Dobra, to po kolei
Wyglada na to Rybaku, ze wiesz jaki profil noza najbardziej ci odpowiada 
Noza, jak noza
Rekojesc to jest to, o co chodzi - trudno mi sobie przypomniec jakiegos produkcyjniaka, ktory by mi sie az tak przyklejal.
No, a te metalowe czesci tez sa niezle, fakt

Ale Ritter bije oba pozostale dosc wyraznie. Chociaz do wycinania cwiartek ananasow, czy melonow ze skorek to sie nadaje srednio, za szeroki
Lepszy jest 551.
Miałem w dalszych planach gripa z owcząstopą ,a Ty robisz porównanko . No i mam teraz problem
.
Problem to jest ten, o ktorym zaraz napisze Akme
Dzieki za zajebiste porównanie......
A tak na marginesie jak się sprawuje Presidio???? ja na mojego nadal czekam..... 
Krotko mowiac, super. Na drugie powinien miec "cutter"
Stal jest co prawda wyraznie gorsza, niz M2 w 710 - ostatnio sobie potestowalem troche - ale zanim sie stepi (przy normalnym cieciu), to i tak trzeba sie postarac.
A ten tutaj ma bardzo podobna klinge do Presidio i jeszcze wyzszy szlif. Miodzio.
Na PW poprosze gdzie, jak i za ile ten Doug 
Tu akurat sie nie ma co czaic
Jest jedno miejsce na Ziemi, gdzie to mozna kupic - i to jest wlasnie dobrze znany wspomniany juz problem, bo jak to sobie chcesz sprowadzic, to wychodzi w koncu tyle, ze tam na miejscu bys sobie mogl dwa takie kupic...
A to niezly nozyk jest, ale przeciez tylko Griptilian
Pewnie bym go sobie nigdy nie sprawil z w/w powodu, ale akurat kolega byl w okolicy tego miejsca dluzszy czas sluzbowo i kilka sztuk kupil.
No a po powrocie zadzwonil do paru takich, o ktorych wiedzial, ze sklepowa cene od nich z powrotem dostanie razem z jakim dobrym piwem o kazdej porze dnia i nocy
Szczescie w zyciu trzeba miec
Bayer byles najblizej, gratulacje, bo to taki prawie prezent 8)