Polar z windstopperem
Napisano Ponad rok temu
Potrzebuje porady w zakresie zakupu polaru z windstopperem. Moje wymagania:
- wzglednie lekki i niegruby (nie lubie jak jest mi goraco)
- wysoka jakosc (niech pozyje ze 2-3 sezony)
- cena rozsadna (powiedzmy do 300 zl)
- ciemny kolor, lub camo - zdanych paseczkow, pasteli, blyszczkow itp
Jakies sugestie?
Jeszcze prosilbym uzytkownikow polarow o wypowiedz na temat stosowania impregnatow - podobno calkiem niezle zapobiegaja zmoczeniu przez deszcz.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Hmmm... w takiej cenie trudno bedzie znaleźć myślę. Kurtki z Polartec'u "300" teraz pod 300 pln dochodzą.
Nie taka cena ale popatrz tutaj:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Mam z Alviki kurkę Thor (Winprotec) z Pamirem (Polartec 300) - bardzo wysoka jakość i wytrzymałość. Zdecydowanie polecam.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja mam zajebisty polar ROYAL MAIL z windstopperem.
nie ma chuja na niego. A dałem jakies 90 zeta, już nie pamiętam.
Co to w tych bazach można wyrwać, nie?
Tak czy siak, jak ktoś trafi na allegro czy innym demobilu, polecam
Albo amerykanski SPEAR, tez w pytens, ale tutaj już mamy 100 baksów.
Napisano Ponad rok temu
Jak padła firma to ceny były naprawde fajne moja zona kupiła fajny gore za 500 zł a normalnie jego cena wachała sie w okolicach 1300 zł :wink:
Napisano Ponad rok temu
Specjalistyczna kurtka przeciwwietrzna na trudne warunki pogodowe. Zapewnia ochronę również podczas deszczu. Posiada wzmacniające obszycia na ramionach i rękawach wykonane z wytrzymałej tkaniny. Dla poprawy wentylacji pod pachami umieszczono zamki błyskawiczne. Zaciągany wysoki kołnierz oraz dół kurtki chroni jej wnętrze przed wilgocią i chłodem. Rękawy są zakończone miękkimi mankietami. Krój kurtki jest dopasowany. Sporą ilość drobiazgów można umieścić w trzech zapinanych na zamek kieszeniach.
FN Kurtka STORM
Napisano Ponad rok temu
Alpinus nie padl - zmienil tylko nazwe (z kilku powodow, m.in. finansowych). Przez krotki czas ich produkty mialy nazwe Alpin's, teraz nazywaja sie Hi-Mountain.Jak padła firma to ceny były naprawde fajne
Fakt, rzeczy ze starym logo mozna trafic na wyprzedazach za dobra cene. Na zime polecam Bipolar (mocno "zbity", grubszy niz polartec 300)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Alpinus nie padl - zmienil tylko nazwe (z kilku powodow, m.in. finansowych). Przez krotki czas ich produkty mialy nazwe Alpin's, teraz nazywaja sie Hi-Mountain.Jak padła firma to ceny były naprawde fajne
tak gwoli scislosci, to alpinus padl, i powstala nowa spolka, ktora zalozyli pracownicy starego alpinusa. ale to w sumie nieistotne, dobrze robili tylko na poczatku, potem puszczali chlam. moze sie znow poprawia.
Napisano Ponad rok temu
No baaaaaaa....Alpinus nie padl - zmienil tylko nazwe (z kilku powodow, m.in. finansowych). Przez krotki czas ich produkty mialy nazwe Alpin's, teraz nazywaja sie Hi-Mountain.Jak padła firma to ceny były naprawde fajne
tak gwoli scislosci, to alpinus padl, i powstala nowa spolka, ktora zalozyli pracownicy starego alpinusa. ale to w sumie nieistotne, dobrze robili tylko na poczatku, potem puszczali chlam. moze sie znow poprawia.
Napisano Ponad rok temu
K_P
PS. To nie sa tanie rzeczy i byc moze przeplacone.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Póżniej zaczeli produkowac juz wszystko i majtki i czapki i rózne badziewia i straciali kontrole nad tym co robią. I tak juz popłyneli....
Generalnie nic bym u nich nie kupił gdyby nie dobre znizki lub wyprzedaże.
Mam namiot tej firmy juz prawie 6 lat i jestem zadowolony. A uzywałem go naprawdę konkretnie (Babia Góra, tatry, Jura-latem i zimą).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak inne produkty, ale uzytkuje juz trzeci polar od nich i jest ok. Kurtka rowerowa z serii Biko, przezyla kilka niezlych lotow podczas nieudanego downhill'u i... nic - wszystko cacy.alpinis, alpinus czy Hi-mouitan to i tak daleko spieprzyli prawie wszystko co mieli
Pewnie, ze sa inne lepsze fimy (TNF, Lafuma, Salewa... itd), ale nie przesadzalbym z tym "spieprzeniem" produktow Alpinusa. Plecak tez mam juz dlugo i jest ok. Nie wiem jak gadzety (czapki, rekawiczki, gacie itp.) bo akutat tego nie uzywalem w ich wykonaniu.
Fakt: stary alpinus = dobry alpinus. Pozniej juz troche w masowke poszli, ale i tak szlo im lepiej niz np. Campusowi...
Napisano Ponad rok temu
Poza tym ubrania mieli niezłe-plecaki najlepsze ale daleko im do innych marek.
Ale juz np. buty to kompletna lipa
Napisano Ponad rok temu
A skad takie info? 8Olepiej niz campusowi????-to campus ich wykupił
Zreszta - mam na mysli jakosc produktow a nie stan finansow firmy. IMHO produkty Campusa (a mialem kilka), sa gorszej jakosci niz Alpinusy, choc i tu zdazaja sie wyjatki.
Tak jak napisalem - sa inne, znacznie lepsze marki, to nie ulega watpliwosci, a butow Alpinusa nie mialem, wiec sie nie wypowiadam...Poza tym ubrania mieli niezłe-plecaki najlepsze ale daleko im do innych marek.
Ale juz np. buty to kompletna lipa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie o bojówki
- Ponad rok temu
-
Pasy taktyczne
- Ponad rok temu
-
Prawdziwe Tactical gear :>
- Ponad rok temu
-
Lornetka
- Ponad rok temu
-
Surefire KL1 gen 2 - gdzie w US do kupienia od ręki ????
- Ponad rok temu
-
TAD Dog Tags
- Ponad rok temu
-
E1e + old skool KL1
- Ponad rok temu
-
Gadżet dla latarkoholików i fotografów
- Ponad rok temu
-
Tool Logic Tool Lite