Broń
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
moglbys napisac co to za bron?
podoba mi sie drewno w tej O/U
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
winchestera nie mialem mialem okazji nawet pomacac
osobiscie to podobaja mi sie IZe -ni edo zajebania, naprawde, tylko finezji brak, natomiast jesli o finezje chodzi to beretta mi podchodzi bardzo 8)
Napisano Ponad rok temu
O tak. Taki Silver Pigeon to moje marzenie... 700 klasyka, 6 bruzd w lufie, świetne skupienie. Za rok, mam zamiar kupić kolejny sztucer w kalibrze 243 WSSM. Słyszałeś o tym?700ka to klasyka, natomiast jesli o finezje chodzi to beretta mi podchodzi bardzo 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sądzę, że gdyby zrobić spis karabinów rancherów, traperów, myśliwych itp. to 30-06 byłby numerem 1 także w USA i Kanadzie. Po prostu jest to stary, sprawdzony pocisk, tani, wszędzie go kupisz i co najważniejsze, od każdego pożyczysz - co gdzieś na Alasce może być jedyną możliwością zdobycia kilku sztuk ammo. Jasne, że snajper, varminer czy pasjonat broni i strzelectwa będzie zawsze szukał jak najlepszych osiągów próbując wszelkich nowinek. Ale 30-06 to jak Buck 110 Folding Hunter... absolutna klasyka i obowiązkowa pozycja dla prawdziwych ludzi lasu za oceanem. W Europie zresztą chyba też...w Polsce na nadal najpopularniejszy jest 30-06, choc jest to konstrukcja sprzed 80 czy 100 lat.
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się całkowicie. Stąd i u mnie to podstawowy kaliber. Właśnie jadę na strzelnicę, tak BTW. :wink:Ale 30-06 to jak Buck 110 Folding Hunter... absolutna klasyka i obowiązkowa pozycja dla prawdziwych ludzi lasu za oceanem. W Europie zresztą chyba też...
Napisano Ponad rok temu
(choc przecietny mysliwy i tak zwykle nie zuzywa jednej za cale lowieckie zycie ale jak ktos lubi jeszcze na strzelnice chodzic)
Napisano Ponad rok temu
Facet ze sklepu Knieja w KRK, który jakby nie było może strzelać z czego dusza zapragnie, przeszedł na 300 WSM. Mówi, że hukowo i odrzutowo są praktycznie nie do odróżnienia. Natomiast jeżeli chodzi o zużycie lufy, to myślę, że jest tak jak przy innych kalibrach, jest przystosowana i wytrzymuje tyle, ile ma wytrzymać, czyli praktycznie nie do zdarcia. Przy rozsądnym użytkowaniu i odpowiedniej konserwacji.ciekaw jestem jak w tych nowych kalibrach jest z hukiem i ze zuzyciem lufy
Napisano Ponad rok temu
ps. z remingtona nieraz waliłem do zombie [RE]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
roku to 2-3 tys mysle ze nie puknie wiecej
a tyle wytrzymuja najbardziel lufozerne wynalazki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Coś
- Ponad rok temu
-
Moje nowe ferrari....
- Ponad rok temu
-
Busse Natural Outlaw Fusion
- Ponad rok temu
-
M. Burch Japanese Shard
- Ponad rok temu
-
w holdzie tym ktorzy zgineli...
- Ponad rok temu
-
My little pony
- Ponad rok temu
-
Mój największy skarb :)
- Ponad rok temu
-
Buck mod. 296
- Ponad rok temu
-
Rysy na ostrzu
- Ponad rok temu
-
Sobotnie disco pani Zuzanny(HOOOT - nie dla wrazliwych!!!)
- Ponad rok temu