Skocz do zawartości

Zdjęcie

Moje nowe ferrari....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

budo_seiken
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2292 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Moje nowe ferrari....
Golmen widze ze zrobiles sie czolowym virtualnym specjalista od nozy...

Thorneb, przelykam sline , ja czekam na swojego juz 1,5 roku , i znowu sie przesunol termin o 3 m-ce. Ciekawy jestem wrazen , Panther to bydle i trzymam go tylko na specjalne okazje , VH chodzi pieknie w rece , caly noz pracuje tylko pod sam dlonia ,snap cuts wychodza niesamowicie plynnnie, precyzyjnie i oczywiscie blyskowicznie , dla mnie to EDC fighter idealny.
Osobiscie jednak nie wiem czy bedziesz zadowolony z pochwy ATAK do tego noza ( biorac po uwage jego przeznaczenie), polecam zrobic u Pitera HR lub CD
  • 0

budo_thorneb
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 512 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Seiken weź rozszyfruj mi te skróty dotyczące pochwy (HR i CD) bo masz rację, planuje wysłać go za jakiś czas do Pitera :) , bo mam zamiar to maleństwo nosić przy sobie a pochwa od ATAKA się do tego zwyczajnie nie nadaje...
  • 0

budo_thorneb
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 512 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ok panowie w tej mini recenzji postaram się opisać tego pieska jak najdokładniej. Będą to tylko pierwsze wrażenia z dokładnych oględzin, gdyż jakieś wnioski dotyczące tego, jak nóż się sprawuje w praktyce będe mógł wyciągnąć dopiero za kilka tygodni. Bede musiał po prostu troszkę nim popracować...

Wygląd ogólny:
Nóż jest duży:) . 7 calowa klinga jest naprawdę potężna i robi piorunujące wrażenie na osobach postronnych :) Szlif poprowadzony równiutko. Linie tego ostrza to po prostu czysta poezja. Perfekcja... POkrycie hard chrome również wygląda bardzo dobrze. Rysy i otarcia nie są bardzo widoczne. Oczywiście klinga została podpisana osobiście przez Kevina i tylko ten malutki podpis świadczy o pochodzeniu VH. Żadnych bajerów i laserowych nadruków zajmujących połowę klingi tutaj nie znajdziemy.

Klinga:
Długie fałszywe ostrze biegnie prawie przez całą długośc klingi. Pozostawiona przestrzeń stanowi idelanie miejsce dla naszego kciuka, w połączeniu z ricasso daje to narzędzie, które nie będzie miało problemów z precyzyjnymi pracami. Główne ostrze goli włosy w locie. Fałszywe nie goli, ale bez wiekszych trudności płynie przez papier i tekturę i według mnie to wystarcza... na razie :) ) Czubek tego noża to prawdziwa igła. Wbija się we wszystko błyskawicznie. Większe testy zrobię, jak znajdę starą książkę telefoniczną. Ogólnie to Kevin jest czarodziejem, skoro potrafi z kawałka stali wyrzeźbić tak piękne ostrze. Szlif jest po prostu idealny... aż trudno uwierzyć, że to dzieło człowieka, a nie maszyny.

Rękojeść.
Zrobiona z 3 kawałków g-10. Jedna z najwygodniejszych, jakie miałem w ręku. Rękojeść jest dość długa i dużo szersza od tej w Striderku, stopniowo zwęza się co widać na zdjęciach. Ogólnie rękojeść na piątkę :)

Pochwa
Należy również wspomnieć o niej w osobnym akapicie. Najlepszy kydex jaki miałem. Bardzo solidna, naprawdę starannie wykonana (tak jak cały nóż). Ostrze siedzi w niej pewnie, jego wyciągnięcie nie wymaga dużej siły. Od dołu kydex nie jest zasklepiony i dzięki temu rozwiązano problem z odprowadzaniem wody. Reszte możecie zobaczyć na zdjęciach

Ogólne wrażenia:
Ta maszynka wspaniale chodzi w ręku, środek ciężkości przesunięty troszkę do przodu za gardę. Domeną tego noża są szybkie cięcia.Pewny chwyt, długie, potężne ostrze... Prawdziwy, szybki fighter, który może służyć jako nóż użytkowy...

No i na koniec zaznaczam, że przedstawiona powyżej opinia to jedynie pierwsze wrażenia z obcowania z Voodoo Houndem. Jakieś większe testy postaram się zrobić w weekend.

