M21 issue ;) - chyba warto przejrzec
Napisano Ponad rok temu
Jumbo - bardzo ładne to M3, jest na sprzedaż? :wink:
Napisano Ponad rok temu
tylko że to nie był jeden koleś
Dwóch.
Napisano Ponad rok temu
ps:Pamiętajcie o przepisach BHP :balisong:
Napisano Ponad rok temu
Zasadniczo popsuc sie moze wszystko.nie tak się pytam bo wymieniłem własnie endurę na Gripa (dzieki Twojemu opisowi )
i tak z ciekawości zastanawiam sie czy moge stracić palce pracując tym krokodylem
Ale axis jest raczej trudno np. odblokowac w czasie pracy, w przeciwienstwie do wielu linerlockow.
Jesli jest dobrze zrobiony i czysty, to nie powinno byc problemow.
Napisano Ponad rok temu
Dlatego wlasnie nie przepadam za liner lockami i prawde mowiac wole frame, back lock czy moja ulubiona compression lock.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tzn. jakim?Ja generalnie nie ufam takim mechanizmom, nawet gdyby robil je strider.
Linerlocki, czy noze skladane w ogole?
Linerlocki oczywiscie skladane uwielbiam.
Jezeli facet nie zamknal Lawks'a to chyba wiem co sie moglo stac. Zobaczcie, ze przy pracy linerlock w m21 (przynajmniej moj) ma tendencje wpelzywac glebiej, tak ze trudno go potem otworzyc. Lekarstwem jest stukniecie w bok ostrza, tak zeby sie troszke poruszylo - czyli obluzowuje blokade. No i pewnie prawda jest taka, ze jak rabal, to za ktoryms razem delikatnie poruszyl ostrzem na bok i jezeli mial wiekszy blade play, to mogla mu sie wysunac blokada. Przy nastepnym uderzeniu (choc tu nie bardzo rozumiem jak to zrobil ...) mogl juz sobie zlozyc noz na reku.
Napisano Ponad rok temu
Musialbym niezle sie nastukac :wink: nozem zeby mi sie ostrze poruszylo. BP nie obserwuje w swoim M21-04Zobaczcie, ze przy pracy linerlock w m21 (przynajmniej moj) ma tendencje wpelzywac glebiej, tak ze trudno go potem otworzyc. Lekarstwem jest stukniecie w bok ostrza, tak zeby sie troszke poruszylo - czyli obluzowuje blokade.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i zaciekawilo i niekoniecznie wlasciciela :wink:Wrzucilem, bo a nuz kogos z wlascicieli zaciekawi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego trzba dbac o swoj noz i niedopuszczac do takich sytuacj. Rabalem sobie troche a blokada trzyma nadal. Wieszal na nozu sie nie bedeLiczmistrz, nie chodzi o jakosc wykonania noza, tylko wystarczy ze sie go ma minimalnie niedokreconego. A co do blade play, to wystarcza jakies czesci milimetra, zeby obluzowac blokade. Sprobuj, ale uwazaj na paluchy
Napisano Ponad rok temu
Co innego otwieranie puszek nożem tzw. "wędkarskim" za 30 pln (taki z gumową rękojeścią z oczojebnymi "bolsterami")
Podsumowując, jak ktoś jest cipa, a w dodatku ma jeszcze pecha, blade play, czy innego syfa, to poderżnie sobie gardło kartką papieru...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kto ma:Strider SLCC ??
- Ponad rok temu
-
dantesknife
- Ponad rok temu
-
Dziękuję Wszystkim ...
- Ponad rok temu
-
NMR
- Ponad rok temu
-
fallkniven z damastu
- Ponad rok temu
-
Dead Metal
- Ponad rok temu
-
jakie noże survivalowe?
- Ponad rok temu
-
Nowosci z Cold Steela
- Ponad rok temu
-
Najlepszy nóż wg Ciebie od 50 PLNów do 100 PLNów ... !!
- Ponad rok temu
-
Najlepszy nóż wg Ciebie do 50 PLNów ... !!
- Ponad rok temu