czarne, taktyczne tanto z duzym zapasem mocy
Napisano Ponad rok temu
stal NC6, dlugi na 240 mm, klinga 140 mm, grubosc 6 mm
chisel grind (wydawal mi sie odpowiedni do tego typu noza).
czernilem gotujac w kwasku cytrynowym.
a tak to diabelstwo wyglada:
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
wciecie pod palec wskazujący odrobinkę nieokrągłe ( przynajmniej tak widać na fotce)
ogólnie kawał gnoja ,dobra robota
Napisano Ponad rok temu
...wciecie pod palec wskazujący odrobinkę nieokrągłe...
I jak dla mnie zbyt głębokie.
Kolejny "Fallout'owy" sprzęt.
Napisano Ponad rok temu
Napewno nieżle się wbija !
Napisano Ponad rok temu
Coraz lepsze wykonczenia.
Gdyby nie to ze nie lubie cord wrapa, tanto, chisela, czarnych nozy i takich dlugich kling to by mi sie podobal :P:P
Technicznie naprawde fajnie Coraz lepiej. Ot kwestia gustu
Pozdrowki.
G3d
Napisano Ponad rok temu
a jak go w pieniek wbijalem to pieknie wchodzi. gleboki choil (toporny troche wprawdzie, ale nie mial byc polokregiem, tylko lekko krzywy) zastepuje w jakims stopniu garde. dzieki niemu moglem bezpiecznie z calej sily wbic noz w pieniek.
pomio ze jest brzydki to nawet mi sie podoba
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mogłbyś nieco przybliżyć ten sposób czernienia??
Woda + kwasek cytrynowy do garca wlewasz, a ogień pod nim napal porządny. Do gotującej się cieczy noża włóż i patrz jak się bąble unosić będę. Zważ co czas jakiś, jak się nalot czarny pojawia. Gdy się nóż czarnym stanie, osusz go i gotowy będzie, a wywarem nożowy smaruj plecy dni 7, to wszelkie choroby precz pójdą od Ciebie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
piękna to twórczośc waćpanie wszakże garcowi nic sie nie stanie??
Jeślić pilnować będziesz, a substancyi nie wygotujesz, ni kapki uszkodzeń dla garnca nie będzie. Jedynie trza się mocno zapierać, by substancyi nie wypijać podczas gotowania, bo noża nie szczerni wszelalko dokładnie.
Adyż czasami smród potrafi być mały, gdyż tlenki się jakieś robią i odorek słodki rozsiewają, ależ cóż to za problema dla alchemika noża gotujacego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a smrod podczas gotowania wielki ale na szczescie malo trwaly.
a tak swoja droga, jumbo miales mi te texty o nalewkach podeslac.
Agnieszka (18:58)
mozesz tam jeszcze dopisac na tym budo, ze jest genialny, boski i bede z nim spac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mogłbyś nieco przybliżyć ten sposób czernienia??
Woda + kwasek cytrynowy do garca wlewasz, a ogień pod nim napal porządny. Do gotującej się cieczy noża włóż i patrz jak się bąble unosić będę. Zważ co czas jakiś, jak się nalot czarny pojawia. Gdy się nóż czarnym stanie, osusz go i gotowy będzie, a wywarem nożowy smaruj plecy dni 7, to wszelkie choroby precz pójdą od Ciebie.
kolor kolorem ale jak boł z pleców przegania to biore sie za gotowanie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ball dentent - ma ktoś?
- Ponad rok temu
-
Skirmish Oxy Clean
- Ponad rok temu
-
POrysowane ostrze
- Ponad rok temu
-
też stalowe ale nie nóż :-))
- Ponad rok temu
-
1/4 Roboty
- Ponad rok temu
-
nowe nożyki
- Ponad rok temu
-
Zaniebieszczanie pomocnicze :)
- Ponad rok temu
-
tytan - kolory
- Ponad rok temu
-
440C i N690 - G3d & Böhler
- Ponad rok temu
-
Folderek 90mm-wharncliff-micarta-440A-frame lock
- Ponad rok temu