SRK w kydex'ie od PiteraM...
Napisano Ponad rok temu
Podstawową konfiguaracją będzie tek-lock na pasie po prawej stronie, nóż rękojeścią w dół, intuicyjnie chwytasz prawą łapą i ciągniesz...nie znam lepszej opcji, zwłasza w przypadku noszenia długiej kurtki, swetra etc. Pochwa jest bardzo zwarta, więc wchodzi też w grę IWB. Więcej jak do mnie dotrze i ponoszę w terenie.
pzdr
Heimdall
a oto fotki - (podobnie jak sam kydex) - made by Piter:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piter, wiesz coś o tym?
Napisano Ponad rok temu
A Heimdallowy SRK już jest ready. Pochwa robiona tak, aby była absolutnie-jak-najmniejsza choć może nieco nieortodoksyjna w kształcie bo nie podąża za nożem tak jak duże pochwiska. Ale wiadomo, wygoda noszenia... no... a po wyjęciu noża to wręcz zapominasz o pochwie. A trzyma się jak trzeba. Spokojnie można handle-down nosić i skakać z przytroczonym do góry nogami 8)
Napisano Ponad rok temu
Piter gratuluję marki jaką wyrobiłeś sobie swoją pracą (przy okazji tematu Maxpedition). Pierwsze bedą chyba pochewki,.....chyba pierwsze
Napisano Ponad rok temu
1. jaka jest odległość między 1 i 2 otworkiem i 1 i 3 (od góry oczywiście)?
2. jakiej średnicy sa oczka (rozmiar oczka lub otworu)? Czy rozmiar oczek to jakiś standardowy jest?
3. czy te odległości to jest jakiś "standard"?
a teraz trochę pytań na temat oryginalnych pokrowców
4. czy np. w gamerze i np. nimravusie odległość miedzy 1 i 2 oczkiem jest taka sama???
i czy jest taka sama jak w tych kydexach???
5. czy w pochwach do noży innych firm są te same odległości?
6. czy również oczka w różnych pochwach, różnych producentów są takie same???
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdr Surval
Napisano Ponad rok temu
A co do odprowadzania wody to już w jakimś innym wątku było powiedziane, że zamiast otworku jest delikatne rozszczelnienie.
Pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ładne ładne. Przydało by się jeszcze jedno oczko na końcu pochwy - tam gdzie jest czubek ostrza i jeszcze dwa pytania 1. czy pochwa ta ma jakiś otworek do odprowadzenia wody z wnętrza pochwy 2. Ile za taką przyjemność Piter sobie liczy.
Pozdr Surval
Właśnie do mnie przyszło, więc mogę odpowiedzieć bez ściemy :wink: - co do oczka na końcu pochwy, to po prostu nie da rady tam żadego nitu wsadzić, może na fotkach tego nie widać, ale tam wszystko jest na styk, czubek noża jest jakieś 5-6mm od zakończenia kydex'u. Nóż siedzi w pochwie lekko po przekątnej, dzięki temu całość jest bardzo kompaktowa - bardziej obrazowo: jest wielkości kydeksu Flallknivena S1, a przecież to nóż 5cali a nie 6" jak SRK.
Co odprowadzania wody - tak jak ktoś już napisał, jest tam "rozszczelnienie"na dość długim odcinku w okolicach czubka, w zupełności wystarczy.
Ogólnie super robota,
jeszcze raz:
DZIĘKI PITER!
pzdr
Heimdall
Napisano Ponad rok temu
Pozdr. Surval
Napisano Ponad rok temu
>> 1.jaka jest odległość między 1 i 2 otworkiem i 1 i 3 (od góry oczywiście)?
1-2 teklok w pionie i poziomie (1,5 cala)
1-3 teklok pod kątem 45 stopni (1,5 cala razy pierwiastek z dwóch)
>>2. jakiej średnicy sa oczka (rozmiar oczka lub otworu)?
standardowy pod TekLoka (zdaje się 6mm czy coś)
>> 3.czy te odległości to jest jakiś "standard"?
zależy co chcesz przypiąć, tak TL to standard
>> 5. czy w pochwach do noży innych firm są te same odległości?
sporo firm stara się zachować odległość pod TekLoka (1,5" duży, 1" mały)
>> 6. czy również oczka w różnych pochwach, różnych producentów są takie same???
zazwyczaj są to oczka takie, aby dopąć TekLoka. Ale czasem sa o numer mniejsze np. w nożach neck-knife aby pochewka była mniejsza.
Napisano Ponad rok temu
To już mój czwarty SRK.
To co Ty z tymi biednymi SRK robisz? Ja swojego katuję juz ponad dwa lata i choć bardzo się staram zrobić mu krzywdę - nigdy mi się nie udało.
Napisano Ponad rok temu
Jedno mnie zainteresowało:
To już mój czwarty SRK.
To co Ty z tymi biednymi SRK robisz? Ja swojego katuję juz ponad dwa lata i choć bardzo się staram zrobić mu krzywdę - nigdy mi się nie udało.
Wysz - wyrwałeś mi zapytanie z ust 8)
Napisano Ponad rok temu
No... jeszcze wczoraj w nocy (!) dokończyłem jeszcze rzutem na taśme kilka sztuk, także twój. Będziesz miał swoją zabawkę spowrotem na weekendDobra dobra, ale ja tu dwa SRK widzę.
Piter, wiesz coś o tym?
Napisano Ponad rok temu
Piter - dzięki stary! Wykurwistawpytensjapierdolę pochwa.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprawdziłem teraz na swoim - faktycznie gówno widać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spike.
- Ponad rok temu
-
Miejski fixed EDC ;)
- Ponad rok temu
-
noże z japońskim oplotem
- Ponad rok temu
-
Tlimowy Voyt-ass
- Ponad rok temu
-
Paramili - pol zartem, pol serio ;)
- Ponad rok temu
-
loco w fosolu
- Ponad rok temu
-
Dla milosnikow Kukri
- Ponad rok temu
-
Jeszcze pare fotek takiego jednego malego nozyka ;)
- Ponad rok temu
-
Atak Pająków
- Ponad rok temu
-
MFS ...jakiego nie znacie, a jakiego pożądacie Panowie :)
- Ponad rok temu