stal NC6, dlugi na 240 mm, klinga 140 mm, grubosc 6 mm
chisel grind (wydawal mi sie odpowiedni do tego typu noza).
czernilem gotujac w kwasku cytrynowym.
a tak to diabelstwo wyglada:

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...wciecie pod palec wskazujący odrobinkę nieokrągłe...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mogłbyś nieco przybliżyć ten sposób czernienia??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
piękna to twórczośc waćpanie wszakże garcowi nic sie nie stanie??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Agnieszka (18:58)
mozesz tam jeszcze dopisac na tym budo, ze jest genialny, boski i bede z nim spac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mogłbyś nieco przybliżyć ten sposób czernienia??
Woda + kwasek cytrynowy do garca wlewasz, a ogień pod nim napal porządny. Do gotującej się cieczy noża włóż i patrz jak się bąble unosić będę. Zważ co czas jakiś, jak się nalot czarny pojawia. Gdy się nóż czarnym stanie, osusz go i gotowy będzie, a wywarem nożowy smaruj plecy dni 7, to wszelkie choroby precz pójdą od Ciebie.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu