Dla milosnikow Kukri
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(byli takie czasy)
Napisano Ponad rok temu
jakoś nie znalazłem tego w sprawdzonych sklepach
Napisano Ponad rok temu
Panowie, pamiętajcie o tym, że ja nożami się nie pasjonuje w tak cudowny sposó jak wy:)
Lubie je tak samo jak wibratory, gumowe lalki, kulki rozkoszy i inne zreczy kóre umilają mi życie
No, ale kukri dla mnie piękna kosa, i teraz wiem o niej więcej
poklon
no i cóż, jeden z tego wniosek płynie; JA CHCE KUKRI
ale potem sie zastanawiam i pytam się, ale po co?
nie lepiej odłożyć na wymarzonego EO Techa? po lasach kapralu jełopie i tak już się nie szlajasz.
no ale... 8)
Napisano Ponad rok temu
Kukri podoba mi się, jako utylitarne ostrze do ciężkiej roboty, jednak te tradycyjne z reguły wykonane są z kiepskiej stali, natomiast te nowoczesne, z dobrych firm, nie mają tego uroku. Ot przykrość.
Napisano Ponad rok temu
Niedługo będe miał pzryjemnosc się poszwędać z takimi specjalnymi waszmościami po lasach;)No to może czas by było odświeżyć umiejętności i poszwędać się trochę po krzaczorach.
Ot tak dla rekreacji. Z taktycznego punktu widzenia, nigdy mi to nie sprawiało tyle frajdy co miasto .
Tam sie kukri nie przyda.
Chociaz....
Powiem wam, że mój najlepszy kompan(cham, warchoł, kurwiarz, alkholik, ale pod ostzrałem najlepsza istota na ziemii ) jak wracał od kobiety, czekając na autobus był zmuszony do wyjęcia Kukri swojego
hehe, kolesie się potem tylko gzrecznie pytali "A mogę chociaż szluga podniesc z ziemii??"
Teraz to ja złociutki muszę kupić okulary ESSa, nowego camelbaka, kupić pasek 3 punktowy do hełmu kevlarowego, zapłacić za maycoma, Surefire G2, i zacżąć zbierać kase na paraclete bo kumpel ma tanio do spzredaniachyba nie bo juz by sobie khukuri kupil.
Napisano Ponad rok temu
Pokrotce , jada do miasta na zlomowiec samochodowy , i szukaja resorow od Mercedesa , 2 miejsce to Saab , a trzecie juz nie pamietam.
Wiec jak nie najwyzszej jakosci. Ja swoja Anghole urzywalem badzoe extremalenie , nigdy nie czyscielem i nigdy nie ostrzylem.Dalej jednym ciapniecie rozwala klocek drzewa.Jedne co mi nie lezy to rekojesc , nie tam tym sie pracowac za dlugo .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym w Polsce, raczej takich oryginałów nie dostaniesz. Jedyne co można to szukać na Allegro, a tam to wiemy wszyscy, jaki sprzęt wciskają. Nawet w stanach, ciężko coś znaleźć, poza Atlanta Cutlery, czy US Cavalry, a tam to sama tandeta.
Chętnie zobaczył bym coś z 1095, wykonane z pewną starannością i dbałością o proces technologiczny, a jednak trzymające się starych wzorców i oddające klimat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ni cholery po "znanych" mi sklepach nie widze
wysz - Ty z ontario chyba masz coś wspolnego :wink: nie obiło Ci sie o oczy ??
Napisano Ponad rok temu
Khukri bez cipy? :roll:
Ja z Ontario to tylko serie RATowe kocham a te Spec Plusy to gdzieś
chyba na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] mieli.
No i A.G. Russel robi fajne z 440B.
EDIT:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
za $69 mozna wyhaczyć. Pytanie czy warto....
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno slowo o kukri to sie zastzrele albo "przepije" pieniadze i kupie je
Napisano Ponad rok temu
A, i sławę mołojecką zdobędziesz ,nikt chyba nie ma ontario kukri?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba następny będzie Kukri, nawet w Neverwinter Nights używam kukri i jakieś w sklepach indyjskich oglądam. No i rozchodzi się znowu o zwykły kawałek stali.
Co ja piszę, więcej nie pije (mniej też nie...)
Napisano Ponad rok temu
a w nwn (D&D) kukri jest spoko, bo ma krytole jak rapier (18-20/x2). szkoda tylko ze jest bronia egzotyczna
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jeszcze pare fotek takiego jednego malego nozyka ;)
- Ponad rok temu
-
Atak Pająków
- Ponad rok temu
-
MFS ...jakiego nie znacie, a jakiego pożądacie Panowie :)
- Ponad rok temu
-
Trójca..niekoniecznie Święta :)
- Ponad rok temu
-
Pocket Rocket
- Ponad rok temu
-
Na pożegnanie
- Ponad rok temu
-
Broń