WKF czy inne federacje
Napisano Ponad rok temu
Co do noża, to najlepiej spier...Żaden styl tu nie pomoże, a na pewno nie Aikido i dzwignie z kosmosu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oj perminator, ja już nie mówię żebyś walczył w mma, weź idz do jakiegoś klubu bokserskiego. Jeśli ty ćwiczysz sportowe karate pod przepisy wkf to się nie zdziw ze wrócisz z siniakami
Już nie raz takich chojraków widziałem, nawet do nas na gosoku jak mieliśy obóz w spale kiedyś przyszło na trening dwóch ze sportoweko karate, z osiągnięciami w wkf. Chcieli poćwiczyći powalczyć. hehehe, ale cyrk był jak ja wtedy zielony pas goniłem lowkickami brązowego Oni się nastawiali na pojedyńcze techniki a tu niespodzianka....
Od kiedy w gosoku macie lowkicki w walce sportowej? Bo az mne zatkalo jak to przeczytalem... Kiedys jak startowalem w gosoku to tez mnie za kontakt dyskwalifikowali...
I wcale sie nie dziwie jak wracam ze springu z bokserami, badz z treningu KB z siniakami...
Mi chodzi tylko o sam fakt ze jezeli ktos jest dobry w tym co robi to jest w tym dobry i tyle.
Brad Pitt nie napisalem ze koles z TKD wygral nie uzywajac technik z BJJ. Napisalem ze wygral. Co innego Pinna...
Napisano Ponad rok temu
Ale my na treningach nei walczymy jak w sporcie, sport i zawody to tutaj dodatek tylko jest dla chętnych. Na treningach w sparingu to można prawie wszystko z kontrolą oczywiście jakąś tam. Na zawodach oczywiście typowy semi kontakt.
Napisano Ponad rok temu
W walce sportowej nie
Ale my na treningach nei walczymy jak w sporcie, sport i zawody to tutaj dodatek tylko jest dla chętnych. Na treningach w sparingu to można prawie wszystko z kontrolą oczywiście jakąś tam. Na zawodach oczywiście typowy semi kontakt.
To czemu ten WKF-owiec nie kopal tez lowkickow? Nie rozumiem... To chyba po prostu jakis marny byl...
I to jest wlasnie to o czym ja pisze. Ze moze byc marny koles startujacy w WKF, jak tez moze byc marny ktos kto trenuje myuai thai i nic wiecej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo widocznie tego wcześniej nie ćwiczył, oni tak trenowali tylko pod zawody!! On nie potrafił ani sie przed nimi bronic ani nic z tych rzeczy, w innym dystansie chciał pracować itp.
Co chyba nie znaczy, ze kazdy kto startuje w WKF-ie by nie umial. Z tego co piszesz to czy trenowal on to czy tamto to wynika ze po prostu nie umial sie bic i tyle.
Napisano Ponad rok temu
bo widocznie tego wcześniej nie ćwiczył, oni tak trenowali tylko pod zawody!! On nie potrafił ani sie przed nimi bronic ani nic z tych rzeczy, w innym dystansie chciał pracować itp.
Co chyba nie znaczy, ze kazdy kto startuje w WKF-ie by nie umial. Z tego co piszesz to czy trenowal on to czy tamto to wynika ze po prostu nie umial sie bic i tyle.
Mi się wydaje, że Laser chce po prostu zwrócić tutaj na dość ważny aspekt dyskusji. Że to, jak się walczy na zawodach danego stylu tak naprawdę nie ma znaczenia, dopóki treningi nie są prowadzone wyłącznie pod te zawody. Bo karate to przede wszystkim sztuka walki, a nie sport. Każde treningi prowadzone wyłącznie pod ideę zawodów, obojętnie, knockdown czy WKF, to jest jakieś wypaczenie i wyeliminowanie z karate pewnych elementów. A jeśli treningi to po prostu treningi karate, a nie WKF czy knockdownu, to niezależnie od stylu mogą "produkować" dobrych fighterów, chociaż niekoniecznie dobrych zawodników.
Napisano Ponad rok temu
A jeśli treningi to po prostu treningi karate, a nie WKF czy knockdownu, to niezależnie od stylu mogą "produkować" dobrych fighterów, chociaż niekoniecznie dobrych zawodników.
I wlasnie o to mi chodzi...
Napisano Ponad rok temu
oj jasne że nie to mówię, jesli u was się to ćwiczy to super, jestem z tobą, mi tylko o to chodzi że ćwicenie jedynie pod zawody, sportowego karate jest śmieszne, a raczej śmiesznym jest że tacy ludzie karatekami się zwą.
Ci co tam byli to był sportowy klub shotokanu, jedynie pod zawody ćwiczyli.
Jeśli ty nei ćwiczysz pod zawody tylko czasem przed nimi żęby się przygotować to się chwali i pewnie w jakimś zakresie robimy to samo
pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
Przykre jest jedynie to ze zawsze jak sie robi cos innego niz wiekszosc to wiekszosc jest przeciwko. Nawet jesli w tym co oni robia jest mnostwo bledow i wypaczen.
Napisano Ponad rok temu
Zagmatwałem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SEIZA,ZAZEN- JAK TO JEST?
- Ponad rok temu
-
Karate Goju Ryu
- Ponad rok temu
-
Meibukan Magazine
- Ponad rok temu
-
Kyokushin dawniej i obecnie
- Ponad rok temu
-
Z kąd ta zmiana w kata?
- Ponad rok temu
-
Pytanie do karatekow
- Ponad rok temu
-
WKF na eurosporcie
- Ponad rok temu
-
SEITEDO - SHIDOKAN
- Ponad rok temu
-
Siła nóg!!!!!- co zrobić gdy jej brak???
- Ponad rok temu
-
Techniki
- Ponad rok temu