Nowosci od Spyderco
Napisano Ponad rok temu
dyskusja na poziomie i z odpowiednimi argumentami ...
poklon dla panów ...
napiszcie tutoriala dla nowych jak prowadzić udaną i owocną dyskusję ...
Pozdrawiam
czytelnik Smoke
Najlepszym tutorialem jest samo życie, ale przydaje się wykształcenie, doświadczenie, odrobina wiedzy, dobre chęci i umiejętność słuchania. Niekoniecznie w tej kolejności.
No a teraz wyszło, że jestem fanatykiem Syderco, czemu od razu pragnę zaprzeczyć.
Jestem fanatykiem lini Ontario Tak/Rat.
I wcale nie było off topic, przecież obu nam nowe Byrd/Spyderco się nie podobają.
Napisano Ponad rok temu
Jestem fanatykiem lini Ontario Tak/Rat.
A to wiemy, wiemy
Cos mine naszlo... Piter ma tego Microholic no.1 nad awatarem... Szykuje sie Benchmadeholic dla rybaka , Wojtasowi RAToholik... Mamy wiecej jakis "ograniczonych"?
Napisano Ponad rok temu
liczone nie po ilości ale po MIŁOSCI
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A to co?Szykuje sie Benchmadeholic dla rybaka ,
Wigilia juz byla przeciez i choinka...
Napisano Ponad rok temu
Wiec masz motywacje, kupuj kupuj, zona zrozumie
Panowie wybaczycie moj offtopiczny belkot ale chory jestem i z braku lekow resztkami absyntu si elecze i mi si efajnie pisze
Napisano Ponad rok temu
Tylko tyle? To lece robic fotki nowym nabytkom 8)rybak - jeszcze tak ze 3 nozyki i dostaniesz tytul
A zonom mojom sie nie przejmuj, ona rozumie i bez dodatkowych motywacji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poza kilkoma wyjatkami
to te sa ZAJEBISTE po prostu
i mimo nita - bo zawsze mozna wziasc punktaczek mloteczek i poprawic troszke ........w zadnym plastyki g10 czy innym super tworzywie chyba sie to nie uda
sa zajebiste - jeden bedzie moj - za te mordercza szpetote
ps. dziurka to chujowa byla - lezka zajebista jest
Napisano Ponad rok temu
Wiesz, z G10 jest troche inna sprawa - widziales kiedy nitowany noz z porzadnej firmy z rekojescia z G10?i mimo nita - bo zawsze mozna wziasc punktaczek mloteczek i poprawic troszke ........w zadnym plastyki g10 czy innym super tworzywie chyba sie to nie uda
To podrzuc, bo mnie sie nie udalo nic podobnego znalezc
Napisano Ponad rok temu
jednak nikt nie zaprzeczy chyba ze sa spyderco w "tworzywie" (tak lepiej ? )
i o ile nie wyobrazam sobie nita rozbijania w takowym nozu z okladzinami z tworzywa
to w metalu nie stwarza dla mnie to problemu ( mam jeden - drugi zgubilem - pewnej firmy ktora was drodzy experci nawet by nie zainteresowala pewnie
i swobodnie raz na jakis czas poprawiam gowniana jakosc wykonaia trzemy udezeniami dziadkowego mlotka)
OCZYWISTA ZE WOLALBYM SRUBKE ZAMIAST NITU - juz to raz napisalem
ale z racji uroku tych dwóch modeli moge przebolec ze bede musial w nie napierdalac co jakis czas mlotkiem dziadkowym i punktakiem - tez zreszta zrobionym przez dziadka.... zamiast uzywax torxa noszonego w kieszonce portfela
tudziez wiadomo tez ze gdyby owy torx sie w tym nozu znalazl lub inna srubka na 10 centowke to zamiast srp 30 & bylo by 60 .....
Napisano Ponad rok temu
i nie wsadza we wszystkie modele srubek .......
przeciez to jakas antymarketingowa bzdura jest
il z was by qpilo jakis konkretny model nawet za 10-15% wiecej gdyby mial srubke
zamiast
nitu ?
Napisano Ponad rok temu
Izziiija tam specem nie jestem - i nie powiem ze widzialem - czy sa czy nie z chujowej czy pozadnej lata mnie to kolo ......rybaku drogi
Chodzilo mi tylko o to, ze jak juz noz ma rekojesc z G10, to raczej nikt nie bedzie go nitowal
Zobacz nawet Spyderki z G10 - Military, Paramilitary, czy Manix, wszystkie maja srubki.
Na niemieckim Messerforum pukanie mlotkiem w nita jest przecwiczonym i polecanym przez wielu sposobem na likwidacje luzow w nitowanych Spyderkach z jak najbardziej zytelowymi rekojesciami. Jeden moj znajomy tak od czasu do czasu "poprawia" swoja Endurejednak nikt nie zaprzeczy chyba ze sa spyderco w "tworzywie" (tak lepiej ? )
i o ile nie wyobrazam sobie nita rozbijania w takowym nozu z okladzinami z tworzywa
to w metalu nie stwarza dla mnie to problemu
Wyglada na to, ze nie ma sie czego obawiac.
Wcale niekoniecznie - zobacz Benchmade, PIKA ma torxa a kosztuje przecietnie polowe tego, co Endura, jak nie mniej.tudziez wiadomo tez ze gdyby owy torx sie w tym nozu znalazl lub inna srubka na 10 centowke to zamiast srp 30 & bylo by 60 .....
Napisano Ponad rok temu
Ja bym nie kupil zadnego - Spyderki juz mam wszystkie, co chcialemswoja droga wciaz mnie zastanawia DLACZEGO nie przestana uzywac nitow
i nie wsadza we wszystkie modele srubek .......
przeciez to jakas antymarketingowa bzdura jest
il z was by qpilo jakis konkretny model nawet za 10-15% wiecej gdyby mial srubke
zamiast
nitu ?
A tak serio to na Bladeforums i forum Spyderco byly jakis czas temu tasiemcowe topiki z pytaniami o upgrade Endury i Delicy - i srubka to byl jeden z podstawowych postulatow.
Nie pamietam, co Mr. Glesser odpisywal na to, ale topiki latwo znajdziesz w razie czego.
Napisano Ponad rok temu
To tak jak mowic na lexusa toyota ,tylko odwrotnie
Napisano Ponad rok temu
Cara Cara-139 zl, Meadowlark-129 zl.
Co prawda jednak tylko na razie jako zamowienie specjalne, ale jednak juz dostepne w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
spyderco zrobilo to celowo zakladajac inna firma czy tam odlam , bo wiedzieli ,ze wrazie porazki to to nie porazka spydi (jak sami pisali bali sie jak ludzie przyjma noze made in taiwan
Tak samo zrobił Emerson i założył EKI, za to Benchmade nie wstydzi się swojej red class produkowanej na Tajwanie;)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Oddam w dobre ręce...
- Ponad rok temu
-
Jak ktos uwaza ze noz nigdy nie jest dostatecznie ostry....
- Ponad rok temu
-
E. Hartink - Encyklopedia Noży
- Ponad rok temu
-
Nowy folderek od Stridera
- Ponad rok temu
-
Benchmade 550, 551
- Ponad rok temu
-
Fallkniven AB na sprzedaz :(