Moje nowe ferrari....
Napisano Ponad rok temu
Thorneb, przelykam sline , ja czekam na swojego juz 1,5 roku , i znowu sie przesunol termin o 3 m-ce. Ciekawy jestem wrazen , Panther to bydle i trzymam go tylko na specjalne okazje , VH chodzi pieknie w rece , caly noz pracuje tylko pod sam dlonia ,snap cuts wychodza niesamowicie plynnnie, precyzyjnie i oczywiscie blyskowicznie , dla mnie to EDC fighter idealny.
Osobiscie jednak nie wiem czy bedziesz zadowolony z pochwy ATAK do tego noza ( biorac po uwage jego przeznaczenie), polecam zrobic u Pitera HR lub CD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wygląd ogólny:
Nóż jest duży:) . 7 calowa klinga jest naprawdę potężna i robi piorunujące wrażenie na osobach postronnych Szlif poprowadzony równiutko. Linie tego ostrza to po prostu czysta poezja. Perfekcja... POkrycie hard chrome również wygląda bardzo dobrze. Rysy i otarcia nie są bardzo widoczne. Oczywiście klinga została podpisana osobiście przez Kevina i tylko ten malutki podpis świadczy o pochodzeniu VH. Żadnych bajerów i laserowych nadruków zajmujących połowę klingi tutaj nie znajdziemy.
Klinga:
Długie fałszywe ostrze biegnie prawie przez całą długośc klingi. Pozostawiona przestrzeń stanowi idelanie miejsce dla naszego kciuka, w połączeniu z ricasso daje to narzędzie, które nie będzie miało problemów z precyzyjnymi pracami. Główne ostrze goli włosy w locie. Fałszywe nie goli, ale bez wiekszych trudności płynie przez papier i tekturę i według mnie to wystarcza... na razie ) Czubek tego noża to prawdziwa igła. Wbija się we wszystko błyskawicznie. Większe testy zrobię, jak znajdę starą książkę telefoniczną. Ogólnie to Kevin jest czarodziejem, skoro potrafi z kawałka stali wyrzeźbić tak piękne ostrze. Szlif jest po prostu idealny... aż trudno uwierzyć, że to dzieło człowieka, a nie maszyny.
Rękojeść.
Zrobiona z 3 kawałków g-10. Jedna z najwygodniejszych, jakie miałem w ręku. Rękojeść jest dość długa i dużo szersza od tej w Striderku, stopniowo zwęza się co widać na zdjęciach. Ogólnie rękojeść na piątkę
Pochwa
Należy również wspomnieć o niej w osobnym akapicie. Najlepszy kydex jaki miałem. Bardzo solidna, naprawdę starannie wykonana (tak jak cały nóż). Ostrze siedzi w niej pewnie, jego wyciągnięcie nie wymaga dużej siły. Od dołu kydex nie jest zasklepiony i dzięki temu rozwiązano problem z odprowadzaniem wody. Reszte możecie zobaczyć na zdjęciach
Ogólne wrażenia:
Ta maszynka wspaniale chodzi w ręku, środek ciężkości przesunięty troszkę do przodu za gardę. Domeną tego noża są szybkie cięcia.Pewny chwyt, długie, potężne ostrze... Prawdziwy, szybki fighter, który może służyć jako nóż użytkowy...
No i na koniec zaznaczam, że przedstawiona powyżej opinia to jedynie pierwsze wrażenia z obcowania z Voodoo Houndem. Jakieś większe testy postaram się zrobić w weekend.
A tak generalnie to mając ten nóz w ręku można zrozumieć dlaczego narzędzie z maleńkim napisem "Mad Dog" na klindze jest takie legendarne... przynajmniej w części. Chodzi mi tutaj o nieziemsko staranne wykonanie, perfekcję kształtu i linii tej maszyny. Drugą część legendy odkryję, jak zabiore pieska na spacer w teren ) Bez dwóch zdań prawdziwy nóz z duszą, jak każdy custom...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A jutro może jakieś porównawcze zrobie ze Striderem i nie tylko... :wink:
Napisano Ponad rok temu
HR - to high ride ( robiana przez MD )
CD - to cross draw , niestety nie robiona przez niego , ale jak dla mnie # do noszenia w miescie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szcześciarz z Ciebie . Gratulacje.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno zdjęcie będące małym uzupełnieniem wypowiedzi Seikena
Napisano Ponad rok temu
siedzi sobie u mnie na tapetce :roll: ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Golmen widze ze zrobiles sie czolowym virtualnym specjalista od nozy...
A tam zaraz specjalistą - satyrę po prostu uprawiam, bo mi smutno że mnie nigdy stać na coś takiego nie będzie...
Gdzież bym ta śmiał iść w konkury z moim doświadczeniem ( jakieś 10 markowych noży tylko miałem w łapie... )
żeby nawiązać do tematu....Psia mać - sterylne wzornictwo tych noży rzuca mnie na kolana tak samo jak opisywane możliwości (nie macałem, wiec muszę uwierzyć po opisach)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aaa.. golmen - poczytaj o tych nozach, takze o INFI Busse, bylo tego troche na forum.
Na początek polecam to:
http://www.forum-kul...showtopic=60761
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
takich pytań nie wypada tu zadawać bo jak się tak człowiek zacznie zastanawiać, albo kobieta przez ramie podpatrzy to ...... ile pieniędzy w to utopiłes jeśli można wiedzieć?...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aaa.. golmen - poczytaj o tych nozach, takze o INFI Busse, bylo tego troche na forum.
DARK - jak mam łopatologicznie wyłożyć - iż raczyłem zażartować?....
Chyba mam do czynienia z ludźmi nie tylko inteligentnymi ale też posiadającymi jakikolwiek dystans do RZECZY i poczucie humoru.
Dobra - już się nie będe odzywał w sposób nie zachowujacy należytej powagi.
:? :? :?
idę się nakrochmalic coby nabrać odpowiedniej sztywności nie odstającej od grupppy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Busse Natural Outlaw Fusion
- Ponad rok temu
-
M. Burch Japanese Shard
- Ponad rok temu
-
w holdzie tym ktorzy zgineli...
- Ponad rok temu
-
My little pony
- Ponad rok temu
-
Mój największy skarb :)
- Ponad rok temu
-
Buck mod. 296
- Ponad rok temu
-
Rysy na ostrzu
- Ponad rok temu
-
Sobotnie disco pani Zuzanny(HOOOT - nie dla wrazliwych!!!)
- Ponad rok temu
-
Mayo
- Ponad rok temu
-
Szept... Greco "Baby Whisper"
- Ponad rok temu