Master Cutlery
Napisano Ponad rok temu
Nigdzie na forum nie znalazłem żadnej wzmianki o firmie Master Cutlery. Co z nią jest nie tak? Ich noże są dość tanie, ale parametry mają dobre. Czy możecie powiedzieć czy coś takiego się będzie do czegokolwiek nadawać czy jest to kategoria "noże z targu"?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podobają mi się noże z ostrzem tanto. Myślałem o S&W SWAT Elite Tanto Folder. To pewnie będzie lepszy wybór.
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=72093
Napisano Ponad rok temu
Moglibyście zaproponować coś tańszego? W granicach 150zl. Nie każdego stac na nożyk za 400
Podobają mi się noże z ostrzem tanto. Myślałem o S&W SWAT Elite Tanto Folder. To pewnie będzie lepszy wybór.
poszukaj Kesrhaw.
Dobra jakość za przesytepną cenę ;-)
Napisano Ponad rok temu
Raczej do cięcia niż podważania. Zastosowanie w kuchni w trakcie wyjazdów. Hmmm Nie wiem co jeszcze
Napisano Ponad rok temu
Moglibys´cie zaproponowac´ cos´ tan´szego? W granicach 150zl. Nie kaz˙dego stac na noz˙yk za 400
Podobaja˛ mi sie˛ noz˙e z ostrzem tanto. Mys´la?em o S&W SWAT Elite Tanto Folder. To pewnie be˛dzie lepszy wybór.
Potrzebujesz noza z ostrzem tanto do codziennego uzytku czy tylko "do mania". Bo jak do codziennego uzytku to to wyjatkowo nietrafiony wybor (choc wielu poczatkujacych wybiera takie noze tylko dlatego ze im sie podobaja). Do ciecia, do uzytku na codzien to bym polecil Benchmade Pika. Mysle ze w granicach 150 zl by sie dalo znalezc.
Napisano Ponad rok temu
Albo dozbieraj kasy na M21 lub Monochrome'a.
pozdrawiam
wysz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moglibyście zaproponować coś tańszego? W granicach 150zl. Nie każdego stac na nożyk za 400
Mam jedną sztukę S&W , recurve , framelock , citycamo . Ładny duży nożyk , blokada mocna zero luzów , jednak najcieższą jego pracą było przycięcie wkładu do znicza razem z plastykową otoczką . W zadaniach kuchennych cacy, kijki też ladnie struga . Jednak nie ufam mu na tyle by ciąć nim coś co ma być porządnie zrobione. Tani był, a do tego nieżle się maskuje z bezrękawnikiem w takim samym kamuflażu . :wink: Jeśli potrafisz choć trochę dbać o nóż , to S&W , nie są najgorszym wyjściem .
To jest wyłącznie moje zdanie ,po używaniu jednego noża S&W .Wiekszość kolegów jednak za nimi nie przepada.
Uwaga ! Większość sklepów podaje stal 440C - bujda ,nawet na nożu widnieje wyrażnie 440 stainless steel . Ni hu hu 440C to nie jest .
Napisano Ponad rok temu
ciut pozdrożał ale i tak w granicach do 200 pln zmieścisz sie w CRKT M21 zakładając ściąganie zza granicy.
Jeżeli jednak coś w polsce i ma to być tani a dobry nożyk to bechmade pika, ewentualnie gerber paraframe.
Ten ostatni kosztuje około 100 pln.
Albo duży wiktorek jakiś.
Master cutlery i inne ... Cutlery odpuść sobie
ładnie wygladają ale blokada sie może w każdej chwili złożyć na paluchy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hie hie. Jakbym siebie z przed pół roku czytał (((: Też zaczynałem od pytania o Master Cutlery (((:
I też mi polecono Gerbera Paraframe II. I pewnie kupisz go na początek i za 3 miesiace sprzedasz i w USA kupisz sobie CRKT M21 (((:
Mój własnie wczoraj przyszedł
A tak wogóle to już po Tobie...
Pierwsze kłamstwo Nożoholika: "Lepszego noża mi nie potrzeba"
(((:
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Witam
........................
Pierwsze kłamstwo Nożoholika: "Lepszego noża mi nie potrzeba"
(((:
Pozdrowionka
To nie kłamstwo . Ja tak mam za każdym razem i zawsze sobie wierze.
IMHO- Paraframe będzie lepszy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak powstaje CRK Shadow III
- Ponad rok temu
-
Konkurs vortalu budo/magiastali
- Ponad rok temu
-
Harsey T2 Ranger.