Odlewanie mieczy ....
Napisano Ponad rok temu
Rozmawiałem niedawno z osobą która zajmuje sie wyrobem mieczy itp. i opowiadała mi trochę o tym ale bardzo zaciekawiło mnie rozwiązanie jego znajomych z Angli, którzy miecze odlewają. Jestem ciekaw czy wy tez próbowaliście odlewać miecze i jeśli tak to w czym?? i w czym to rozgrzewać??. A i czy jest jakaś róznica w trwałości takich wylanych mieczy niz np. wyklepanych z stali??.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
z czego se chłopaki olewają te miecze
kształty
na ścianę czy raczej do "pracy"
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[...] Jestem ciekaw czy wy tez próbowaliście odlewać miecze i jeśli tak to w czym?? i w czym to rozgrzewać??. [...]
Przejrzyj watek o odlewaniu metoda traconego wosku. A potem zapomnij o odlewaniu mieczy - przynajmniej stalowych. Stal mozna przetopic w warunkach mocno amatorskich, ale nie odlejesz z niej niczego bez odpowiedniego (kosztownego) zaplecza.
C.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 następny fixed - jeszcze w powijakach następny fixed - jeszcze w powijakach- Ponad rok temu 
- 
			 12 kransnoludkow .....czyli konusy na sloneczku 12 kransnoludkow .....czyli konusy na sloneczku- Ponad rok temu 
- 
			 Pierwszy carbon fiber Pierwszy carbon fiber- Ponad rok temu 
- 
			 Stal dostępna!!! Stal dostępna!!!- Ponad rok temu 
- 
			 Nożyk sobie wyskrobałem... Nożyk sobie wyskrobałem...- Ponad rok temu 
- 
			 Książki od Melona Książki od Melona- Ponad rok temu 
- 
			 Przekładki Przekładki- Ponad rok temu 
- 
			 Nastepny kuchenniak Nastepny kuchenniak- Ponad rok temu 
- 
			 Kto rozklepie na gorąco pilnik w Wawie? Kto rozklepie na gorąco pilnik w Wawie?- Ponad rok temu 
- 
			 Czy to...? Czy to...?- Ponad rok temu