Projekt folderka a'la Spyderco police SS
Napisano Ponad rok temu
Ostrze będzie z D2 a rękojeść z blachy CrNi
Tak to wygląda.
Napisano Ponad rok temu
Nic, tylko czekać na realizację!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bedziesz robił zdjęcia poszczególnych etapów robienia go,
To pytanie czy polecenie
Napisano Ponad rok temu
To pytanie czy polecenie
Rob, nie gadaj
Napisano Ponad rok temu
To pytanie czy polecenie
Rob, nie gadaj
No nie gadam już tylko pytam. Jutro jadę pomierzyć jeszcze oryginała i biorę się ostro za robotę w tygodniu (matura sux) i w związku z tym że robię rękojeść z Blachy CrNi to mam pytanie - otóż wszystkie piny będą z tegoż samego materiału - jak zrobić tak, aby się trzymały, i nie było ich widać. Tzn. czy mam porobić fazki w okładzinach, zaklepać nity i zeszlifować na równo a potem wykończyć szczotkowaniem czy jak proponujecie?
I jak zrobić, żeby mi pivot po zaklepaniu nie ścisnął ostrza coby się nie chciało ruszać? Bo o ile wiem to nie ma tu podkładek żadnych - jakby mocno trzeba było to mogę zrobić sobie z brązu, ale to wydłuży znacznie czas wykonania.
Pozdrawiam Mrozik
Napisano Ponad rok temu
Na rysunku widać ze można jakieś 15mm dać więcej (rezygnując z tego zawijasa na końcu)
Zawsze mnie to intrygowało dla czego tak dużo miejsca jest niewykorzystane w fabrycznych folderkach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jak przy bolsterze mozna zaklepac i zeszlifowac, masz solidny spacer wiec raczej pivot nie ucierpi, jak dobrze to wymierzysz.Moze zrob pivot z dokrecana zewnetrzna sruba , tak ze bedziesz mial mozliwosc jakiej tam regulacji.Nie bardzo widze jak ten pivot ma wygladac , ale jezeli bedzie mial "kolnierze" z obydu stron tez nie mysle zeby postukanie w piny cos mu zaszkodzilo
Co do blade to definitywnie zostaw naddatek do hartowania ( skoncz na 220 grind) ,po tym zakoncz szlifowanie i dopiero pozniej zgraj pivot i spacer z jego gruboscia.
Napisano Ponad rok temu
jeśli hartownia ma piec do hartowania czystego (czytaj z atmosferą ochronną) - to mozna na gotowo
jeśli hartowanie w gazie - to otrzymujesz takie jakie dałeś (ale raczej wchodzą w grę w tym przypadku tylko piece prózniowe - niewiele firm ma wanny chłodnicze fluidalne)
oczywiście nie ostrzysz na gotowo przed hartowaniem i tak trza naostrzyc po hartowaniu
po hartowaniu w oleju (wodzie) zawsze masz trochę materiału do zebrania (jak wyżej wpisano trza zakończć na niższym papierze)
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niezly.
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze klika zdjęć sub-produkcyjnych
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje talentu! Jak się chce, to można.
Mamy teraz przykład, że nie trzeba miesiącami
zbierać kasę na to co nam się marzy, wystarczy
wziąć się do roboty i zrobić sobie samemu
Jestem ciekaw, co bedzie nastepne :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ale bezsens wymyslilem...
- Ponad rok temu
-
Ostatnio mnie pojechali, wiec kilka zmian: