Jako czlowiekowi ciekawskiemu z natury, wpadlo mi kiedys do glowy, ze moznaby sprawdzic, czy tanto tez jest tak do d..., jak combo

Typowanie kandydata, bylo krotkie - no, motylka musi miec 8) , bardzo drogi nie musi byc... Duzego wyboru nie bylo, padlo na Mini Stryker, ktory na dodatek wlasnie zostal wycofany z produkcji. Amis sie nim zachwycaja, to stwierdzilem, ze zobacze sobei, dlaczego.
Jak widac, przy tej samej dlugosci klingi jak 705, rekojesc jest wyraznei dluzsza, co w przypadku duzych nozy wywoluje na ogol narzekanie, ze "sie nie wysilili", ale akurat tutaj jest plusem, Strykera trzyma sie lepiej, niz 705.
Otwieranie dyskiem - tez niezle, kiedys tam mialem jakiegos Emersona w reku, do tego pare innych nozy tez, no i mi sie to jakies dziwne wydawalo. Zaczynam sie do tego jednak przekonywac pomalu.
Szlif ma prawie tak wysoki, jak 705, wiec tnie sie nei najgorzej, wbijanie, to jest osobny rozdzial

Zaokraglony i stosunkowo szeroki grzbiet wywoluje przy wbijaniu ruch poprzeczny klingi w strone krawedzi tnacej - cool 8)
Oczywiscie jak sie chce ciac cos na desce, to jest tak se, bo jednak noz z brzuszkiem, zamiast takiej dziwnej prostej i "zlamanej" krawedzi tnacej, jest tu trudny do pobicia - ale na razie to jedyna wada, ktora stwierdzilem.
Oczywiscie jak troche ponosze, to sie moze moja ocena zmienic.
OK, koniec tego marudzenia, czas na czesc artystyczna.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]