Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kapral. ile waży takie ubranko w pełnym wyposażeniu (magazynki z ostrą) itd.?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raz sprzwdziłem ile waży moje ze wsystkim tzn. radio, łoda, sapirka i inne pierdoły - 12,5 kg.Kapral. ile waży takie ubranko w pełnym wyposażeniu (magazynki z ostrą) itd.?
Jumbo, wyposazenie z ostra by wazylo nooo, z dobre 7kg wsio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to jedziem.Czyli dość sporo to waży.
Kapral, Samael - mam prośbę.
Poproszę o podanie wagi sprzętu (umundurowanie, broń, amunicja itp.), żołnierza z takim pasem i tym, co najczęściej ma przy sobie w warunkach bojowych.
I jeszcze pytanie takie nietypowe.
Jak w armii USA wygląda oporządzenie do noszenia moździerzy małego kalibru?
Napisano Ponad rok temu
Niedawno rozstrzygnieto konkurs na mozdzierz 120 mm dla USMC. Sprawa wyglada tak ze system sklada sie z 2 pojazdow (cos w stylu skroconych willysow) - jeden to woz amunicyjny a drugi do przewozu broni. Od stosowania mozdzierzy w piechocie niezmechanizowanej generalnie odchodzi sie, gdyz taki wariant nie zapewnia mobilnosci - przenoszenie broni i amunicji jest klopotliwe i wymaga zaangazowania wielu ludzi.Jak w armii USA wygląda oporządzenie do noszenia moździerzy małego kalibru?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo odkąd zrobiłem sobie dziare, nie pije coby się normalnie goiło więc i oje odpowiedzi są normalneAha, czyli da się w tym normalnie działać.
Kapral, dzięki!! Twoja głowa to składnica i bynajmniej nie harcerska!
Napisano Ponad rok temu
Widziałem coś takiego tylko raz i dotyczyło to naszego WP. ZM Tarnów opracował możdzierz 60 mm (LM-60K) dla piechoty górskiej i wojsk powietrzno-desantowych oraz specjalnych. Jest on bardzo lekki i mozna go przenosic uzywajac zwyklego pasa nosnego.Cahir - no właśnie chodzi mi o mniejszy kaliber niż 120 mm. Owszem, na pewno rozmontowany, ale czy jest do tego jakaś specjalistyczna uprząż?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu