I wszystko byloby dobrze tylko ze bywalo tak iz ktos tylko zrobil ruch do skretowki albo musnal piete...by walka zostala zakonczona jeszcze przed proba jakiejkolwiek obrony czy tez ucieczki przed konczeniem...wynikalo z tego wiele nie porozumien i kolejny raz stawialo pod znakiem zapytania jakosc sedziowania.
Zeby nie pisac tylko jednostronnnie trzeba przyznac, ze atmosfera zawodow mimo wszystko
Mam nadziej ze nastepnym razem jesli ktos sie podejmie trudu organizowanie mistrzostw polski to nie popelni tych samych bledow...inaczej nigdy nie wyjdziemy z ta dyscyplina z cienia...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Marcio Cromado w Polsce
- Ponad rok temu
-
Quan Khi Dao - sekcja w Polsce?
- Ponad rok temu
-
Bjj Kraśnik
- Ponad rok temu
-
grappling
- Ponad rok temu
-
kimona Manto ??
- Ponad rok temu
-
letni oboz bjj w GB
- Ponad rok temu
-
Lista Pasow
- Ponad rok temu
-
o submission wrestling zapytanie
- Ponad rok temu
-
Do Fiodora
- Ponad rok temu
-
Berserker's Team ze Szczecina filią Macaco Gold Team?
- Ponad rok temu