Pierwszy poważny custom
Napisano Ponad rok temu
najwazniejsza jest wg mnie
-obroka cieplna
-geometria, zwlaszcza w poblizu krawedzi tnacej
-ergonomia (tu juz gusta wchodza w gre)
a we wszystkich przypadkach przewidywane zastosowania noza i preferencje uzytkownika
cala reszta to wielki chuj
prosze o zjebke i komentaze
Napisano Ponad rok temu
Zwolennikow pretow i rur , moze pogodzisz, dodajac po prostu lanyard dziure .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak zwykle prowokator.prosze o zjebke i komentaze Smile
rura jest w deche - bo zawiera dowcip - tam gdzie ma być element spinający jest co?! DZIURA jest! i to jest zajeboza.
Ale piędrolić - zróbisz co uznasz - i tak bedzie w pierwszej piątce na MOS jak dla mnie. Tylko hartowanie Cię czeka - najgorszy moment - powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
Hartować będę w specjalistycznej hartowni. Może w VISie? Na razie mam do ukończenia jeszcze kilka projektow i do pieca wrzuce All [patrz rys. ponizej].
Golmenie - specjalnie dla ciebie, jako dla entuzjasty "dziurek", zastosuję rurko-nity w którymś z poniższych modeli [sa jeszcze na etapie szlifowania]. Tobie pozostawiam do wyboru w którym!
1
1a
2
2a
Napisano Ponad rok temu
Kongratulejszyns Ja dzis jade slifowac
Stay Pirate!
G3d
Napisano Ponad rok temu
Ciekawy jestem jak tez pojdzie wlasciy szlif ostrza ( ile zostawiles na grubosci ?)
Zostawiłem 1,5mm grubości - może uda mi się przez to pociągnąć jego wysokość na 5mm no i oczywiście w convex co by bylo mocne.
Napisano Ponad rok temu
wszystkie są z D2? - jak dasz do hartowania - popytaj czy wzieliby do hartowania bohlerowskie K340 i N690 - bede wdzięczny
- oferta kupna "TA(K)SAKA" aktualna - jeśli zrobisz next egzemplaż - pisz na priva ile nań dularsów mam naszykować.
pozdro !!!
Napisano Ponad rok temu
- wszystkie są z D2
- 2 rzeczywiście ma o 1,5cm dłuższa rekojeść i własnie w nim najbardziej mi pasują rurki
- cholerka... co do sprzedaży to musze się głęboko zastanowić. Może bym nawet i prototyp opchnął... dam ci znać jak go skończę ewidentnie.
- Kwestie z VIS bede mial na uwadze.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do cisu to nimam [moze byś się podzielił? :) ]
W ogóle to w założeniu potrzebowałem czegoś co zastąpi mi w pewnym stopniu toporek, wiec powstał owy nóż.
zdrowaska!
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jak zrobic blokade a'la sebenza??
- Ponad rok temu
-
Balisong -"Vince" - the end
- Ponad rok temu
-