"Best of the Best" ==> Dziś na jedynce 23:10
Napisano Ponad rok temu
Piątek 07.01.2005
23:10
TVP 1
Jeden z lepszych filmów "kina kopanego" jakie oglądałem, polecam. Dziś postaram się go znowu oglądnąć Zobaczymy czy dalej mi się podoba
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A mi tata wkrecal ze to o karate
wlasnie zaczalem ogladac i bylo o zawodach karate. nie wiem, czy tak tlumacza, czy tak bylo w oryginale (lektor zagluszyl). moze polscy tlumacze stwierdzili, ze termin TKD nie przemowi do widza :wink:
Napisano Ponad rok temu
tak czy siak Amerzkanin ayjatzckiego pochodyenia prowadzi szkółkę karate i synek tego kolesia z "zepsutym" barkiem tez czwiczy karate (chyba w nastepnym odcinku zdaje na jakis stopien)...
natomiast jest tutaj Korea czyli stolica TKD
a mistrzostwa na koncu sa opisane jakos mistrzostwa Mieszanego stylu Karate TKD i costam jeszcze
takze nikt do konca nie wiem ocb
tak czy siak duzo nog mowi ze to chyba TKD
Napisano Ponad rok temu
też sobie tak pomyślałem...ale właśnie wyczytywali ludzi ktorzy się dostali do reprezentacji...i za nimi jak byk jest napisane "american cośtam of karate"...zawsze mi sie wydawało że to film o TKD jest...( i to nie tylko jesli chodzi o techniki :wink: )A mi tata wkrecal ze to o karate
wlasnie zaczalem ogladac i bylo o zawodach karate. nie wiem, czy tak tlumacza, czy tak bylo w oryginale (lektor zagluszyl). moze polscy tlumacze stwierdzili, ze termin TKD nie przemowi do widza :wink:
Napisano Ponad rok temu
synek tego kolesia z "zepsutym" barkiem tez czwiczy karate (chyba w nastepnym odcinku zdaje na jakis stopien)...
jakis stopien 8O na czarny pas zdaje!
to mnie zawsze rozwala, jak slysze, ze 10 letni szczeniak ma czarny pas w jakiejs dalekowschodniej SW
Napisano Ponad rok temu
A sama walka finałowa to mix: taekwondo, karate, judo i kickboxingu - tak przynajmniej stwierdził komentujący murzyn
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
czy jakoś tak ...
Napisano Ponad rok temu
Pozdro,
Napisano Ponad rok temu
czego chcesz, nawet deski robijał by do tego dojśćsynek tego kolesia z "zepsutym" barkiem tez czwiczy karate (chyba w nastepnym odcinku zdaje na jakis stopien)...
jakis stopien 8O na czarny pas zdaje!
to mnie zawsze rozwala, jak slysze, ze 10 letni szczeniak ma czarny pas w jakiejs dalekowschodniej SW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rozstrzygnąć, który wygra rozbijają deski.
deski 8O plyty betonowe!
dobra, juz sie wiecej nie wtracam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A mowia, telewizja nie edukuje :roll:ja tam pierwszy raz widziałem zeby ktos sie za łamanie czegokolwiek brał uderzając haito
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To ze teraz kojarzy sie MMA z dwoma sterydami w majtkach na ringu nie znaczy ze tak kiedys wygladalo. W Stanach nadal wieksza popularnosc maja tego rodzaju masowe turnieje nazywane turniejami karate wszechstylowego lub MMA - roznokolorowe kilmona, rozne kroje w zaleznosci od ustalonego regulaminu rozne przepisy z ciosami rzutami, parterem itp ogolnie show walk z pokazami na niedzielne popoludnie dla calych rodzin a nie komercyjne zawody majace nabic kabze organizatorom i bukmacherom.
Sport typowo amatorski ale dla mas.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to termin MMA wszedl do powszechnego uzycia w jueseju w momencie kiedy wladze sportowe krzywily sie na termin NHB (No Holds Barred) i blokowaly lokalne imprezy...
zmiana terminu to jakies 4-5 lat do tylu, duzo bylo na ten temat na zagranicznych forach dyskusyjnych.
co do skojarzen - podpisujesz sie pod tym?
ciao
Pit
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O
Z tego co wiem to termin MMA wszedl do powszechnego uzycia w jueseju w momencie kiedy wladze sportowe krzywily sie na termin NHB (No Holds Barred) i blokowaly lokalne imprezy...
zmiana terminu to jakies 4-5 lat do tylu, duzo bylo na ten temat na zagranicznych forach dyskusyjnych.
co do skojarzen - podpisujesz sie pod tym?
ciao
Pit
Przejrzyj literature amerykanska - termin mma rozpowszechnil sie w latach 70.
To ze na forach zagranicznych wypowiada sie wiekszosc mlodziezy ktora nawet nie wie ze istnieja inne kraje poza ich juz nie mowiac o tym ze nawet nie znaja najwiekszych europejskich miast a ostatnia ksiazke czy czasopismo (nie mowiac o Playboyu itp ) przeczytali moze z jedna w szkole o niczym nie swiadczy. Dowodami na nazwe MMA sa ksiazki z lat 70-80 i czasopisma. Nazwa uzywana byla kiedy jeszcze nikt o UFC i innych biznesowych zawodach nie slyszal.
Co do skojarzen czy sie podpisuje ?
Ja znam to bardziej od wewnatrz i sie nie moge podpisac pod caloscia choc jestem zwolennikiem sportu globalnego i amatorskiego.
Niewazne co sadzi kilkadziesiat tysiecy ludzi cwiczacych ale co sadza osoby niecwiczace bo to sa miliony.
Napisano Ponad rok temu
ja tam pierwszy raz widziałem zeby ktos sie za łamanie czegokolwiek brał uderzając haito
Jeśli chodzi Ci o wewnętrzną krawędź dłoni,to nieraz to na żywo widziałem w bardzo podobnym wykonaniu jak na filmie. Nawet gdzieś powinien być filmik choćby na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Sam też z tego rozbijałem, fakt że tylko dachówki i raczej w mniejszych ilościach, a chłopaki w moim klubie na egzaminach do tej pory jak chcą jakieś fajne rozbicie pokazać, to wybierają właśnie wewnętrzną krawędź dłoni.
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wake Of Death - Van Damme
- Ponad rok temu
-
take a look
- Ponad rok temu
-
Elektra - looks can kill