Dla milosnikow Kukri
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(byli takie czasy)

Napisano Ponad rok temu
jakoś nie znalazłem tego w sprawdzonych sklepach
Napisano Ponad rok temu
Panowie, pamiętajcie o tym, że ja nożami się nie pasjonuje w tak cudowny sposó jak wy:)
Lubie je tak samo jak wibratory, gumowe lalki, kulki rozkoszy i inne zreczy kóre umilają mi życie

No, ale kukri dla mnie piękna kosa, i teraz wiem o niej więcej
poklon
no i cóż, jeden z tego wniosek płynie; JA CHCE KUKRI

ale potem sie zastanawiam i pytam się, ale po co?
nie lepiej odłożyć na wymarzonego EO Techa? po lasach kapralu jełopie i tak już się nie szlajasz.
no ale... 8)
Napisano Ponad rok temu
Kukri podoba mi się, jako utylitarne ostrze do ciężkiej roboty, jednak te tradycyjne z reguły wykonane są z kiepskiej stali, natomiast te nowoczesne, z dobrych firm, nie mają tego uroku. Ot przykrość.
Napisano Ponad rok temu
Niedługo będe miał pzryjemnosc się poszwędać z takimi specjalnymi waszmościami po lasach;)No to może czas by było odświeżyć umiejętności i poszwędać się trochę po krzaczorach.
Ot tak dla rekreacji. Z taktycznego punktu widzenia, nigdy mi to nie sprawiało tyle frajdy co miasto

Tam sie kukri nie przyda.
Chociaz....
Powiem wam, że mój najlepszy kompan(cham, warchoł, kurwiarz, alkholik, ale pod ostzrałem najlepsza istota na ziemii

hehe, kolesie się potem tylko gzrecznie pytali "A mogę chociaż szluga podniesc z ziemii??"

Teraz to ja złociutki muszę kupić okulary ESSa, nowego camelbaka, kupić pasek 3 punktowy do hełmu kevlarowego, zapłacić za maycoma, Surefire G2, i zacżąć zbierać kase na paraclete bo kumpel ma tanio do spzredaniachyba nie bo juz by sobie khukuri kupil.

Napisano Ponad rok temu
Pokrotce , jada do miasta na zlomowiec samochodowy , i szukaja resorow od Mercedesa , 2 miejsce to Saab , a trzecie juz nie pamietam.
Wiec jak nie najwyzszej jakosci. Ja swoja Anghole urzywalem badzoe extremalenie , nigdy nie czyscielem i nigdy nie ostrzylem.Dalej jednym ciapniecie rozwala klocek drzewa.Jedne co mi nie lezy to rekojesc , nie tam tym sie pracowac za dlugo .
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Poza tym w Polsce, raczej takich oryginałów nie dostaniesz. Jedyne co można to szukać na Allegro, a tam to wiemy wszyscy, jaki sprzęt wciskają. Nawet w stanach, ciężko coś znaleźć, poza Atlanta Cutlery, czy US Cavalry, a tam to sama tandeta.
Chętnie zobaczył bym coś z 1095, wykonane z pewną starannością i dbałością o proces technologiczny, a jednak trzymające się starych wzorców i oddające klimat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ni cholery po "znanych" mi sklepach nie widze
wysz - Ty z ontario chyba masz coś wspolnego :wink: nie obiło Ci sie o oczy ??
Napisano Ponad rok temu

Khukri bez cipy? :roll:
Ja z Ontario to tylko serie RATowe kocham a te Spec Plusy to gdzieś
chyba na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] mieli.
No i A.G. Russel robi fajne z 440B.
EDIT:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
za $69 mozna wyhaczyć. Pytanie czy warto....
Napisano Ponad rok temu

Jeszcze jedno slowo o kukri to sie zastzrele albo "przepije" pieniadze i kupie je

Napisano Ponad rok temu
A, i sławę mołojecką zdobędziesz ,nikt chyba nie ma ontario kukri?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba następny będzie Kukri, nawet w Neverwinter Nights używam kukri i jakieś w sklepach indyjskich oglądam. No i rozchodzi się znowu o zwykły kawałek stali.
Co ja piszę, więcej nie pije (mniej też nie...)

Napisano Ponad rok temu
a w nwn (D&D) kukri jest spoko, bo ma krytole jak rapier (18-20/x2). szkoda tylko ze jest bronia egzotyczna

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Jeszcze pare fotek takiego jednego malego nozyka ;)
- Ponad rok temu
-
Atak Pająków
- Ponad rok temu
-
MFS ...jakiego nie znacie, a jakiego pożądacie Panowie :)
- Ponad rok temu
-
Trójca..niekoniecznie Święta :)
- Ponad rok temu
-
Pocket Rocket
- Ponad rok temu
-
Na pożegnanie
- Ponad rok temu
-
Broń