A tak generalnie to mając ten nóz w ręku można zrozumieć dlaczego narzędzie z maleńkim napisem "Mad Dog" na klindze jest takie legendarne... przynajmniej w części. Chodzi mi tutaj o nieziemsko staranne wykonanie, perfekcję kształtu i linii tej maszyny. Drugą część legendy odkryję, jak zabiore pieska na spacer w teren :) ) Bez dwóch zdań prawdziwy nóz z duszą, jak każdy custom...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

A jutro może jakieś porównawcze zrobie ze Striderem i nie tylko... :wink:
  • 0

budo_seiken
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2292 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pochwa zeczywiscie jest klasa, nie widac tego na zdjeciu ale sklada sie z 2 czesci , jedna to znany pancake , ale jedna z jego czesci jest wywinieta na gruga strone tworzac 2 warste kydexu od spodniej strony pochwy , i jednoczesnie stanowi zaczep do nitow mocujacyhc gorny belt loop.SAmo "wywiniecie kydexu na dole , nadaje sie do zalozenia belt loop na udo czy do mocowania na head down na kamizelkach.
HR - to high ride ( robiana przez MD )
CD - to cross draw , niestety nie robiona przez niego , ale jak dla mnie # do noszenia w miescie
  • 0

budo_piterm
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3170 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ładny piesek... lubię takie. Gratulacje. Niech się nosi :)
  • 0

budo_kangoo owner
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1269 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O ja ......... poklon poklon poklon

Szcześciarz z Ciebie . Gratulacje.
  • 0

budo_thorneb
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 512 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzięki chłopaki :)

Jeszcze jedno zdjęcie będące małym uzupełnieniem wypowiedzi Seikena :D

• 0

budo_smoke
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1960 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Boks

Napisano Ponad rok temu

piękny, super zdjęcia ...
siedzi sobie u mnie na tapetce :roll: ...
  • 0

budo_dark
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2517 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

MD sa drogie i trudno dostepne ale jak juz kupisz....niezly opis i fajne fotki! Czekamy na wiecej!!!
  • 0

budo_golmen
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 541 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Golmen widze ze zrobiles sie czolowym virtualnym specjalista od nozy...

A tam zaraz specjalistą - satyrę po prostu uprawiam, bo mi smutno że mnie nigdy stać na coś takiego nie będzie... :cry:
Gdzież bym ta śmiał iść w konkury z moim doświadczeniem ( jakieś 10 markowych noży tylko miałem w łapie... :( )

żeby nawiązać do tematu....Psia mać - sterylne wzornictwo tych noży rzuca mnie na kolana tak samo jak opisywane możliwości (nie macałem, wiec muszę uwierzyć po opisach)
  • 0

budo_rejs
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 269 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Własnie pochwa to jest to co mnie najbardziej w Mad Dogach irytuje. Jedynym wyjatkiem jest własnie pochwa od Ataka i jak widze Voodoo Hound. Od pozostałych modeli które miałem okazje widzieć pochwa wogole mi nie podchodzi.
  • 0

budo_dark
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2517 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Rejs a ty strzelisz jakas recke swojego MD?
  • 0

budo_dark
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2517 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Aaa.. golmen - poczytaj o tych nozach, takze o INFI Busse, bylo tego troche na forum.
  • 0

budo_thorneb
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 512 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Aaa.. golmen - poczytaj o tych nozach, takze o INFI Busse, bylo tego troche na forum.

Na początek polecam to:
http://www.forum-kul...showtopic=60761
  • 0

budo_rejs
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 269 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O MD nie ma IMHO sensu pisac. Ja bym nigdy nie kupił takiego nozyka opierając sie na zdjeciach. Wyglada tak prosto i beznadziejnie ze bardziej sie kojarzy z jaims nozykiem z chin za 5 USD niz narzedziem pracy. Mam to szczescie ze moglem wiele MD pomacac i potestowac. Sa to wspaniałe noze i zawsze moge na nich polegac. A moze i fotorecenzja w najblizszym czasie bedzie jak moj braciszek wroci z Rosji. Testuje tam dosc intensywnie WildThing.
  • 0

budo_thorneb
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 512 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ok ostatnia porcja fotek. Tym razem porównawcze z EB-LS, Socomem i Delicą
  • 0

budo_bigbang
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 584 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Bardzo ładna kolekcja - ile pieniędzy w to utopiłes jeśli mopżna wiedzieć? te Mad dogi to chyba strasznie drogie jeśli porównujesz do Ferrari.
  • 0

budo_obol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 703 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

... ile pieniędzy w to utopiłes jeśli można wiedzieć?...

takich pytań nie wypada tu zadawać bo jak się tak człowiek zacznie zastanawiać, albo kobieta przez ramie podpatrzy to ... :oops:
  • 0

budo_thorneb
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 512 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeśli chodzi o cenę i dostępność to Mad Dog jest takim Ferrari niestety... czas oczekiwania u dealera to ok. 18 miesięcy... cięzko coś takiego kupić i tyle... ale za to jaka radość jak się uda :wink:
  • 0

budo_golmen
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 541 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

DARK - jak mam łopatologicznie wyłożyć - iż raczyłem zażartować?....
Chyba mam do czynienia z ludźmi nie tylko inteligentnymi ale też posiadającymi jakikolwiek dystans do RZECZY i poczucie humoru.
Dobra - już się nie będe odzywał w sposób nie zachowujacy należytej powagi.
:? :? :?
idę się nakrochmalic coby nabrać odpowiedniej sztywności nie odstającej od grupppy
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025