Dwaj bracia CMTX5
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jarek, ten przycisk pod klipsem w D/A sprawia wrazenie, iz latwo go przypadkowo wcisnac... Czy tylko mi sie wydaje? :roll:
Wydaje Ci się 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Świat Nozy! A tak poważnie, to te noże są rzeczywiście podobne bardzo z tym Timberlinem. To jakieś zamierzone podobieństwo? Pytam, bo nie wiem...
Raczej Microtech na Timberline się nie wzorował :wink: .
Pewnie Piter w tej kwestii będzie miał więcej do powiedzenia .
Napisano Ponad rok temu
What SN saidJarek, ten przycisk pod klipsem w D/A sprawia wrazenie, iz latwo go przypadkowo wcisnac... Czy tylko mi sie wydaje? :roll:
Blaszka jest wystarczajaco sztywna, zeby nie bylo takiego niebezpieczenstwa.
Zreszta co ja gadam, przeciez w RFN takich nie ma
Napisano Ponad rok temu
A CMTX5 to nóż robiony na wzór starszej konstrukcji Microtecha - Chameleon.
Napisano Ponad rok temu
A kto od kogo zerżnął? Timberline Vallotton
Wilk, wiesz, reakcja dobra choć nieco przedwczesna. Otóż... oba noże są robione zgrubsza wg tego samego designu właśnie B. Vallottona. Ale jak Microtech rozpoczął swoją współpracę z Vallottonem (lata temu) i wypuścił legendarnego Chameleon'a (można powiedzieć custom-prototyp noża CMTX-5) to w Timberline jeszcze nie mieli pojęcia, że będzie kiedyś foldery robić! MT nie zastrzegło sobie wyłączności na projekty Vallottona więc Timberline zrobiło również folder w oparciu o ten wzór. Ale oczywiście noże te nie przeszkadzają sobie nawzajem, bo są przeznaczone dla innego segmentu rynku. Tak więc nikt od nikogo nie zerżnął, oba noże są robione w oficjalnej współpracy z B. Vallottonem, i poza ogólnym zarysem noży tych nic nie łączy. A jeśli już, to właśnie MT wystartował o wieeeele wcześniej z tym projektem niż Timberline.
Napisano Ponad rok temu
Bynajmniej. Co ciekawe, jak go nosisz na klipsie w kieszeni, to... kieszeń stanowi "bezpiecznik", kołek nie wepchnie przycisku w otwór i generalnie nie ma szans na otwarcie nża w kieszeni! Proste i genialne...Jarek, ten przycisk pod klipsem w D/A sprawia wrazenie, iz latwo go przypadkowo wcisnac... Czy tylko mi sie wydaje? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raczej nie ma szans na przypadkowe otwarcie.
Napisano Ponad rok temu
Jak nie masz, to zrobisz? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Piter, a masz może fotkę Chameleon'a?
Jak nie masz, to zrobisz? :roll:
Ależ Jumbo proszę bardzo :
Napisano Ponad rok temu
Realy Mikroteh!!
Here is an updated version on MT Chameleon called CMTX5. This knife is dual action with Canvas Micarta scales. Blade is 3-1/2 with good snap and nice feel to the knife. Comes new in box with all paperwork
Napisano Ponad rok temu
Od góry:
1. Chameleon Custom (...to jest cudowne)
2. CMTX-5 (aktualnie robiony nóż)
3. Chameleon (stara klasyczna edycja)
fotka nie moja... chciałbym mieć takie rarytasy...
Napisano Ponad rok temu
IMHO
Napisano Ponad rok temu
od dawna oglądam te nożyki i jakoś mi się wydają .. nieforemne. Ten garb przy kołku je strasznie deformuje. Rękojeść OK, klinga OK, a garb jest tak ni przypioł ni przyłatał, zupełny brak płynności formy...
IMHO
Też miałem takie odczucia, ale jak im się bliżej teraz przyjżałem i z tego co pamiętam ze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Benchmade 220 - Fixed Resistor
- Ponad rok temu
-
Semi-custom od Heńka
- Ponad rok temu
-
Noże w knajpie
- Ponad rok temu