Ciekawy nóż surviwalowy
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co o nim myślicie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niezle by dzialal jako kastet....
Dokladnie, strzelasz takim kogos w rylo i od razu odrabujesz pol szczeki... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Jako Cynik rzekł: już to widziałem.
Napisano Ponad rok temu
Pozdr. Surval
Napisano Ponad rok temu
No i z żadnej strony to noża nie przypomina.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ksztal jest wzorowany na eskimoskim nozu Ulu , i jezeli ktos go widzial we wprawnych rekach przy filetowaniu ryb czy oprawianiu zwierzyny , na pewno by nie nazwal go "badziwiem"
no tak ale jak noż survivalowy jest chyba za bardzo wyspecjalizowany - kiedy myśle o
rąbaniu nim, zaczyna mnie boleć ręka... (bo wiązanie do kijka mnie nie przekonuje - w sumie od biedy to można znaleźć ostry kamień i przywiązać) a w reklamie wciskają kity że jak masz go to już nic Ci nie jest potrzebne, a tymczasem oprócz niego trzeba by targać mały nożyk, siekere i maczetę, trochę mi to nie gra z ideą noża survivalowego
PS. najbardziej mi sie podoba zastosowanie w charakterze łuku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak ale ULU ewolułowało na Północy a to coś w Ameryce , Poza tym kształt głowni Ulu to pół księżyc mocno zaznaczony mocny brzusiec i naprawde jest super...
No też Seiken napisał, że ten nowy nóż jest tylko WZOROWANY, a nie stanowi idealną kopię.
Panowie, potraktujmy ten nóż jako ciekawostkę. Nie mamy okazji potrzymać go w dłoni, czy też nim popracować, więc wydawanie opinii na podstawie zdjęcia jest trochę nie teges.
Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie iż wiele konstrukcji, które obecnie wiodą prym na rynku noży, na początku były uznawane za hybrydę. Chociażby taki STRIDER SNG. Duży, ciężki, grube i krótkie ostrze. Na dobrą sprawę tym nożem za wiele porobić się nie da, a jednak.
Może ten nowy nóż faktycznie okazałby się totalną porażką konstrukcyjną, ale równie dobrze okazać się może, iż jest to rewelacyjne ostrze dla każdego, kto wybiera się w teren.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A "nóż" cudowny :-)
Podobnie jak któryś z przedmówców najchętniej widziałbym go w roli rzutki do procy - pod warunkiem, żeby byłbym w stanie napiąć gumę wystarczająco mocną do strzelenia nim dalej niż we własne stopy.
Baaaajer
Ciekawe jak się nim goli zwłaszcza wąsy
Napisano Ponad rok temu
Urządzenie... hmmm...
Time will tell.
Jak dla mnie, to wygląda na to, że w tym szaleństwie jest jednak jakaś metoda.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mój Mały...
- Ponad rok temu
-
kwaiken by golmen
- Ponad rok temu
-
PROTECH Godson w/Grey Handle & BLK G10 Inserts automatic
- Ponad rok temu